Myllypuroon vieraita Oulusta

1-divisioona jatkuu juhannustauon jälkeen sunnuntaina Myllypurossa, kun kotijoukkue East City Giants saa vieraita pohjoisesta, kun Oulu Northern Lights saapuu kamppailemaan runkosarjan kakkospaikasta.

Pirteästi kautensa aloittanut ECG saa vieraita Oulusta, kun Northern Lights tulee haastamaan Giantsin Myllypuron nurmelle. Joukkueiden runkosarja on tähän saakka identtinen, kun molemmat joukkueet ovat voittaneet Pirkkala Spartansin ja hävinneet Tampere Saintsille. Sunnuntain ottelussa saadaankin näillä näkymin ensimmäinen kiinnitys runkosarjan kakkostilaan ja kotietuun välierissä.

ECG pelasi viime ottelun ennakkoluulottomasti, ja piti Tampere Saintsia paikka paikoin tiukoilla. ECG:n terävin kulmahammas on tällä kaudella ollut heittohyökkäys, kun pelinrakentaja Shay Netter on jakanut palloa laitahyökkääjille lähes 60 kertaa per ottelu. Giantsin juoksuhyökkäys sitä vastoin on vielä hakenut uomiaan, mutta Saintsia vastaan kertyi jaardeja jo puolikkaan jenkkifutiskentän verran, eli 50. Sunnuntain vierasjoukkue Northern Lights sitä vastoin on luottanut juoksupeliin, ja usean eri keskushyökkääjän voimin onkin pitänyt vastustajien juoksupuolustuksia pilkkanaan.

Giants onkin tällä viikolla keskittynyt Oulun juoksuhyökkäyksen pysäyttämiseen: "Oulu esitti vahvaa pro-tyylin juoksupeliä edellisessä pelissään Spartansia vastaan. Sellainen perinteinen kahden keskushyökkääjän systeemi, joka tuo muistoja mieleen omilta peliajoilta, ja sitä vastaan tietysti olemme nyt valmistautuneet. Hyökkäyksen osalta olemme saaneet hyvin hiottua omia kuvioita kuntoon pienen treenitauon jälkeen. "

Oulun aloittava pelinrakentaja Othman Al-kubaisi ei ole mukana sunnuntain ottelussa, joten onkin mielenkiintoista nähdä, miten pääosin laitahyökkääjänä aiemmin pelannut Elias Id johtaa Northern Lightsin hyökkäystä. 

Giantsin puolelta hyökkäys on pyörinyt Shay Netterin käden kautta, ja laitahyökkääjistä hyvin kauden ovat aloittaneet Jeri Hömppi, sekä nuoret Niko Miettunen ja Ville Kivisaari, jotka kaikki ovat päässeet jo myös maalin makuun. Keskushyökkääjä Arttu Blomqvistilla on tilaisuus päästä näyttämään kykynsä Oulun hyvin pelannutta juoksupuolustusta vastaan.

ECG:n puolustuksesta tukimiehet Felix Salonen ja Panu Moilanen, sekä viime ottelusta sivussa ollut Leo Repo pääsevät varmasti töihin Oulun juoksua pysäyttämään. Myös puolustuksen linjan päädyssä pelaava Johnson Apanishile on varmasti Northern Lightsin hyökkäyksen linjalle kova pala purtavaksi.

Tervetuloa seuraamaan jenkkifutiksen 1-divisioonan ottelua Helsinki East City Giants - Oulu Northern Lights, Myllypuron liikuntapuiston jenkkifutispyhättöön klo 14.00.

Otteluun on vapaa pääsy ja "Giants Stadiumilla" yleisöä palvelee Finnlines kioski. Maksuvälineenä käyvät niin kortti, Mobile Pay kuin käteinenkin.

Rosterit ja tulospalvelu

ECGn puolustus on pelannut vahvan alkukauden. Tässä taklaamassa Kasper Kallas ja Panu Moilanen. 
©Tytti Martikainen
©Tytti Martikainen
ECGn puolustus on pelannut vahvan alkukauden. Tässä taklaamassa Kasper Kallas ja Panu Moilanen. ©Tytti Martikainen ©Tytti Martikainen
Pelinrakentaja Shay Netter on ollut sarjan ahkerin heittäjä 116:lla heitollaan. 
©Tytti Martikainen
Pelinrakentaja Shay Netter on ollut sarjan ahkerin heittäjä 116:lla heitollaan. ©Tytti Martikainen