U13 SM-sarjan linjamähinää kaudelta 2023. Kuva: Crocodiles mediatiimi
U13 SM-sarjan linjamähinää kaudelta 2023. Kuva: Crocodiles mediatiimi

Loppuottelu pelataan su 13.08.kello 14:00 Myllypuro nurmi 1 Helsingissä.  Seinäjoki Crocodiles sai pronssimitalit sarjasta.

Vastakkain ovat helsinkiläisjoukkueet Wolverines ja ennakkosuosikkina otteluun lähtevä Roosters-nimeä kantava ECG-Roosters yhdistelmäjoukkue. Myös sarjan kolmas joukkue oli yhdistelmäjoukkue; Jyväskylä Jaguars  -pelaajien täydentämä  Seinäjoki Crocodiles. Seinäjoki jäi runkosarjassa voitotta, kun samalla Roosters-ECG voitti kaikki ottelunsa melko selvin luvuin. Kovimman vastuksen joukkueelle antoi itse asiassa Seinäjoki ottelussa, jossa nähtiin yli 120 pistettä.

Altavastaajana otteluun lähtevä Wolverines näytti kuitenkin vaarallisuutensa runkosarjan viimeisessä ottelussa Crocodilesia vastaan, jossa #12 Otso Hotti ja #18 Sampo Perttilä tehtailivat kolme touchdownia mieheen. Sampo Perttilä onkin puolustuksen puolella ollut joukkueen voimahahmoja, riistäen pallon vastustajalta lukuisia kertoja. Tämä on varmasti huomattu Roosters-ECG-leirissä. Otso Hotti on sen sijaan hyökkäyksen moottorina selkeästi vaarallisin mies – isokokoinen ja vaikeasti taklattava, liukas pelaaja. Juostessaan hän omaa hyvät vaistot ja vaatii pääsääntöisesti enemmän kuin yhden vastustajan taklaamaan itseään, tai vaarana on, että mennään päätyyn asti. Linjassa möyrii toisen polven jenkkifutari #75 Otava Björklund, joka on saanut U15 SM-sarjasta lisäkokemusta.  Pitkän linjan nuorisovalmentaja päävalmentaja Veikko Viuha osaa ottaa pelaajistaan parhaan irti.

ECG-Roostersista löytyy kuitenkin syvyyttä vastustajaansa enemmän, mikä saattaa kääntää ottelun. Puolustuksessa paljon vartijoina ovat kovaa iskevä #99 Niklas Michelsson (ECG) ja lähes joka tilanteessa mukana oleva Alvar Sipilä (Roo). Sipilä on kantanut myös paljon vastuuta myös Roostersin U15-joukkueessa. Linjassa molemmin puolin palloa puurtava #28 Juho Kivalo (ECG) on haastanut vastustajien kovimmat nimet onnistuneesti pitkin kautta. Linjassa kannattaa seurata myös sähäkkää #24 Olli Cheniä (ECG), sekä erittäin taitavaa ja väkivahvaa #85 Eero Leitsaroa (Roo).

Roosters-ECG hyökkäys koki melkoisen kolauksen viime viikolla, kun pelinrakentajana päävastuuta kantanut Lenni Jortikka (ECG) joutui jättämään pelikentät ennenaikaisesti loukkaantumisen johdosta ja häntä ei tulla finaalissa näkemään kentällä. Näin ollen vastuu siirtyy todennäköisesti #21 Kari Metsäniemelle (Roo), joka on aiemminkin kaudella ollut aloittavana pelinrakentajana niin tässä joukkueessa kuin U15-ikäluokassa, joten pelin tekemisen taso pysyy melkoisen korkeana.
Hyökkäyksen koordinaattori Samuel Orvomaalla (ECG) on huippupelinrakentajien lisäksi vielä melkoinen nippu muitakin syömähampaita.  Ikäluokkansa kovimpiin lukeutuva laitahyökkääjä #56 Santtu Niemelä (Roo) on saanut tulitukea #45 Sebastian Lindéniltä (Roo), joka on nähty myös pallonkantajan paikalla. Vuoden suurimpiin yllättäjiin voidaan kuitenkin laskea päävastuun running backin tehtävistä kantaneen #29 Linus Kortesvuon (Roo/Falcons), joka vaihtoi turnaussarjasta SM-sarjaan tälle kaudelle. Kortesvuo on tehnyt neljässä ottelussa 10 TD:tä, joista moni usean kymmenen jaardin juoksuja. Wolverinesilla riittää siis puolustettavaa, mutta taistelutta se ei taivu.

Viime vuoden finaaliin ennakkosuosikkina lähteneelle ECG:lle meinasi käydä kalpaten, kun altavastaajana otteluun tullut Crocodiles kuljetti pallon aloituspotkusta suoraan maaliin kellon käydessä loppuun. Vain puolustuksen mahtiponnistus esti lisäpisteen syntymisen ja varmisti mestaruuden yhdellä pisteellä. Ylimielisyyteen ei siis punamustakeltaisella Roosters-ECG:llä ole varaa.

 

 

Rosteri

 

 

 

 

Rosteri

 

 

U13 SM runkosarja 

Pisteidentekijät 2023 – valitse valikosta U13 9vs9

 

U13 sarjan mestaruudesta on pelattu vuodesta 2017 lähtien. SM-mitalistit:

              KULTAA                                   HOPEAA                          PRONSSIA

2022 Helsinki East City Giants Seinäjoki Crocodiles Jyväskylä Jaguars
2021 Helsinki East City Giants Seinäjoki Crocodiles Helsinki Wolverines
2020 Helsinki Wolverines Wasa Royals Seinäjoki Crocodiles
2019 Helsinki East City Giants Seinäjoki Crocodiles Wasa Royals
2018 Helsinki East City Giants Porvoo Butchers Seinäjoki Crocodiles
2017 Helsinki East City Giants Espoo Wolverines

Artikkeli löytyy osoitteesta: https://jenkkifutis.fi/nuorten-finaalisarja-kaynnistyy-u13-sm-sarjan-loppuottelu-ecg-roosters-vs-wolverines/