Wolverines väänsi voiton Jättiläisistä

East City Giants kohtasi lauantai-iltana Helsinki Wolverinesin Brahen kentällä pelatussa ottelussa. Wolverines oli tällä kertaa parempi voittaen ottelun lukemin 20 – 47 (14 – 18).

ECG sai otteluun erinomaisen alun. Wolverines aloitti ottelun omalla hyökkäysvuorollaan ja eteni ECG:n kenttäpuoliskolle asti. Sitten ECG:hen tähän otteluun siirtynyt Aku Kattainen otti syötönkatkon, jonka hän onnistui palauttamaan pohjiin asti ja näin ECG siirtyi ottelussa  johtoon. Wolverines kuittasi tämän kuitenkin nopeasti, sillä jo seuraavan höykkäysvuoron aikana teki myös Wolverines maalin. Wolverines kuitenkin epäonnistui lisäpisteyrityksessään, joten lukemat jäivät ECG:n hyväksi 7-6.

Pisteiden tehtailu avausneljänneksellä sai jatkoa jo heti ECG:n hyökkäysvuorolla. Jabari Harris karkasi kutsutulla pelillä juoksuun, eikä Wolverines puolustuksesta löytynyt hänelle pysäyttäjää, joten ECG kasvatti johtoaan lisäpisteen jälleen onnistuttua lukemiin 14-6. ECG:n takakenttä näytti kehittymistään ottelussa, sillä seuraavalla hyökkäysvuorolla, syvällä omalla alueella, otti ECG jälleen syötönkatkon. Tällä kertaa asialla Mikko Isokääntä, joka hänkin siirtyi Jättilästen riveihin tähän otteluun. Erittäin viihdyttävä ottelu sai jälleen mielenkiintosia hetkiä, mutta tällä kertaa ECG:n harmiksi. Joukkue oli jo edennyt parempiin asemiin pois oman maalialueen läheisyydestä, kun ECG:n laitahyökkääjältä riistettiin pallo ja Wolverines sai hyvän kenttäaseman ECG:n puolelta. Tämän ahmalauma käytti hyväksi ja teki nopealla vauhdilla maalin juoksupelillä. Vierailijoiden liäspisteyritys epäonnistui jälleen, joten ECG piti johdon 14-12.

ECG:n Eric Irvin jatkoi takamiesten syötönkatkoja ottaen erittäin tärkeän syötönkatkon Wolverinesin pitkän hyökkäysvuoron päätteeksi vain muutaman jaardin päässä omasta maalialueesta. Tätä seuranneella draivilla ECG eteni erittäin pitkällä heittopelillä Harrisilta Sami Nikkiselle, mutta ECG:n epäonneksi pelissä oli myös hyökkäyksen kiinnipito ja tämä eteneminen, joka olisi voinut vaikuttaa pelin kulkuun huomattavasti, tyrehtyi ennen alkamistaan. ECG joutui luopumaan pallosta lentopotkulla ja seuranneella hyökkäysvuorolla Wolverines pääsi tekemään vielä avauspuolikkaan viimeiset pisteet ja toiselle puolikkaalle siirryttiinkin ensimmäistä kertaa Wolverines johdossa lukemin 14-18.

Ottelun toinen puoliaika käynnistettiin ECG:n hyökkäyksellä. Joukkue joutui 4&8 tilanteeseen vain hieman Wolverinesin kenttäpuoliskolla. Tämä yritys epäonnistui ja kohtuullisen hyvän kenttäaseman saanut Wolverines käytti tilanteen hyväkseen ja lisäsi johtoaan maalin arvoisesti. ECG:n hyökkäys kuitenkin kuittasi tuon seuraavalla vuorolla. Hyökkäys kykeni etenemään heittäen sekä myös juosten keskushyökkääjien sekä pelinrakentaja Harrisin avuin. Maalin viimeistelikin lyhyen juoksun päätteeksi Wolverinesin maalialueen tuntumasta pelinrakentaja Harris. Nämä jäivätkin ottelun viimeisiksi pisteiksi ECG:lle ja lopuista pisteistä vastasi vieraileva ahmajoukkue.

Wolverinesin hyökkäys on tehokas, mutta ECG näytti kyllä ottelussa kykenevänsä sen pysäyttämään. Vaikka ottelun lopputulos onkin selvä ja jossittelu on turhaa, niin pari pudotettua palloa, epäonnistunutta neljättä yritystä sekä syötönkatkoa Wolverinesin hyväksi nopeasti kääntävät pelin vastustajan eduksi, kun vastassa on laadukas joukkue.

ECG:n täytyy loppukauden aikana keskittyä vielä hiomaan joukkuettaan, jotta se saa siitä parhaan mahdollisen tuloksen kentälle asti. Jos joukkue tähän kykenee, niin on selvää, että sillä on edellytykset voittaa mikä joukkue tahansa tässä divisioonassa.

East City Giantsin kausi jatkuu 20.7. perjantaina, kun joukkue matkaa Indiansin vieraaksi Kouvolaan. Väliviikon aikana on joukkueella aikaa hioda peliään ja parannella pelaajia. Seuraavassa ottelussa onkin mahdollista, että ECG varmistaa itselleen välieräpaikan voittamalla Indiansin. Tämän jälkeen käytäisiinkin taistoa vielä kotiedusta välieriin, jossa tällä hetkellä ovat kiinni Wolverines ja Kotka Eagles.

ECG:n kauden viimeinen runkosarjan kotiottelu onkin juuri Eaglesia vastaan 18.8, joten tästä ottelusta voi odottaa erittäin mielenkiintoista myös tästä asetelmasta! Kalenteriin siis jo ylös päivämäärä ja suunnaksi lauantai iltana taas Brahen kenttä!

#REALMENWEARBLACK #EASTMODE-BEASTMODE