Wolverines piti ennakkosuosikin asemansa ja voitti Jättiläiset runkosarjan päätöksessä

Wolverines kirjautti myös toisen Helsingin derbyn nimiinsä selkein lukemin 20-65. Loppukesän muiden tapahtumien kanssa yleisöstä kilpaillut ottelu pelattiin kauniissa kesäsäässä, ja Flow-festivaalinkin keskeyttänyt ukkosmyrsky alkoi kuin tilauksesta vasta ottelun päätyttyä. Paikallisottelu oli samalla ECG:n runkosarjan viimeinen ottelu, jossa Jättiläisten kannalta oli panoksena lähinnä maine ja kunnia, kun taas Wolverinesilla ottelussa oli mahdollisuus päästä voitolla tasapisteisiin Kuopio Steelersin kanssa, sekä mahdollisuus päätyä arvonnan seurauksena runkosarjan voittajaksi ja mahdollisesti Spagettimaljan järjestäjäksi.

ECG sai otteluun unelma-alun kun kolikonheiton voittanut ja hyökkäyksellä alkanut Wolverines menetti pallon laitahyökkääjän rähmättyä sen heti ottelun ensimmäisen yrityksen lopuksi. Jättien hyökkäys pääsi aloittamaan pelin Wolverinesin 40 jaardin viivalta, mutta päättyi kuitenkin tuloksettomana ja ECG:n pelattua 4. yrityksen Wolverines -hyökkäys pääsi jatkamaan peliä lähes samasta paikasta kuin jossa pallonmenetys tapahtui. Ottelun alussa ECG:n puolustus pysyi jonkin aikaa Wolverinesin heittopainotteisesti edenneen hyökkäyksen matkassa, mutta juoksupelien pysäyttämisessä oli suurempia vaikeuksia. Wolverines kuitenkin kiristi tahtia ja ehti 2. neljännekseen mennessä jo 21-0 johtoon tasapainoisesti juoksu- ja heittopelien avulla edeten.

2. neljänneksellä ECG löysi virettään ja pelinrakentaja Jabari Harris viimeisteli pitkän hyökkäysvuoron päätteeksi avausosuman syöttämällä pallon laitahyökkääjänäkin ottelun aikana pelanneelle Xavier Andrelle maalialueen kulmaan. Tätä lähemmäs vastustajaa kotijoukkue ei kuitenkaan enää 1. puoliajalla onnistunut pääsemään, kun Wolverines onnistui avauspuoliskolla pisteiden teossa vielä kahdesti. Aivan 2. neljänneksen loppuun ECG pelasi vielä toisen, pelinrakentaja Harrisin huikeiden yksilösuoritusten värittämän hyökkäysvuoron, jonka päätteeksi tämä juoksi vielä kiertopelin jälkeen itse maaliin. Puoliajalle mentiin tilanteessa 13-35.

Ottelun toisella puoliskolla ECG onnistui vielä kertaalleen maalinteossa, kun Harris löysi lyhyen koukku -kuvion juosseen Ottopekka Leskisen, joka kurvasi takapuolustajien välistä maalialueelle. Muutoin 2 puoliaika oli lähinnä asemien varmistelua, Wolverinesin onnistuessa pisteiden teossa vielä 4 touchdownin ja kenttäpotkumaalin verran. Ottelu olikin ECG:n puolustukselle kuluttava, ja joukkueen puolustajista Patrick Tambour, toista otteluaan ECG -paidassa pelannut Eric Irvin sekä Joel Honkonen joutuivat jättämään ottelun kesken loukkaantumisten vuoksi. Tästä johtuen 2. puoliajalla nähtiin vielä epätavallisia miehistönvaihdoksia, kun pelinrakentaja Harris nähtiin puolustuksen takamiehenä ja myös laitahyökkääjänä, ja vastaavasti vahvan kauden laitahyökkääjänä pelannut Niko Bredbacka palasi aikaisemmalle pelipaikalleen pelinrakentajaksi.

Kokonaisuutena Wolverines pelasi lähes kaikilla osa-alueilla vahvemman pelin. ECG:n hyökkäyksellä oli vaikeuksia pitää hyökkäysvuoroja käynnissä useiden epäonnistuneiden heittojen ja Wolverinesin tehokkaan juoksupuolustuksen vuoksi, joka johti useisiin pelattuihin 4. yrityksiin ja niistä seuranneisiin hyviin Wolverinesin hyökkäyksen kenttäasemiin. Kun tähän yhdistettiin vielä loukkaantumiset ECG:n puolustuksessa ja vaikeudet pysäyttää erityisesti Wolverinesin vahva linjan keskelle suuntautunut juoksupeli, seurauksena oli piste-eron repeäminen suureksi.

ECG päätyi siis I-divisioonan runkosarjan kolmanneksi ja jatkaa kauttaan vieraskentällä pelattavassa välieräottelussa 19.8., mutta sen välierävastustaja selviää tämän kauden kilpailusäännöistä johtuen vasta arvonnassa, sillä Wolverines ja Kuopio Steelers päätyivät runkosarjan jälkeen tasapisteisiin. ECG kohtaa näistä runkosarjan voittajaksi nousseen arvonnan voittajan.