Wolverines puski voiton ECG:stä

Wolverines oli Jättiläisiä vahvempi

 

Ottelun alkupuolisko mentiin tunnustellen, eikä kumpikaan joukkue pystynyt suoranaisesti dominoimaan tapahtumia kentällä. Vahvoja suorituksia nähtiin kummaltakin joukkueelta sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa, samoin myös niitä vähemmän onnistuneita pelejä ja muutamia pomputuksiakin joukkoon mahtui. Kumpikin joukkue pelaisi alusta asti pirteästi, ja aivan oikeaa paikalliskamppailun tuntua oli ilmassa.

Pirteämmin aloitti Wolverines, joka siirtyi johtoon heti ottelun alkupuolella, kun Tero Paavola kohahdutti katsomoa onnistuneella kenttäpotkumaalilla. Tämän jälkeen peli aaltoili puolelta toiselle, ja Paavolan FG jäi lopulta ensimmäisen puoliskon ainoaksi pistesuoritukseksi joten puoliajan koittaessa numerot olivat 0-3 Wolverinesin hyväksi.

Wolverines kasvatti johtoaan, kun Mikko Moilanen runnoi pallon linjan keskeltä juostena maalialueelle. Lisäpistelyrityksen Wolverines potkaisi, ja Paavolan potku menikin tarkasti keskeltä haarukkaa sisään ja tulostaululle vaihtuivat numerot 0-10.

Tuomarin (Jani Riihijärvi) merkit ovat selvät: WR Janne Hiitola on viimestellyt ensimmäisen TD:nsä.
Tuomarin (Jani Riihijärvi) merkit ovat selvät: WR Janne Hiitola on viimestellyt ensimmäisen TD:nsä.
Giantsin ainokainen syntyi näyttävällä heittopelillä, kun Pete Salovalta toimitti pallon fade-kuviossa WR Janne Hiitolalle, joka karkasi läpi kentän ja viimeisteli näin kaikkien aikojen ensimmäisen TD:nsä. Lisäpiste ei tuottanut tulosta.

Tämä maali jäi ottelun viimeiseksi pistesuoritukseksi, vaikka 4. neljänneksellä kummallakin joukkueella oli omat hyvät hetkensä. Lopullista niskalenkkiä toisesta kumpikaan ei saanut. Loppuhetkillä ECG sai mahdollisuutensa, kun Anderssonin heitto katkaistiin. Tulosta ei kuitenkaan syntynyt, ja aivan ottelun lopussa Wolverines onnistui pitämään tärkeillä hetkillä hyökkäysvuoronsa elossa ja kellon käynnissä. ECG ei näin saanut sitä viimeistä mahdollisuutta, ja aivan viimeisellä drivella Wolverinesin lisämaalikin näytti hyvinkin mahdolliselta. Kellon käydessä vähiin Woverines päätti kuitenkin pitää vain pallon tiukasti hallussaan, ja kuluttaa peliajan loppuun.

Hyviä suorituksia nähtiin molemmilta joukkueilta, samoin kuin ei-niin-onnistuneita pelajä. Avaintekijäksi muodostui Woverinesin vahva juoksupeli, jota ECG ei lopulta saanut riittävän hyvin kuriin. Välillä puolustuksen linja tukki juoksutilan oivallisesti ja tukea tuli myös taempaa, mutta liian usein Wolverines sai raivattua sopivan väylän pallonkantajalleen. Myös Wolverinesin RB-osaston kokemus sopivan tilan löytämisessä näkyi – pallonkantajana taisi käväistä peräti 5 eri miestä joten syvyyttäkin löytyi.

Wolverines onnistui toki heittämälläkin, ja etenkin akseli QB Marcus Andersson – WR Tero Paavola toimi hienosti, ja Paavola kirjautti ottelussa selvästi eniten kiinniottoja.

Molempien joukkeiden potkupelit olivat (jopa huomiota herättävän) laadukkaita, sillä Paavolan lisäksi myös Giantsin Joni Michelsson onnistui hyvin. Michelssonin pisin avauspotku päätyi 15 jaardin linjalle, ja taisi Paavolan pisin puntti olla samaa luokkaa. Etenkin Paavolalle luulisi käyttöä löytyvän vaikka ylemmistä sarjoistakin.

Mainittaan lopuksi muutamia kaksimiehisen ja yksimielisen raadin silmään pistäneitä pelimiehiä. ECG:n puolelta mieleen jäivät mm. keskushyökkääjä Asseri Kasari, joka paransi pelin vanhetessa jatkuvasti otteitaan vaikka pallo useamman kerran lipsahtelikin – muutaman viikon peliuran huomioiden kelpo suoritus kuitenkin. Hyvin suoriutuivat myös WR:t Jari-Pekka Tuomi ja TD:n viimeistellyt Janne Hiitola.

Vasta muutaman viikon lajia harrastanut RB Asseri Kasari (#19) paransi jatkuvasti ottelun kuluessa.
Vasta muutaman viikon lajia harrastanut RB Asseri Kasari (#19) paransi jatkuvasti ottelun kuluessa.
Teemu Holopainen (#52), Henri Kurki (#74) ja Pete Salovalta (#2) joutuivat poistumaan kentältä pettyneinä.
Teemu Holopainen (#52), Henri Kurki (#74) ja Pete Salovalta (#2) joutuivat poistumaan kentältä pettyneinä.

 

Puolustuksessa ilahduttavaa oli ajoittain erittäin hyvin toiminut ryhmätyö, kun pallonkantajaa pysäyttämässä oli jopa 5-6 miehen nippu kerrallaan. Annetaan erityismainita tällä kertaa LB Niko “Musti” Karhulle. Molempiin suuntiin ja joka paikassa urakoinut RB/DB Harri Leskinen oli totuttun tapaan luottopelaaja ja ECG:n parhaimmistoa.

Wolverinesin puolella onnistujia oli samaten “puolisen joukkuetta”, mutta hyökkäyksen puolelta mieleen jäivät erityisesti RB:t Mikko Moilanen ja Kimmo Hytönen – jo mainittujen QB Marcus Anderssonin ja WR Tero Paavolan lisäksi. Puolustuksessa kokeneiden miesten panos oli merkittävä, mutta ehkä pirteimmin esiintyi DB Joel Seppelin joka saalisti mm. yhden syötönkatkon.

I:   0-3 Paavola (FG)
II:
III:
IV: 0-9 Moilanen (juoksu), 0-10 Paavola (lisäpistepotku). 6-10 Hiitola (heitto Salovalta), lisäpisteyritys epäonnistui.


ECG:n pelit jatkuvat ensi lauantaina 11.6. jolloin Giants kohtaa Sipoo Bulldogsin vieraskentällä.


Sarjataulukko II-divisioona
Otteluohjelma, II-divisioonan 3-lohko

Vastaa