Uudelle pelaajalle

East City Giants etsii jatkuvasti uusia harrastajia joukkueisiinsa. Jos olet kiinnostunut kokeilemaan lajia joukkueessamme, ole yhteydessä valmennusryhmäämme ja tule mukaan. valmennus@ecg.fi

Think YOU got what it takes?!

Monesti luullaan, että amerikkalainen jalkapallo on pelkästään isokokoisten urheilijoiden laji, mutta amerikkalaisesta jalkapallosta löytyy edelleen pelipaikka kaiken ikäisille, kokoisille ja kuntoisille pelaajille. Edustusjoukkueemme pelaajat ovat pituudeltaan 170-200cm ja painoltaan 70-150kg.

Vaikka kyseessä onkin vauhdikas kontaktilaji, hyvistä suojista johtuen loukkaantumisriski on alhaisempi kuin esimerkiksi salibandyssä, koripallossa, jalkapallossa tai jääkiekossa.

Kaudella 2013-2014 harjoitteleminen ja pelaaminen ECG:ssä maksaa 30eur/kk. Maksulla harjoittelijalla on oikeus osallistua kaikkiin ohjattuihin harjoituksiin. Harjoittelumaksun lisäksi pelaajan tulee ostaa SAJL pelaajalisenssi (95eur), sekä vakuutus (250-900eur) joka kattaa amerikkalaisessa jalkapallossa sattuneet hoitokulut. Ennen vakuutuksen ostamista, muista tarkistaa jos sinulla on jo olemassa oleva vakuutus joka korvaa lajista mahdollisesti aiheutuneet hoitokulut.

Ensimmäisenä pelikautena pelaajalle kuluna tulee myös pelivarusteet. Suurimman yksittäisen kuluerän varusteissa muodostaa kypärä, noin 120-350 euroa jonka laadussa ei kannata tinkiä. Muita kustannuksellisesti suurimpia hankittavia varusteita ovat hartiasuojat sekä pelikengät. Muita suojavarusteita ovat muunmuassa hammas-, polvi-, reisi-, lonkka-, häntäluu- sekä alasuojat. Pelivarusteita löydät ECG:n yhteistyökumppanin, American Sports Outletin sivuilta.

Pelivarusteita on myös jonkin verran saatavina käytettynä, jolloin kustannukset putoavat huomattavasti. Varusteet kestävät useita vuosia, joten niistä on iloa myös uusille aloittaville pelaajille jos pelaaja päivittää omia varusteitaan paremmiksi jossain vaiheessa tai päättää luopua lajin harrastamisesta.

Vastaa