Tulokas jolta on lupa odottaa paljon – Tuomas Laine

 

“Ajatus ECG:hen liittymisestä on ollut mielessä jo siitä asti, kun seura perustettiin uudelleen. Jostain syystä se jäi ajatukseksi, mutta nyt muutama vuosi myöhemmin päätin, että nyt tai ei koskaan. Olen
aktiivisesti seurannut jenkkifutista usean vuoden ajan ja halu päästä pelaamaan on ollut kova. ECG vaikutti seuralta, missä uuden pelaajan on helppo päästä mukaan ja mahdollisuudet kehittyä on hyvät.”

Minkälainen urheilutausta sinulla on?

-Erilaisia pallopelejä on tullut pelattua pienestä asti. Puntilla on tullut käytyä
ja viime vuonna kävin myös kokeilemassa nyrkkeilyä.

Uskotko että urheilutaustastasi on paljon hyötyä amerikkalaisessa
jalkapallossa, ja jos niin millä tavalla?

-Uskoisin, että siitä on hyötyä. Jääkiekkoa ja nyrkkeilyä harrastaneena iskuja ja taklauksia on tullut ennenkin. Myös pelinluku ja pelin ymmärtäminen on varmasti helpompaa kun on pelannut eri pallopelejä
aiemmin.

Puolustuksen takakentältä paikkaa hamuava Laine kertoo seuraavansa aktiivisesti jenkkifutiksen emämaan NFL:ää ja erityisesti Darrelle Revisin ja Ed Reedin otteita. Monille uusille pelaajille kuitenkin amerikkalaisessa jalkapallossa koetinkiveksi tulee lajin fyysisyys ja kontakti. Pelaaja saattaa olla nopea, vahva ja omata hyvän peliälyn, mutta kaikki eivät silti kykene amerikkalaisen jalkapallon kovaan kontaktiin.

Kysyttäessä Tuomakselta millä mielellä hän odottaa kontaktin aloittamista joukkueen siirtyessä treenaamaan varusteet päällä hän vastaa:

“Innolla odotan, onhan se erittäin olennainen osa lajia.”

Voi hyvin olettaa ECG:n saavan erinomaisen vahvistuksen pelaajistoonsa Tuomas Laineesta.

Vastaa