Giants avaa kautensa Lappeenrannassa

East City Giants aloittaa kautensa II-divisioonassa vierasottelulla Lappeenrannassa tulevana lauantaina. Erikoisen alkavasta kaudesta tekee se, että II-divisioonan 13 joukkuetta muodostavat liiton kilpailusääntöjen mukaan kaksi lohkoa, joissa pelataan eri määrä otteluita. Eteläisessä 2-lohkossa, johon Giants osallistuu, on seitsemän joukkuetta ja siinä pelataan yksinkertainen kuuden ottelun runkosarja.
Jokaisella ottelulla on suuri merkitys, on Giantsin valmennustiimin napakka analyysi.
Kummastakin lohkosta kolme joukkuetta etenee II-divisioonan pudotuspeleihin. Pudotuspelipaikasta “tavallista arvokkaamman” tekee se, että tällä kaudella runkosarjan jälkeen pudotuspeleistä ulos jääneet joukkueet jatkavat kaudella 2014 III-divisioonassa, kun II-divisioonasta tulee entistä kilpailullisempi kuuden joukkueen sarja.
Giantsissa menestymisen paineet ovatkin, jos jossain niin, alkukaudessa.
Meillä on selkeästi potentiaalia olla II-divisioonan vaarallisin hyökkäys ja puolustuksemmekin vaikuttaa valmiimmalta tässä vaiheessa kuin ehkä jokin aika sitten uskalsimme odottaa. Meillä on kuitenkin jälleen paljon uusia pelaajia ja keskeiseksi muodostuu heidän kykynsä oppia ja omaksua asioita viikosta toiseen todella nopealla rytmillä, summaa päävalmentaja Evwaraye joukkueen tilannetta.
Ykköslohkossa pelaava Salo Scorpions isännöi Giantsia harjoitusottelussa Lohjan Kisakalliossa sunnuntaina 26.5. Tasainen harjoitusottelu paljasti hyvin molempien joukkueiden kehityskohteet, joten Itä-Helsingissä ollaan luottavaisia siihen, että kunhan uudistuneiden hyökkäyksen ja puolustuksen pelijärjestelmien “lastentaudit” saadaan korjattua, niin vastustajille on tiedossa pitkiä iltapäiviä kesäviikonloppuina.
Runkosarjassa tärkeäksi muodostuu jo urheilukliseeksi muodostunut “oma peli” – kukin vastustaja kohdataan vain kerran eikä revanssimahdollisuuksia tai omien pelitaktiikoiden sopeuttamista vastustajan mukaan ole mahdollista tehdä samalla tavoin puolitoista- tai kaksinkertaisissa sarjoissa.
Mielenkiintoisen lisän ECG:n entuudestaan vahvaan vaikkakin kapeaan pelaajarunkoon tekevät muutama korkeakoulusarjan Black Knights -joukkueesta siirtyvä pelaaja. Myös joukkueen muissa uusissa pelaajissa on kovasti potentiaalia vaikuttaa pelien lopputulokseen. Millainen ECG kaudella 2013 kentällä sitten nähdään?
Nopea joukkue, jonka peliä kentällä on vaikea lukea. Näytämme yhtä, mutta teemme toista.
 
Helsinkiläisyleisöllä menee tovi ennen kuin se pääsee Velodromin kotikentällä todistamaan, miten nopeasti uudistunut Giants on päässyt elementtiinsä. Ensimmäisen kotipelin asetelma on kuitenkin sitäkin kutkuttavampi, kun 29.6. kello 15.30 pelattava ottelu on alasarjojen paikallisderby. Vastaan asettuu siis Wolverines II, jonka kanssa Giants jakoi voitot tasan 1-1 toissavuoden kohtaamisissaan. Tuolloin Wolverines sai toimia mittatikkuna Giantsin kauden aikaiselle kehitykselle, kun ECG hävisi ensimmäisen kohtaamisen täpärästi 6-10, mutta voitti toisen ottelun selkein 21-7 -lukemin.
Menneiden muisteleminen ei kuitenkaan ole osa 2010-luvun ECG:n pelikirjaa – niin kuin ei turhan kauas tulevaisuuteenkaan katsominen. Ennen ensimmäistä kotiottelua Jätit kohtaavat Rajaritareiden jälkeen vielä Mikkeli Bouncersin vieraissa 15.6.
Ensimmäisten kierrosten jälkeen saa nähdä, onko juhannusvapaat ansaittu vai pitääkö ne perua, päättää valmenmustiimi hymyillen.

LISÄYS 5.6.13:20

Pirates on tänään 5.6. ilmoittanut luopuvansa miesten II Divisioonan sarjapaikastaan kaudella 2013.

Joukkueen luovuttua sarjasta kauden kynnyksellä, sen ottelut poistetaan sarjaohjelmasta, ja muuten sarja pelataan normaalisti.

Lähde: SAJL

 

Vastaa