Tinamaljassa kohtaavat sarjan parhaat – ECG ja Bouncers

Kaikkien aikojen ensimmäinen Tinamalja pelataan tulevana lauantaina 23.8.2014 ja silloin kentällä pokaalista taistelevat East City Giants sekä Mikkeli Bouncers. Runkosarjan voittanut ECG isännöi ottelua kotikentällään Helsingin Velodromilla. Ottelu alkaa klo. 16.00

Joukkueet ovat itseoikeutetusti finaalissa, sillä kummatkin joukkueet voittivat kauden aikana kaksi kertaa sarjan kolmanneksi sijoittuneen joukkueen Raisio Oakmenin. Kummatkin joukkueet kärsivät yhden tappion sarjan aikana. Bouncers hävisi 4. kierroksella juurikin ECG:lle myöskin Helsingissä pelatussa ottelussa, kun taas ECG kärsi oman tappionsa merkityksettömässä ottelussa hienon tulokaskauden pelannutta Kotka Eaglesia vastaan sarjan viimeisellä kierroksella.

Vaikka ECG voittikin joukkueiden keskinäisen kohtaamisen sekä runkosarjan, oli Bouncers sarjan selvästi tehokkain joukkue. Tehtyjä pisteitä Bouncersille kertyi 281, Giantsiin ollessa tässä tilastossa toisena 196 pisteellä. Bouncers onnistui siis tekemään kauden aikana lähes sata pistettä enemmän, kuin kolme sarjan viimeiseksi jäänyttä joukkuetta yhteensä. Bouncersin puolustus oli myös sarjan tehokkain päästettyään vain 67 pistettä. Tässäkin tilastossa Giants tulee heti toisena päästäen kauden aikana 84 pistettä. Tilastojenkin valossa finaalista voi siis odottaa todella tiukkaa ja tasaista. Kuitenkin tilastoista ja Giantsin pelitapa tiedettäen, voidaan sanoa että ECG:n pelitavalla ottelut pysyvät vähempimaalisina ja vaikka Giants on jotkut ottelunsa selvästi voittanutkin kauden aikana, ei joukkue ole ikinä pyrkinyt varsinaiseen maali-iloitteluun.

ECG tulee otteluun muutaman pelaajan poissaollessa. OL Eetu Mattila, LB Max Grönvall sekä DE Eeli Kaasinen eivät pääse pukemaan mustakeltaista ylleen tulevana lauantaina. Tämä poissaolojen määrä ei kuitenkaan oikeastaan lainkaan eroa muista ECG:n peleistä tällä kaudella. Muutaman pelaajan poissaolo on urheilussa lähes enemmän sääntö kuin poikkeus, ja Giants leirissä ollaan varauduttu pelaajien poissaoloihin.

Bouncers leiristä tiedetään ainakin sen verran että joukkueen johtohahmo ja kapteeni Kai Turpeinen (OL,DL) loukkaantui heidän pelissään Kotka Eaglesia vastaan, eikä hän tule pelaamaan finaalissa.

Kummankin joukkueen hyökkäykset ovat olleet pääsääntöisesti tasaisen tehokkaita kauden

Bouncersin Mikko Seppänen on ollut tehokas koko kauden Mikkeliläisten hyökkäyksessä.
Bouncersin Mikko Seppänen on ollut tehokas koko kauden Mikkeliläisten hyökkäyksessä.

aikana. Kärjistettynä voi sanoa että Bouncers oli kauden aikana ainoa joukkue, joka pystyi haastamaan ECG:n heitolla sekä juoksulla. Heittopeleissä Bouncersin vahvana lyömäaseena on ollut Porvoon Butchersissa kehittynyt Mikko Seppänen, jota kannattaa ehdottomasti seurata ottelussa. Kuitenkin Seppäsen ilmahaasteen lisäksi, Bouncers on etenkin juoksujoukkue, joten kuten monesti on niin tässäkin ottelussa linjapelin merkitystä ei voi korostaa liikaa.

ECG:n hyökkäys on hieman kuin Bouncersinkin ollut vahvasti juoksupainotteinen. Giantsin

Saksa ja ECG:n juoksuhyökkäys on valmis haastamaan Mikkeliläiset!
Saksa ja ECG:n juoksuhyökkäys on valmis haastamaan Mikkeliläiset!

keskushyökkääjäryhmää johtaa RB Jaakko Saksa, joka on ollut käytännössä pysäyttämätön tällä kaudella. ECG:n juoksuhyökkäyksen ollessa todella tehokas on se avannut vastustajien takakenttää ja tästä on pelinrakentaja Niko Bredbacka rankaissut vastustajia nopeasti ja tehokkaasti. WR Ohto Nygren on nopeudellaan jättänyt useamman kerran vastustajan takakentän taakseen maalien arvoisesti.

Kummankin juokkueen puolustus ei siis pysty keskittymään ainoastaan joko juoksun tai heiton pysäyttämiseen. Ottelussa isoon osaan tulee varmasti myös se kumpi joukkue tulee jaksamaan tasaisesti oman pelinsä pelaamista täydet neljä neljännestä. Kauden aikana ECG on ollut lähes murskaava otteluiden toisella puoliajalla, ja joukkueiden edellisessä kohtaamisessakin Bouncers johti ottelua vielä puoliajalla, Giantsin noustessa ottelussa kuitenkin voittoon.

Otteluennakossaan Bouncers mainitsee ECG:n menestyksestä 80-ja 90-luvuilla ja tuolta jaksolta saakin hakea vuotta jolloin East City Giants pelasi viimeksi finaalissa. Vuonna 1996 ECG kohtasi Roostersin Vaahteramaljassa. Tuolloin todella tiukaksi muodostunut finaali päätyi lopulta Roostersin 23-22 voittoon, Roostersin tehdessä ratkaisumaalin vain 10 sekuntia ennen pelin päättymistä. 90-luvulla ECG oli 8 vuoden sisällä 7 kertaa Vaahteramaljassa, joten todella voidaan puhua menestyksen huippuvuosista. Tämä Giantsin joukkue on kuitenkin täysin eri, mutta on myös täysin selvää että ECG haluaa palata joukkueeksi joka nähdään usein kausien päättyessä finaalipeleissä. Tällainen joukkue ECG on tällä kaudella ollut.

 

TULE SEURAAMAAN KUMPI VOITTAA MESTARUUDEN JA KAIKKIEN AIKOJEN ENSIMMÄISEN TINAMALJAN !!

EAST CITY GIANTS – MIKKELI BOUNCERS

23.8.2014 HELSINGIN VELODROMILLA, MÄKELÄNKATU 70, KLO. 16.00

 

Linjapelaamisellä jälleen todella iso rooli ottelun ratkaisussa.

 

Tullessasi otteluun autolla, osoite on Mäkelänkatu 70. Julkisilla löydät reittiohjeet osoitteesta www.reittiopas.fi

Go Giants!!