Pete Salovalta (#2) johti Giantsin hyökkäystä.

Sun City – ECG 28-48

Sää suosi ottelua, ja paikalle oli saapunut arviolta peräti kolmisensataa katsojaa, joukossa runsaasti myös entisiä Sun Cityläisiä. ECG aloitti vahvasti ja jatkoi tehokkaalla heittopelilä aivan kuten joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa. Jo ensimmäisellä neljänneksellä Giants onnistui kolmesti. Ensin pallon toimitti maaliin J-P Tuomi, ja kaksi seuraavaa viimeisteli Janne Hiitola. Giantsin Asseri Kasari potkaisi kaikki lisäpisteet sisään ja Giantsin johto kirjattiin 0-21. Sun Citykin pääsi peliin mukaan ja kavensi tilanteeksi 7-21, kun Matias Söderblom juoksi pallon vastustamattomasti maaliin ja Sebastian Berntsson potkaisi lisäpisteyrityksen haarukkaan.

Toisella neljänneksellä Sun City pelasi vahvaa juoksupeliä RB Söderblomin ja pelinrakentaja Joakim Lindholmin johdolla. Giantsilla oli vaikeuksia saada Hangon juoksua kuriin, mutta maalin lähestyessä puolustus tiivistyi. Sun Cityn hyökkäys pysähtyi Red Zonelle, ja potkumaaliyritys epäonnistui. Giantsin seuraava hyökkäysvuoro päättyi Tony Lappeteläisen syötönkatkoon lähellä Sun Cityn maalia, ja seuranneella hyökkäysvuorolla Hankolaiset kurittavat ECG:tä. Söderblom vei pallon toistamiseen maaliin pitkän juoksun päätteksi, myös Berntssonin lisäpistepotku onnistui.

Hetkeä myöhemmin oli Giantsin vuoro kokeilla potkumaalia. Asseri Kasari onnistuikin yrityksessään ja lisäsi johtonumeroiksi 14-24. Seuraavaksi pelinrakentaja Petteri Salovalta löysi heittopelillä Janne Hiitolan, joka kasvatti johtoa lukemiin 14-30 – tällä kertaa lisäpistepotku epäonnistui.

Sun City ei totuttuun tapaan luovuttanut, vaan laittoi entistä enemmän pökköä pesään. Pitkän aloituspotkun palautuksen ansiosta Sun City pääsi ECG:n maalin tuntumaan, ja TD:n syöksyi keskeltä QB Lindholm. Enempiä pistesuorituksia ei ensimmäisellä puoliskolla nähty, vaikka Giants antoi vastustajalle vielä mahdollisuuden aivan ensimmäisen puoliskon lopulla. Pelikellon kuluttamisen sijaan Giants turvautui heittopeliin, Sun Cityn Joakim Backman pääsi näppeineen väliin ja näin hyökkäysvuoro vaihtui vielä Hangolle. Pelikello kului kuitenkin loppun ja näin ECG välttyi takaiskulta.

Kolmannella neljänneksellä ECG sai jälleen ryhtiä peliinsä. Giantsin ilmahyökkäys toimi, ja Tommi Känsälä viimeisteli 3. neljänneksellä kaksi maalia Salovallan heitoista. Virheetöntä ECG:n hyökkäys ei toki ollut, ja Sun Cityn puolustaja Aki Ahola pääsi kertaalleen katkaisemaan Salovallan heiton. Hangon murheeksi hyvin pelannut keskushyökkääjä Matias Söderblom loukkaantui hieman, ja tämä söi Sun Cityn hyökkäystehoja. Viimeiselle neljännekselle lähdettiin Jättiläisten komennossa 21-42.

Viimeisellä neljänneksellä J-P Tuomi koppasi jälleen Salovallan heiton haltuunsa, ja siirsi päivän toisella maalillaan ECG:n tavoittamattomaan 21-48 johtoon. Sun City siirtyi myös heittopainotteisempaan taktiikkaan, joka toimi myös Sun Cityllä kohtuullisesti. Ottelun loppupuolella Casper Stenström sai Lindholmin heiton kiinni ja huudatti kotiyleisöä puikkelehtiessaan näyttävästi kentän läpi aina Giants-maaliin asti. Lisäpisteyritys onnistui ja näin ottelun loppunumeroiksi saatiin 28-48.

Pelinrakentaja Joakim Lindholm (#17) runnoi Sun Cityn toisen maalin. Giantsilla oli vaikeuksia juoksuja vastaan.
Pelinrakentaja Joakim Lindholm (#17) runnoi Sun Cityn toisen maalin. Giantsilla oli vaikeuksia juoksuja vastaan.
Sun Cityn keskushyökkääjä Matias Söderblom (#24) pelasi jälleen väkevästi.
Sun Cityn keskushyökkääjä Matias Söderblom (#24) pelasi jälleen väkevästi.
Ari Evwaraye: “Peli oli meiltä ihan siedettävää. Puolustukseen en ollut kaikilta osilta ihan tyytyväinen. Myös pari taktista virhettä meille sattui, ja jatkossa meidän on edelleen skarpattava. Meidän edellisen viikonlopun lepovuoro yhdistettynä Helsinki Cupin syömiin harjoitusvuoroihin näkyi, paras terävyys puuttui. Wolverinesia vastaan tämä tekemisen taso ei riitä, mutta koitetaan saada palaset kohdalleen viikon harjoituksissa.”

Kritiikistä huolimatta Giantsista löytyi jälleen runsaasti onnistujia, mainittakoon puolustuksesta kaksi syötönkatkoa saalistanut Harri “Lässy” Leskinen ja yhden nimiinsä merkkauttanut Henrik Tarkkio. Juuri lajin aloittanut ja ensimmäisen ottelunsa koskaan pelannut Jarno Sievänen pelasi myös hyvin, ja keräsi heti kolme taklausta. Vain noin parinkymmenen miehen voimin pelannut Giants joutui koville, mutta pelaajat kestivät hienosti myös kahteen suuntaan pelaamista. Kuten edellä kävi ilmi Giantsin hyökkäys onnistui mainiosti, etunenässä heitto-osasto Salovalta-Tuomi-Hiitola-Känsälä.

ECG ja Wolverines II ratkaisevat lohkon kakkossijan kohtalon ensi maanantaina, kun joukkueet kohtaavat Velodromilla. Sun City kohtaa lauantaina Bulldogsin vieraissa.

Keskushyökkääjä Asseri Kasari (#19) onnistui myös kenttäpotkumaalissa.
Keskushyökkääjä Asseri Kasari (#19) onnistui myös kenttäpotkumaalissa.
Janne Hiitola (#91) koppaa pallon Jacob Söderlundin vastustelusta huolimatta. Hiitola teki ottelussa kolme maalia.
Janne Hiitola (#91) koppaa pallon Jacob Söderlundin vastustelusta huolimatta. Hiitola teki ottelussa kolme maalia.


 

I neljännes
00-06 Giants TD Tuomi (heitto Salovalta)
00-07 Giants XP Kasari
00-13 Giants TD Hiitola (heitto Salovalta)
00-14 Giants XP Kasari
00-20 Giants TD Hiitola (heitto Salovalta)
00-21 Giants XP Kasari
06-21 Sun City TD Söderblom
07-21 Sun City XP Berntsson

II neljännes
13-21 Sun City TD Söderblom
14-21 Sun City XP Berntsson
14-24 Giants FG Kasari
14-30 Giants TD Hiitola (heitto Salovalta)
20-30 Sun City TD Lindholm
21-30 Sun City XP Berntsson

III neljännes
21-36 Giants TD Känsälä (heitto Salovalta)
21-42 Giants TD Känsälä (heitto Salovalta)

IV neljännes
21-48 Giants TD Tuomi
27-48 Sun City TD Stenström (heitto Lindholm)
28-48 Sun City XP Berntsson


Wolverines II – ECG maanantaina 25.7. kello 18:00, Velodromi


Vastaa