Steelers voitti Giantsin Kuopiossa selvästi 35-0

ECG kohtasi parempansa lauantaina 13.6. Kuopiossa, kun sarjaa johtava Kuopio Steelers otti selvän voiton Jättiläisistä luvuin 35-0. ECG eteni useamman kerran pitkälle Steelersin alueelle, mutta ei pystynyt ratkaisevissa paikoissa saamaan tarvittavia jaardeja uusiin yrityksiin tai maalin arvoisesti. ECG:n puolustuksella oli myös hetkensä, mutta totuudenmukaisesti Kuopio pystyi liian säännöllisesti etenemään pallon kanssa sekä heittäen että juosten niin linjan läpi kuin kiertopeleillä.

Turnover tilasto menee myös Kuopiolaisille. Steelers teki yhden maalin pelinrakentajan säkityksestä aiheutuneesta rähmäyksestä. Giants hyökkäys rähmäsi pallon myös ainakin kertaalleen toiste ja Steelers nappasi myös yhden syötönkatkon. Steelersin blitzaava puolustus aiheutti pitkään harmia ECG:n heittosuojaukselle, kunnes Giants hyökkäys teki muutoksia ja onnistui antamaan QB Bredbackalle enemmän aikaa löytää laitahyökkääjänsä. ECG puolustus taas ei onnistunut riistämään palloa Kuopion hyökkäykseltä.

Ei ottelu pelkästään huono ollut Giantsille. Hyviä suorituksia nähtiin mm. tulokaspelaaja Ariel Keisalta joka laitahyökkääjänä otti ottelun loppupuolella muutaman näyttävän kiinnioton, joilla ECG eteni hyvin kentällä. Myös laitahyökkääjänä ja potkunpalauttajana toimiva Ohto Nygren väläytteli osaamistaan palautuspeleissä.

Tappio oli karvas Giants ryhmälle, mutta tästä joukkue saa varmasti lisäoppia pitkää loppukautta varten. ECG kohtaa Steelersin ainakin kertaalleen vielä tällä kaudella, heinäkuun 25. päivä kun Kuopiolaiset matkaavat Helsinkiin. Tällöin nähdään miten joukkueet ovat kehittyneet kauden aikana ja onko ECG onnistunut kuromaan kiinni joukkueiden välisen eron.

Seuraavaksi ECG saa vastaansa Hanko Sun Cityn juhannusviikon jälkeen 27.6. Hangossa Rukki Areenalla. Hanko on tällä kaudella voittanut yhden ottelun Raisio Oakmenia vastaan ja hävinnyt sekä Mikkeli Bouncersille että Kuopio Steelersille. Ennakkoon tulosten perusteella ottelusta voi odottaa siis tasaista kohtaamista! Giants leirissä keskitytään nyt täysin korjaamaan pelistä löytyneitä virhekohtia, jotta joukkue palaa voittojen tielle Sun Citya vastaan.

Matka kesäiseen Hankoon ei kauaa autolla pääkaupungista kestä, joten nyt on aika tulla paikalle kannustamaan mustakeltaiset voittoon!