Flappitaulu

School’s out for Summer!

Tilaisuus järjestettiin ECG:n yhteistyökumppanin Funky Burgerin (www.funkyburger.fi) tiloissa Helsingin keskustassa.Maittavien hampurilaisaterioiden lomassa ja Super Bowlin alkua odotellessa päävalmentaja Ari Evwaraye ja muu valmennustiimi esittelivät seuran arvoja, joukkueita ja ”karttaa kohti kautta”.

Kaiken pohjalla on kunnioitus – pelaajien kunnioitus tosiaan kohtaan, valmentajia kohtaan ja päinvastoin. Me vaadimme toisiltamme paljon ja näin se pitää ollakin”, kuuluu Evwarayen ääni mikrofonista.

Isolla screenilla löytyy tuon kunnioituksen alta sellaisia sanoja kuin ”hierarkia, kommunikaatio, kehittyminen, avoimuus, yksilöllinen kohtaaminen, suorituskeskeisyys, fysiikka ja amerikkalaisväritteisesti 365 football.

Jenkkifutis on ympärivuotinen laji ja me vierastamme ajatusta, että syksyllä laitettaisiin henkisesti ja fyysisesti harttarit naulaan ja sitten Super Bowl –viikonloppuna alettaisiin miettiä omaa suhdetta lajiin taas uudelleen”, toteaa Evwaraye. ”Eivät alppihiihtäjätkään lepää laakereillaan koko kesää vaikka kilpailukausi osuisikin talvikeleille. Tässä on kysymys omistautumisesta ja kunnioituksesta omaa lajia kohtaan. Sekä tietysti kilpailusta”. Otteluita voidaan voittaa vielä nyt – kesällä niitä ei voi kuin hävitä! lukee samanaikaisesti screenillä.

Seuran toiminta on talven aikana laajentunut varsin mukavasti. Giantsin nimellä tulee edustusjoukkueen lisäksi kaudella 2012 kilpailemaan A-juniorien I-divisioonassa ECG:n, Hanko Sun Cityn ja Sipoo Bulldogsin juniorien muodostama joukkue, jonka valmennuksessa on mukana kaikkien näiden joukkueiden henkilöstöä.

Monessa seurassa viriää tällä hetkellä voimakas halu tehdä yhteistyötä muiden seurojen kanssa, mikä on selkeä kulttuurinmuutos lajissamme, ja olemme erittäin mielellämme tässä mukana. Internetissä julkaistut otteluvideot, yhteiset leirit ja taktinen dialogi omista pelikirja-asioista muiden valmentajien kanssa eivät vaaranna oman joukkueen tekemistä vaan päinvastoin haastavat sitä positiivisesti. Tämä sopii meidän filosofiaamme hyvin, koska siinä kiteytyvät ajatuksemme avoimuudesta ja suorituskeskeisyydestä; jos talvikaudella jenkkifutiskoulumme ja –opistomme olivat kaikille avoimia, niin nyt kauteen valmistautuessa se on ehkä hieman muuttunut siten, että harjoittelemme kylläkin omalla joukkueella, mutta yhdessä muiden kanssa.”

“Se, että joku näkee, mitä me taktisesti kentällä pyrimme tekemään, ei ole meille haitaksi – se on meidän identiteettimme. Avain ja ”juju” piilee siinä, että me pyrimme toteuttamaan identiteettiämme kentällä paremmin kuin vastustajat omaansa. Treeniemme katsominen Youtubesta ei ole sama asia kuin itse treenien tekeminen. Tästä on kysymys suorituskeskeisyydessä”, hymähtää Evwaraye.

Eräs hieno ja pitkälle viety esimerkki yhteistyöstä on ECG:n ja GS Demonsin yhteinen taival kohti kautta 2012. Joukkueet harjoittelevat yhdessä ja talven aikana niille on kertynyt hyvää kokemusta siitä, miten mies- ja naisfutareiden yhteisharjoittelu voidaan tehokkaasti järjestää. ECG tarjoaa ”naispaholaisille” valmennusapua myös kilpailukaudella.

– ”Tämä on äärimmäisen mielenkiintoinen kokeilu. Me emme oikeastaan tarkastele tätä enää niillä silmin, että kyseessä olisi kaksi erillistä joukkuetta vaan me olemme yksi perhe, tai ainakin saman sateenkaaren alla”, muotoilee Evwaraye.

Tilaisuuden edetessä ääneen tulee A-juniorien päävalmentaja ja kaikkien joukkuiden hyökkäyksen koordinaattori ”Eti” Karkulahti, joka esittelee ECG:n tulevaa pelillistä identiteettiä muutaman Amerikan sarjoista kuvatun videoklipin avulla. Niin avoimeksi ei toiminta ilmeisesti kuitenkaan ole mennyt, että toimitus olisi tässä saanut lupaa sitä valottaa, vaan asiaa Evwarayelta kysyttäessä tämä hymyilee salaperäisesti ja kehottaa kiinnostuneita tulemaan katsomaan edustusjoukkueen edesottamuksia lauantaina 19.5. kauden avaavassa kotiottelussa.

Koulu on siis loppu, ja kilpailu niin joukkueen sisällä kuin muitakin joukkueita vastaan on selkeästi alkanut Itä-Helsingissä!

 


 

Tilaisuudessa julkistettiin Giantsin edustusjoukkueen kapteenit pre-season -jaksolle:

DL: Joni Michelsson
LB: Teemu Holopainen (puolustuksen johtava kapteeni)
DB: Henrik Tarkkio

QB: Pete Salovalta
OL: Henri Kurki (hyökkäyksen johtava kapteeni)
RB: Timi Pyykkö
WR: Sinh Thu

Jenkkifutiskoulun ja -opiston kehittyneimmäksi pelaajaksi valittiin Ivan Nurmi (LB)

Vastaa