Samuel Orvomaa kertoo Giantsin tilanteesta ennen joulutaukoaa

East City Giantsin siirtyessä ensi viikolla joulutauolle, istuimme hetkeksi alas OC Orvomaan kanssa keskustelemaan joukkueen tilanteesta.

ECG:llä on lähes 30 pelaajasopimusta kasassa nyt ennen joulua. Oletko tyytyväinen pelaajatilanteeseen tällä hetkellä? 

ECG:n pelaajatilanne on vuoden aikaan nähden erinomainen. Muutama avainpelaaja menetettiin heidän töiden viedessä heitä ympäri Suomea ja heidän saappaidensa täyttämisessä on iso työ. Panostimme rekrytointiin heti kauden päätyttyä mm. Tough Viking-juoksun yhteydessä ja se työ kantoi hedelmää. NDU-kuvion myötä olemme viime vuosina saaneet erittäin laadukasta täydennystä kokoonpanoomme ja kaudelle 2014 sitä kautta tulleista pelaajista suurin osa nähdään mukana ensi kesänäkin! NDU keskittyy luonnollisesti korkeakoulusarjan voittamiseen, joten jää nähtäväksi onko siellä lisää 11-11 pelaamisesta kiinnostuneita tulevia jättiläisiä. Signasimme viime viikolla NDU:sta jo aiemminkin toimintaamme seuranneen ja sitä ennen Roostersin aloittavana sentterinä pelanneen Henri Hännikäisen. Hyökkäyksen linjamme muuttuessa viime kaudesta melkoisesti on mahtavaa saada mukaan pelaaja, joka varmasti pystyy johtamaan sitä haluamallamme tavalla!

Kuinka iso osa pelaajista on lajille uusia?

Nyt sopimuksen tehneistä pelaajista karkeasti puolet ovat uusia. Mukana on sekä aivan ummikkona aloittaneita että erilaisia jefu-taustoja omaavia pelaajia. Syvyyttä pitäisi siis olla reilusti viime kautta enemmän. On mukava nähdä, että organisaatiomme on vakuuttanut niin monia.

Missä vaiheessa joukkueen off-season on tällä hetkellä? 

Aloitimme harjoittelun “365 football” -ajattelun nimissä jo syyskuussa ja alussa hioimme nimenomaan perustekniikkaa muutaman kuukauden. Vuoden rytmityksessä noudatamme samaa kaavaa kuin viime vuonna, mikä tarkoittaa sitä että varusteet puettiin marraskuussa päälle ja joulukuun alussa aloitimme pelikirjan sisäänajon muutamalla ensimmäisellä juoksu- ja heittopelillä. Yhteistyö NDU:n ja 69ersin kanssa jatkuu samalla mallilla, mikä varmistaa sen että saamme laadukkaat treenit aikaiseksi joka kerta, vaikka tunnetusti ihan kaikki eivät vielä ennen vuodenvaihdetta harjoittele yhtä täysipainoisesti. Uusille pelaajillemme saamme paljon hyviä toistoja varusteet päällä jo ennen tammikuuta. Pikkuhiljaa ajamme lisää pelejä sisään suunnitelmallisesti.

Mikä on hyökkäyksen tilanne tällä hetkellä ja tuleeko hyökkäys muuttumaan paljon viime kaudesta?

Hyökkäyksen tilanne näyttää erinomaiselta. Yhden takaiskun koimme kokeneen brittiläisamerikkalaisen Sam Ryanin loukkaantumisen myötä, mutta RB-osastolla nähdään sekä viime kaudelta tuttua että uutta kalustoa, jonka uskomme tekevän paljon tuhoa. Laitahyökkääjäpuolelle olemme saaneet syvyyttä mm. Roostersin U-19 junioreissa 2014 SM-finaalin MVP:ksikin valitun Edi Takolanderin ja muutaman muun erittäin lahjakkaan pelaajan muodossa. QB-osastolla Niko Bredbackalle on saatu kilpailua ja linjassa tosiaan kokemusta saatu lisää ja muutama vähemmän kokenut, mutta lahjakas pelaaja ringissä mukana. Kaiken kaikkiaan joukkue on siis erittäin hyvällä mallilla, mutta ainahan pelimiehiä mahtuu mukaan! Pelikirja pohjautuu pitkälti kaudella 2014 erittäin hyvin toimineeseen systeemiin, mutta toki laajentunut WR-osastomme saattaa muuttaa peliämme aavistuksen. Kaikkien suureksi yllätykseksi en ihan hirveästi enempää aio tätä asiaa valottaa, mutta kuten paljastinkin, why fix something, if it isn’t broken?