Runkosarjan viimeisessä ottelussa vastassa Pori Bears

East City Giants matkaa 1. divisioonan runkosarjan viimeiseen otteluun Poriin kohtaamaan Bearsin. Kotka Eagles voitti aiemmin lauantaina Mikkeli Bouncersin vierasottelussa, joten Eagles on runkosarjan voittaja puhtaalla pelillä. Pori Bears on myös varmistanut 2. paikkansa runkosarjan päätteeksi häviten tähän mennessä ainoastaan Eaglesille. Sijat 3-5 ovat jaettuna tasan ECG:n, Bouncersin ja Crusadersin välillä. Kaikki joukkueet ovat voittaneet toisensa kotiotteluissaan ja hävinneet loput ottelut. Viimeisessä ottelussa Porissa on ECG:llä siis mahdollisuus napata runkosarjan 3. sija itselleen ja täten välieräpaikka Poria vastaan ensi viikon lauantaina. Jos ECG häviäisi ottelun, arvottaisiin näiden 3 joukkueen välillä sijoitukset myöhään sunnuntaina.

Panosta siis ottelusta löytyy! Giantsilla on takanaan kaksi vaikeaa vieraspelin tappiota ja asetelmat eivät ole parhaat mahdolliset viimeiseen otteluun. UNC-ottelussa ECG menetti pelinrakentajansa Sean Kosken loukkaannuttua ja myös hyökkäyksen linjamies Toni Varis sekä Stephen Stokes kärsivät loukkaantumiset. Pori ottelusta joukkueelta on myös pois ainakin puolustuksen puolelta Leevi Stenbäck sekä Anttoni Söderlund, joten Jättiläiset lähtevät hieman pienemmällä kokoonpanolla kohti Satakuntaa. Kuitenkin kun on kyse runkosarjan viimeisestä ottelusta, niin jokainen matkaan lähtevä pelaaja pelaa taatusti sen mukaisesti täysillä kirjaimellisesti runkosarjan loppuun asti. Ensimmäisen kierroksen ottelussa Pori oli ECG:tä vahvempi luvuin 31-53, mutta ottelu oli puoliajalla tasan 19-19, joten tiukka vääntö joukkueiden kesken oli silloin ja nyt nähdään kuinka tiukaksi ottelu kääntyy toisella kierroksella!

Ottelu Poria vastaan alkaa klo. 17.00, joten voi olettaa että noin kahdeksan aikaan viimeistään tiedetään onko ECG runkosarjan kolmas, vai menevätkö sijoitukset arvontaan!