Runkosarja puolessa välissä, ECG sarjataulukon keskellä

East City Giants kärsi ensimmäisen kotitappionsa Pori Bearsia vastaan sunnuntaina. Bears väänsi voiton lukemin 31-53 (19-19). Tasaisena puoliaikaan pysynyt ottelu kääntyi Bearsin voitoksi heidän hyökkäyksen pystyessä myllyttämään tällä kertaa ECG:n puolustuksen yli liian tehokkaasti. Otteluun oli saapunut Myllypuron Urheilupuistoon mukavat 150 katsojaa paikalle seuraamaan Jättien otteita.

Bears esitteli ottelussa uuden keskushyökkääjänsä Andy Owusun, joka painelikin pallon kanssa lähes 220 jaardia. Owusu taisteli ottelussa kolhujen läpi ja hänet valittiinkin Bearsin parhaana pelaajana. Owusun vahvojen juoksujen kylkeen aukesi Bearsille tilaa heitoille ja etenkin Ville Ollonqvist oli tehokkaana Bears laitahyökkääjistä.

ECG:n puolustuksessa vahvoja otteita näytti jälleen Xavier André, joka tuttuun tapaan oli näyttämässä kovuuttaan juoksupuolustuksessa. Myös linjamies Asko Pajunen pelasi erinomaisen ottelun.

Hyökkäyksen puolella Sean Koski heitti 422 jaardia ja 5 maalia. Näistä Janne Helenius ja Niko Bredbacka ottivat kiinni kummatkin 2 ja Toni Pellinen yhden. Hyökkäystä olikin välillä ilo katsella. Pellinen otti muutamassa erittäin tiukassa paikassa pallon kiinni ottaen iskuja ja hienosti jaardeja kopin jälkeen. Bredbackan yhden käden koppi ja Heleniuksen useampi hyökkäysvuoroa jatkava kiinniotto olivat hienoa hyökkäyspelaamista ECG:ltä. Hieman kun joukkue saa viilattua vielä mentaalivirheitään, niin olisi tullut varmasti pari maalia vielä lisää. Toisen puoliajan alkuun ECG:n puolustus sai melko huonon kenttäaseman kahdesti epäonnistuneen 4. yrityksen ja blokatun puntin jälkeen. Näistä Bears pääsi iskemään ja ECG ei enää takaa-ajossa onnistunut.

Nyt on ECG pelannut runkosarjastaan puolet. Tuloksena neljästä pelatusta ottelusta on kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Joukkue on siis nyt kiinnittynyt 3. sijaan ja tällä tuloksella olisi tiedossa välierä vierasjoukkueena. Sarjaa on kuitenkin toinen puolikas jäljellä ja ECG:llä on mahdollisuudet vielä ottaa välierä omaksi kotiottelukseen. Vuoden tärkeimmät pelit ovatkin edessäpäin ja pudotuspelien koittaessa on kaikki mahdollista. ECG taistelee siis loppuun asti Spagettimaljasta!

Asko Pajunen pysäyttämässä Andu Owusua