Valtteri Lehtinen

Roostersin kautta Giantsiin – OL Valtteri Lehtinen

Valtteri Lehtinen pelasi kaudella 2013 pääasiassa hyökkäyksen linjassa, mutta monipuolisena pelaajana häntä käytettiin myös puolustuksen linjassa sekä tukimiehenä. Myös Roostersissa, jonka II-joukkueesta Lehtinen  siirtyi Giantsiin, hän pelasi sekä hyökkäyksen että puolustuksen linjassa.

Olen aloittanut 2012 Roostersin yhden kauden pyörineessä II-joukkueessa, josta siirryin yhden kesän jälkeen ECG:n riveihin.

Lehtinen tunnetaan tunnollisena harjoittelijana, joka keskittyy kaikkeen tekemiseensä treeneissä täydellä panoksella.

Kauden alkuun on noin kaksi ja puoli kuukautta aikaa, miltä joukkueen tilanne tällä hetkellä näyttää?

Joukkueen tilanne näyttää edellistä kautta paremmalta; joukkueen runko on taas vuoden kokeneempi ja pelannut yhteen ja lisäksi NDU:sta ja Aallon joukkueesta (NDU Black Knights ja Aalto Predators) tulleet korkeakoulupelaajat ovat olleet arvokas lisä.

ECG:n joukkue on melko nuori ja kokematon ja joukkueesta löytyykin taas useita tulokkaita ensi kaudelle. Joukkueesta löytyy kuitenkin muutamia kokeneempia pelaajia (Ivan Nurmi, Mikko Salo). Minkälaisena näet ikäjakauman ja kokemuksen/kokemattomuuden? Onko joukkue mielestäsi tarpeeksi kokenut voittamaan otteluita?

Suurin osa joukkueen pelaajista on pelannut vasta korkeintaan pari kautta jenkkifutista, mutta kokeneemmat pelaajat tuovat tarvittavaa johtajuutta ja rauhallisuutta kentälle jo olemuksellaan. Tämän kauden joukkue vaikuttaa nälkäiseltä ja pienellä itsensä piiskaamisella se saadaan viritettyä voittavaan kuntoon.

ECG:n hyökkäys on muuttunut hyökkäyksen koordinaattorin vaihtumisen jälkeen. Millä tavalla ECG:n hyökkäys on viime kaudesta muuttunut?

Linjan osalta uusi systeemi soveltuu paremmin käytössä olevalle materiaalille ja on toiminut ainakin treeneissä iloisesti jo nykyisillä treenimäärillä. Toivottavasti voimme olla viime kautta ikävämpi ja sekä juoksulla että heitolla tasapainoisemmin vastustajaa kurmottava joukkue, jolloin emme ole niin paljon pitkien syöttöpelien onnistumisen varassa.

Mitkä ovat henkilökohtaisten otteittesi odotukset, ja odotukset joukkueen menestyksestä ensi kaudella?

Voittoja pitäisi tulla, ja tietty positiivisia tilastomerkintöjä! Pelinrakentajat ja pallonkantajat varokaa!

East City Giants keräsi muinoin paljon väkeä katsomoon kannustamaan joukkuetta voittoon. Vuonna 1991 lähes 10000 ihmistä oli seuraamassa East City Giantsin ja Roostersin välistä kamppailua Helsingin Olympiastadionilla. Vaikka kyse ei olekaan tällä hetkellä Vaahteraliigasta East City Giantsista puhuttaessa, haluaa ECG jälleen kerätä ihmisiä katsomoihin.

Kysyimmekin Valtterilta kannattaako ECG:n pelejä tulla seuraamaan Käpylän Velodromille ensi kesänä?

Tietysti !

oli Lehtisen lyhyt mutta selkeä vastaus.

 

Vastaa