Rauma luopui sarjasta

Rauman Sea City Stormin hallituksen edustaja ilmoitti heinäkuun alkupuolella, että seuran edustusjoukkue ei pelaa enää tällä kaudella miesten II Divisioonassa. Sea City Storm jatkaa juniorien SM-sarjaa sekä cheerleader-toimintaa. Storm aloittaa uuden miesten joukkueen kasaamisen mahdollisesti loppuvuodesta 2011.

Otteluiden mitätöinti tarkoittaa sarjaohjelman kannalta sitä, että II Divisioonan lohkoissa joukkueilla on eri määrä otteluita, ja sen vuoksi jatkovaiheeseen mentäessä ratkaistaan joukkueiden keskinäinen sijoitus voittoprosentin mukaan kilpailusääntöjen kohdan II.B.6 mukaisesti.

Voittoprosentti lasketaan jakamalla joukkueen voittamien otteluiden määrä sen pelaamien otteluiden määrällä. Mikäli usealla joukkueella on sama voittoprosentti, joukkueet laitetaan paremmuusjärjestykseen kilpailusääntöjen määrittelemällä tavalla. Koska joukkueilla, jotka ovat eri lohkoista ei ole keskinäisiä otteluita, arvioidaan ensin voittojen vahvuus (joukkueen voittamien vastustajien voittoprosentti) ja sen ollessa tasan otteluohjelman vahvuus. Viimeisenä vaihtoehtona suoritetaan arvonta, mikäli järjestystä ei muutoin saada selville.

II Divisioonassa runkosarjan jälkeen kunkin lohkon kaksi parasta menee jatkoon, ja joukkueet arvioidaan siten että lohkovoittajat ovat sijoilla 1-3. ja lohkokakkoset sijoilla 4-6. Kaksi parasta lohkovoittajaa pääsee suoraan välieriin. Huonoin lohkovoittaja kohtaa kohtaa huonoimman lohko kakkosen kotonaan ja paras lohko kakkonen kotonaan toiseksi parhaan lohko kakkosen. Paras lohkovoittaja pelaa välierässä kotikentällään huonoiten runkosarjassa sijoittunutta ja toinen suoraan välieriin päässyt joukkue pelaa kotonaan toista puolivälierävoittajaa vastaan. Loppuottelu pelataan paremmin sarjassa sijoittuneen kotona

Lähteet:
http://www.sajl.fi/-/artikkeliarkisto/?num=26461
http://www.sajl.fi/-/artikkeliarkisto/?num=26517

Kts. sarjataulukko

Vastaa