QB Niko Bredbackalla tähtäimessä Tinamalja

East City Giantsin pelinrakentaja Niko Bredbacka on yksi niistä muutamasta pelaajasta, jotka ovat ECG:ssä jäljellä kahden vuoden takaisesta 1. divsioona kaudesta. Tuona kautena Bredbackasta tuli joukkueen ykköspelinrakentaja ja sitä paikkaa hän on siitä lähtien pitänyt hallussa. Puhuimme Bredbackan ja Giantsin hyökkäyksen koordinaattorin Samuel Orvomaan kanssa.

 

Niko, miltä oma pelaamisesti tuntuu tällä hetkellä, löytääkö kätesi rissut?

“Heittokäsi ainakin tuntuu paremmalta kuin koskaan. Saan treeneissä hyvää palautetta monesta eri suunnasta, mikä tukee omaa ajattelua, mutta toisaalta saa minut kyseenalaistamaan omia pelityylillisiä pinttymiä. Näissä puitteissa on helppo kehittää omaa pelaamistaan henkiselläkin tasolla.”

Miltä joukkueen laitahyökkääjä tilanne vaikuttaa?

“Tilanne on mielestäni hyvä. Tärkeintä on, että laitahyökkääjäksi soveltuvia pelaajia riittää, ja että ollaan ainakin aloittavien rissujen kanssa jatkuvasti samalla sivulla kauden alkaessa.”

Onko jotain erityisiä osa-alueita joita olet pyrkinyt omassa pelissäsi tällä off-seasonilla kehittämään?

“Johtaminen ja palautteen antaminen pelaajille on ollut jo viime kesän jälkeen enemmän mielessä. Myöskin oman fysiikan kehittäminen ja sitä kautta parempi kehon hallinta ovat asioita, joiden tiedän auttavan minua kehittymään erittäin paljon. Vielä on paljon saavuttamatta, tosin.”

Mitkä ovat henkilökohtaiset odotuksesi ja odotukset joukkueen pelistä ensi kaudella?

“Uskon tekeväni entistä enemmän harkittuja ratkaisuja kentällä, ja juoksen toivon mukaan huomattavasti enemmän jaardeja kuin vuosi sitten.

Olen myös varma, että koko joukkue odottaa voittavansa III-divisoonan Tinamaljan.”

 

Bredbacka tiedetään pelaajana, joka haluaa jatkuvasti kehittää itseään ja vaatii myös itseltään paljon. Bredbacka liittyi Giantsiin 2012 alussa ja on siitä lähtien ollut joukkueen johtohahmoja ja aktiivisempia pelaajia. Bredbackan kehitys näiden parin vuoden aikana on ollut silmiinnähtävää, ja tuon kehityksen taustalla on suurimpana tekijänä hänen oma halunsa ja työntekonsa kehittyä jatkuvasti paremmaksi pelinrakentajaksi.

Hyökkäyksen koordinaattori Samuel Orvomaan kommentit:

Samuel Orvomaa, oletko nähnyt Nikon kehittyneen pelaajana tämän off-seasonin aikana?

“Nikon on ollut pakko omaksua vähän erityyppinen heittosysteemi ja jo pelkästään tämän vuoksi on ollut luonnollista nähdä kehittymistä pelin lukemisessa. Uskoa omaan lukemiseen on tullut ja live-downien määrän noustessa Niko on alkanut tekemään samoja lukuja, kuin hyökkäyksen valmentajat paineettomasti muutaman metrin hänen takanaan tekevät. Esiin astumista johtajana on ollut nähtävissä ja sitä tietysti tarvitaan nuoreltakin pelinrakentajalta – ehkä jopa etenkin nuorelta pelinrakentajalta.”

Onko Niko omaksunut hyökkäyksen uuden pelisysteemin nopeasti?

“Ajoituksia on treenattu ja vision tasolla Niko omaksui uuden systeemin hyvinkin nopeasti. Heittopelin suhteen luvut tosiaan alkavat löytymään ja Air Raid-turnauksen pelit osoittivat ainakin sen, että pallo liikkuu tarvittaessa iloisesti ilmassa. Siitäkin on tultu eteenpäin.”

(www.youtube.com/watch?v=OkMX6NYuKGY)

Mitä odotat Nikolta ECG:n pelinrakentajana kaudella 2014?

Eniten odotan vahvaa kautta johtajana ehkä ensimmäistä kertaa aikuisten sarjassa lupaavalta pelinrakentajalta. Pitkälle on tultu siitä kirskuvaäänisestä klopista, joka Myllypuron kuplassa yritti saada Roostersin veteraanilinjamiehiä komentoonsa. Pää kylmänä ja luottamusta itseen, joukkueeseen, systeemiin ja valmennukseen. Kaikkiin tasaisesti.

 

East City Giants aloittaa kautensa 7.6. Helsingin Velodromilla. Tervetuloa katsomaan miltä Bredbackan ja Giantsin otteet näyttävät!