Puolustuksen koordinaattori Olli Kujalan mietteitä.

 

”Linjan pelaaminen tulee täysin uutena ja opeteltavana asiana minulle. Töitä ja opeteltavaa riittää silti muillakin pelipaikoilla. Oman pelaajaurani aikana en pelannut muualla kuin puolustuksen takakentällä.”

Roostersin ja ECG:n paitoja pelaajaurallaan kantanut Kujala kertoo päätöksen olleen helppo kun hänelle tehtävää tarjottiin. ”Ei tarvinnut pitkään miettiä kun minua kysyttiin puolustuksen koordinaattoriksi. On ollut hienoa huomata kuinka innoissaan ja motivoituneita pelaajat ovat olleet syksyisellä Velolla vaikka vettä sataa, on kylmä ja olosuhteet ovat huonot. Joukkueessa on tällä hetkellä todella tekemisen meininkiä. Pelaajat treenaavat korkealla intensiteetillä ja hyvällä joukkuehengellä. Tällä hetkellä rakennamme kuntopohjaa ensi kesän peleille ja pelien viimeisille neljänneksille. Liikkuvuus ja nopeuden kehittäminen ovat isossa osassa ECG:n harjoituksia tässä vaiheessa vuotta.”

Syyskuun alusta asti kovaa treenannut Giants on viime vuosina kokenut todella suuria muutoksia pelaajistossaan talven kuukausina. Uusia pelaajiaon tullut, mutta pelaajakato on myös ollut melko rasittava tekijä Giantsinjoukkueen rakentumisessa. Kujala valottaakin hieman tämän hetken pelaajatilannetta:

”Tässä vaiheessa harjoituskautta emme ole vielä jakaneet pelaajia mihinkään pelipaikkakohtaisiin ryhmiin. Pelaajisto näyttää motivoituneelta ja sitoutuneelta. Uusia pelaajia on tullut harjoituksiin mukaan, mutta myös joka syksyinen seuran vaihto rumba on myös meillä näkynyt.”

Miten uudet pelaajat ovat päässeet mukaan harjoitteluun?

-Omasta mielestäni hyvin. Yhdessä tekemisen ilmapiiri on vahva joukkueessa, joka varmasti näkyy siinä, että East City Giantsiin on helppo tulla mukaan.

Puolustuksen koordinaattori siteeraa erästä elokuvaa:

But I got a word of warning for all you would-be warriors. When you join my command, you take on debit. A debit you owe me personally. Each and every man under my command owes me one hundred enemy scalps. And I want my scalps.

Siteerauksesta voi päätellä millä mielellä Kujala lähtee marssittamaan joukkojaan kohti ensi kesän koitoksia.

Vastaa