Pikkujättiläisten vuosi etenee kohti kesää.

East City Giantsin F-juniorijoukkue Pikkujättiläiset aloitti toimintansa vuoden 2012 syksynä. Toimintaa lähti vetämään ja Pikkujättiläisiä valmentamaan ECG:n edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Henri Kurki. Kurjella on alusta asti ollut apuna joitain edustusjoukkueen pelaajia, viime aikoina apuvalmentajana on toiminut Anssi Keränen.

Alussa Pikkujättien taival oli pallon heittelyä ja kiinniottoa, juoksuharjoituksia sekä mukavaa pelailua. Näin lajille uudet tulokkaat pääsivät rauhallisesti lajiin sisään. Pikkujättiläisten toiminta on kuitenkin jatkuvasti ollut nousujohteista ja juniorit ovat päässeet yhä enemmän lajin saloihin sisään. Ajoittain Pikkujättien on luonnollisesti vaikea keskittyä harjoituksissa, mutta halu kehittyä ja suoritua hienosti harjoituksista näkyy selvästi nykyään harjoituksissa.

Kurki tiivistääkin lyhyesti Pikkujättiläiset: “Pojat ovat kehittyneet aivan loistavasti. Mahtavaa porukkaa!”

Huhtikuussa 2013 Pikkujättiläiset pistivät ensimmäistä kertaa päälleen hartiasuojat ja ottivat tällöin ison askeleen jenkkifutaajaksi kehittymisessä. Saman vuoden syksynä he pelasivat ensimmäisen harjoitusottelunsa Porvoossa Butchersia vastaan. Tuolloin vielä Pikkujätit olivat hyvin kokemattomia kontaktin kanssa pelaamisessa, ja Porvoo voittikin tuon ottelun selvin lukemin. Ottelu oli kuitenkin erittäin opettava ja kehittävä kokemus nuorille Jäteille.

Viime viikonloppuna Vantaalla järjestettiin Snow Bowl turnaus, jossa päästiin mittaamaan kehityksen tulosta. Ensimmäisessä ottelussa Giantsilla oli vastassa Trojans/Devils yhdistelmäjoukkue. Giants otti heti ottelun alussa hyökkäysvuorollaan tahtipuikon itselleen, eikä siitä suostunut luopumaan. Myös Trojans/Devilsin hyökkäys oli vaarallinen, mutta ECG:n puolustus onnistui pitämään joukkueensa johdon. Toisessa ottelussa vastaan asettui isäntäseura Vantaan Taft. Tässä ottelussa asetelmat olivatkin toiset. Taft osoittautui ottelussa vahvemmaksi, mutta ECG:n juniorit näyttivät loistavaa potentiaaliaan.

Turnaus oli kokonaisuudessaan loistava Pikkujättiläisille. Pikkujättiläisten kehitys nuorina jenkkifutareina on ollut todella nopeaa. Myös tappion ja voiton tuntemukset nuorille ovat tärkeitä kokemuksia urheilussa ja urheilijaksi kasvamisessa.

Pikkujättiläiset siirtyvät ulos harjoittelemaan Myllypuron urheilukentälle huhti-toukokuun aikana. Tulevana kesänä nämä F-juniorit tulevat osallistumaan turnauksiin, joissa he pääsevät jälleen mittelemään rehdisti muita joukkueita vastaan. On hienoa huomata että Giants on saanut juniorityön erinomaisesti käyntiin ja tämä vahvistaakin koko East City Giantsin organisaation tukijalkaa.

 

East City Giants on myös aloitellut U15 joukkueen perustamista. Jos sinä, ystäväsi tai tuttusi olet halukas kokeilemaan lajia niin ole rohkeasti yhteydessä info@ecg.fi //

Vastaa