Pikkujättiläiset siirtyivät sisäharjoituksiin

East City Giantsin F-juniorit eli “Pikkujättiläiset” siirtyivät viime viikon perjantaina sisäharjoituksiin. Syksy tekee tuloaan ja tämä tietää näille nuorille Jäteille siirtymistä liikuntasaliin sekä Talin jalkapallohalliin.

Pikkujättiläisten pelaajamäärä on verrattain suuri. Pelaajia Pikkujättiläisissä on noin 20 ja säännöllisesti harjoituksissa on 10-15 pelaajaa.

Viime perjantain harjoitukset pitivät sisällään monipuolista jenkkifutisharjoittelua. Käydään hieman läpi esimerkkinä mitä junioreiden harjoitukset pitävät esimerkkinä sisällään:

Harjoitukset pidettiin ilman varusteita Myllypuron koulun liikuntasalissa. Harjoitusten alussa nuorilla oli alkulämmöt jotka pitivät sisällään liikkuvuutta ja motoriikkaa. Oikeanlaisen juoksutekniikan perusteet ovat tuossa ikäluokassa tärkeä asia jenkkifutarin aluille. Alkulämpöjen jälkeen toinen ryhmä harjoitteli tyynyjä vastaan blokinpoistoa sekä taklaamista ja toinen ryhmä keskittyi pallonkäsittelyyn heittojen kiinniottojen ja heittojen muodossa. Näiden jälkeen junioreilla olikin vuorossa kuntopiiri, joka sekin piti sisällään motorisia harjoitteita, jotka parantavat ja nopeuttavat nuorten liikkumista kentällä. Harjoitusten loppuun juniorit lopettelivat treenit leikkimielisellä pallonheittokilpailulla. DSCN0625

East City Giantsin junioritoiminnassa pidetään tärkeänä että pelaajien motivaatio treenaamiseen pysyy korkeana. Tätä kautta pelaajat kehittyvät amerikkalaisen jalkapallon pelaajina sekä monipuolisina urheilijoina. Harjoitusten tulee olla miellekkäitä, mutta myös jo tämänikäisiltä junioreilta tulee vaatia teknisesti oikeaoppisia suorituksia.

F-junioreiden apuvalmentajana on toiminut myös SAJL Hall of Fame pelaaja #8 Harri “Nappi” Kaasinen. Kaasinen edusti Suomessa koko peliuransa ajan East City Giantsia ja hänen apunsa valmennustoiminnassa on arvokasta hänen pystyessä jakamaan oppejaan junioreille. Kaasinen voitti omalla pelaajaurallaan mm. 4 Vaahteramaljaa sekä Suomen maajoukkueessa Euroopan mestaruuden.

Jos olet kiinnostunut East City Giantsin junioritoiminnasta, voit olla yhteydessä sähköpostilla info@ecg.fi