Otteluennakko: ECG – Jyväskylä Jaguaarit

Ykkösdivisioonaan kaudelle 2017 noussut East City Giants aloittaa sarjakautensa ensi sunnuntaina 11.6. klo 16.00 kotiottelulla Jyväskylän Jaguaareja vastaan. Ottelusta tekee mielenkiintoisen se, että joukkueet eivät ole kohdanneet toisiaan vuoden 2001 heinäkuun jälkeen, jolloin molemmat pelasivat vielä Vaahteraliigaa. Tuon jälkeen on kuitenkin ehtinyt tapahtua paljon, ECG:n amerikkalaisen jalkapallon jaosto on ehditty kertaalleen kuopata ja perustaa uudelleen, ja Jaguaarit on siirtynyt sarjatasoa alemmas. Molemmat joukkueet ovat itse asiassa ehtineet muuttua hyvin paljon jo viime kauden jälkeen, joten joukkueiden välisten voimasuhteiden arviointi jää ottelussa nähtäväksi.

Mikko Sammal ECG-paidassa 2011.

Jaguaarit aloittivat kautensa jo edellisellä viikolla, jolloin he voittivat kotiottelussa Kouvola Indiansin melko selkein lukemin 35-6. Tuossa ottelussa erityisesti Jyväskylän pelinrakentaja Jerell Jones oli odotetun vahva, juostuaan yhden ja heitettyään 3 touchdownia. Lisäksi Jaguaarit on julkaissut talven aikana sopimukset peräti yli kymmenen ulkomaalaisvahvistuksen kanssa, joten pelkän pelinrakentajan varaan joukkueen ei tarvitse laskea. Jaguaarit rokotti avausottelussaan vastustajaansa ulkopuolen juoksuilla ja pitkillä heitoilla, joten Jättiläisten puolustuksella tulee varmasti olemaan kädet täynnä tekemistä, mikäli he haluavat pysäyttää jaguaarihyökkäyksen. Kiinnostavana yksityiskohtana Jaguaarien päävalmentaja Mikko Sammal on ECG-kasvatti.  Sammal pelasi myös uudelleen perustetussa ECG:ssa kaudella 2011 ja valmensi joukkueen takakenttää kaudella 2012. Jos Sammal on omaa pelitapaansa saanut Jaguaareihin sisällytettyä, niin kovuutta joukkueesta ainakin löytyy.

Myös ECG on kokenut edelliseen, kakkosdivisioonassa pelattuun kauteen verrattuna suuren muodonmuutoksen, jonka pääarkkitehtina on toiminut kauden 2016 jälkeen päävalmentajaksi pestattu Jabari Harris. Hän on merkittävän tason pelimies, jonka aikaisempiin meriitteihin kuuluvat mm. Puolan liigan arvokkain pelaaja 2016 ja Suomen mestaruus Helsinki Roostersissa samana vuonna. Harris on pelannut Suomessa Vaahteraliigaa myös edesmenneessä Helsinki 69ersissa ja Porvoo Butchersissa johdattaen kummatkin joukkueet Vaahterliigan välieriin asti. Jabari on iso ja fyysinen pelinrakentaja, joka pystyy rankaisemaan vastustajan puolustusta kovien heittojen lisäksi omilla juoksuillaan. Suomessa asuvana hän on voinut valmentaa ja ohjata joukkuettaan koko talviharjoituskauden ajan.

ECG:n muutokset eivät rajoitu päävalmentajan ja pelinrakentajan vaihdokseen, vaan ilokseen se on voinut julkaista uutisia uusista pelaajasopimuksista pitkin harjoituskautta. Puolustusta on läpi talven valmentanut puolustuksen koordinaattori sekä takapuolustajana pelaava TAFTista siirtynyt Xavier Andre. Tämän lisäksi TAFTista siirtyivät mm. myös maajoukkueen puolustaja Joonas Luokkakallio sekä sisempi laitahyökkääjä Tyrwone Still. Hämeenlinna Huskiesista Jättiläisiin on siirtynyt laitahyökkääjä Ottopekka Leskinen. Monia muita mainitsemisen arvoisia pelaajia joukkueesta löytyy, mutta parhaiten tämän voi tulla toteamaan paikan päälle!

Sunnuntaina odotettavissa on siis 4 erää viihdyttävää ja äärimmäisen fyysistä jenkkifutista, jonka lisäksi ECG:n omat cheerleaderit esiintyvät puoliajalla. Tarjolla on myös Venezuelaisen Arepera Brosin tarjoamat monipuoliset ja herkulliset ruoka-annokset. Luonnollisesti paikalla on ECG:n suosittu kioski, jossa myös fanituotemyyntiä ja tämän lisäksi paikalle saapuu Turkkadesign, joka myy omia puutyötuotteitaan ottelussa. 

Ottelun lippujen hinnat ovat:
Aikuiset 10€
Opiskelijat, varusmiehet sekä alle 15-vuotiaat 5€

 Tervetuloa!