Jättiaskelein eteenpäin

Giantsin edustusjoukkue I-divisioonaan ja ensimmäinen juniorijoukkue pelikentille vuonna 2012.

Alkava kausi on ECG:n ”uudessa tulemisessa” vasta toinen, mutta joukkue suhtautuu luottavaisesti tulevaan. ”Jenkkifutisopistoon osallistuneet pelaajamme ovat kehittyneet huimasti. Tässä näkyy selkeä luonnonlaki; ne, jotka ovat tehneet eniten töitä, ovat näkyvimmin kehittyneet. Ykkösdivisioonaan osallistuminen tulee tarjoamaan pelillisesti sellaisia haasteita, että pelaajamme pystyvät täysimääräisesti hyötymään talvikauden valmistautumisestaan”, toteaa Giantsin uusi päävalmentaja Ari Evwaraye.

Myös Giantsin valmennusjohdossa on siis talven aikana tapahtunut muutoksia, kun joukkueen pitkäaikainen päävalmentaja Stefan ”Eti” Karkulahti ja Evwaraye ovat vaihtaneet rooleja. Seuran varapuheenjohtajanakin toimiva Karkulahti siirtyy seuran keväällä ensimmäistä kauttaan A-nuorten I-divisioonassa pelaavan nuorten joukkueen päävalmentajaksi ja jatkaa seuran strategisen toiminnan kehittämistä. Karkulahti jatkaa myös edustusjoukkueessa hyökkäyksen valmentajana.

Edustusjoukkueen valmennus säilyy muilta osin muuttumattomana, eli nyky-Jättiläisten fysiikan ja taitojen kehittymisestä vastaavat sellaiset oman aikansa Giantsin pelikentällä esiintyneet nimet kuin Kilpeläinen, Alalampi, Tuomi, Varis, Korhonen, Sammal, Pyykkö, Kurki, Rannema, Varhee ja Flink. Seura tulee myös kaudella mahdollisimman paljon hyödyntämään jenkkifutisopiston talven leireihin osallistuneiden ja maamme huippuosaamista edustavien konsulttivalmentajien tietoja ja taitoja.

”Giants on ensisijaisesti kehitysjoukkue ja täten on luonnollista, että pitkän tähtäimen toimintamme kannalta nimenomaan nuorten valmennuksesta vastaa meistä se, jolla on pitkän kokemuksensa ja laajan lajitietämyksensä kautta ehdottomasti eniten annettavaa. Nuorissa on tulevaisuus, ja investoimme mielellään tulevaisuuteen”, muotoilee Evwaraye. A-juniorijoukkueen toiminta tullaan toteuttamaan yhteistyössä lähialueen seurojen kanssa. ”Huhti-toukokuussa pelattava A-juniorikausi antaa nuorille pelaajillemme erittäin hyvän ’varaslähdön’ edustusjoukkueen kilpailukauteen”.

Kehityskeskeisyys näkyy myös edustusjoukkueen tavoiteasettelussa: ”Ajattelemme siten, että kun pidämme huolen siitä, että pelaajamme menevät eteenpäin fyysisesti, taidollisesti ja taktisesti, niin voitot pitävät huolen itsestään”, sanoo Evwaraye. ”Toisaalta meidän täytyy luonnollisesti pitää huoli, että pelillinen tasomme vastaa sarjatasoamme ja että olemme siten meille myönnetyn sarjapaikan arvoisia”. Käytännössä sarjapaikan säilyttäminen tarkoittaa siis vähintään viidettä sijaa kuuden joukkueen sarjassa.

Neljäkymmentä pelaajasopimusta tällä hetkellä omaava joukkue on harjoitellut jenkkifutisopistossa yhdessä naisjoukkue GS Demonsin kanssa. ”Meillä on ollut yhteistyöstä erittäin positiiviset kokemukset ja uskomme, että tämä ’päänavaus’ miesten ja naisten jenkifutisharrastamisen lähentymisessä tulee jatkossa lisäämään yhteisharjoittelua ja palvelemaan lajia yleisesti. Demonseissa on erittäin hyviä urheilijoita ja harjoitusinto on ollut esimerkillistä”, Evwaraye summaa.

Jenkkifutiskoulua ja –opistoa on jäljellä vielä kokonainen kuukausi ennen kuin Giants alkaa hioa varsinaisia omia taktisia kuvioitaan tulevalle pelikaudelle. Yhteisharjoittelu Demonsien kanssa jatkuu tämän jälkeenkin. ”Koulujärjestelmämme kruunaava kaikkien pelipaikkojen leiri pidetään Espoossa 28.1. ja paikkoja on vielä jäljellä, joten tervetuloa!”, päättää tulevasta innostunut Evwaraye.

Vastaa