Kauden kynnyksellä – päävalmentaja Ari Evwarayen mietteitä

Ari Evwaraye aloittaa neljännen kautensa ECG:n valmentajana ja kolmannen kautensa päävalmentajan roolissa. Puhuimme kauden kynnyksellä Evwarayen kanssa joukkueen tilanteesta.

Kausi alkaa pian, lyhyt vastaus, onko Giants valmis?

“En tiedä, onko jenkkifutisjoukkue koskaan valmentajan näkökulmasta “valmis”. Töitä olemme kuitenkin talven aikana tehneet ja joukkue osaa sen, mitä siltä taktisesti vaaditaan.

Kerro joukkueen off season kaudesta, mitä on tapahtunut joukkueessa viime kauden päättymisen jälkeen?

“Olemme harjoitelleet pitkäjänteisesti ihan syksystä lähtien. Syksyn harjoitukset painottuivat fysiikkaan, mutta olemme jo varsin varhaisessa vaiheessa alkaneet ajaa pelikirjaa sisään ja näin eilen juuri scgrimmage-harjoituksen pelattuamme vaikuttaisi siltä, että tämä oli hyvä ratkaisu.”

Joukkueen hyökkäyksen sekä puolustuksen kordinaattorit ovat vaihtuneet viime kaudesta. Ovatko uudet koordinaattorit saaneet joukkonsa hyvin kasattua?ariecg

“Koordinaattorit ovat hyvin tehtäviensä tasalla ja haluan tässä kiittää sekä heitä että muita valmentajia. Minä olen päävalmentajana päässyt olemaan varsin erilaisessa roolissa kuin aiempina vuosina, kun samalla hoidin puolustuksen koordinaattorin tehtävää. Tässä on minullakin ollut opettelua ja on vielä jatkossakin, mutta kaiken kaikkiaan olen erittäin tyytyväinen nykyiseen valmennustiimiimme.”

Yhtään varsinaista peliä tämä joukkue ei vielä ole pelannut, mutta millä sanoilla kuvailisit vuoden 2014 ECG:tä?

“Monipuolinen, mutta samalla yksinkertainen, määrätietoinen, tekninen joukkue.”

Onko jokin osa-alue, johon et ole tyytyväinen joukkueessa tai sen valmistautumisessa kauteen?

“Emme ole mm. kadettipelaajiemme opiskeluista ja pelaajamateriaalin rajallisuudesta johtuen päässeet harjoittelemaan riittävästi joukkuekoossa. Tämä tilanne kuitenkin paranee kauden edetessä, enkä nytkään ole mahdottoman huolissani. Toinen asia on ikuisuuskysymys, joka on sydäntäni lähellä eli pelaajien fyysiset valmiudet. Tälläkin osa-alueella pelaajillamme on vielä kehitettävää, mutta yleisesti ottaen näkisin, että tässäkin olemme kehittyneet vaikka sinänsä edelleen olemme pieni joukkue.”

Mitä odotat kauden ensimmäisestä ottelusta Lohja Lionsia vastaan?

“Selvää voittoa. Me olemme tehneet tätä jo uuden tulemisemmekin jälkeen jo aika monta vuotta, olemme harjoitelleet pienellä ydinryhmällä määrätietoisesti ja vastassa on tulokasjoukkue. En tietystikään ylenkatso Lohjaa – mukana on paljon kokeneita pelimiehiä, heillä on kokoa ja heidän valmennuksensa on kovaa tasoa ja tietävät, mitä tekevät.”

Millä aseilla ECG tulee voittamaan otteluita kesällä 2014?

“Tehokkaalla, palloa kontrolloivalla hyökkäyksellä ja puolustuksella, joka taipuu mutta ei murru.

Mikä on ECG:n tavoite ensi kaudella?

“III-divisioonaan “pudonneena” tavoite ei voi olla muu kuin sarjan voitto. Tämän on jo oma pomoni, joukkueenjohtaja Henri Kurki meille tavoitteeksi asettanut.”

East City Giantsilla on pitkä ja menestyksekäs historia Suomen jenkkifutiksessa. Tämä on seuran 35-vuotisjuhlavuosi. Asettaako tämä erityisiä paineita?

“Ei aseta. ECG on ECG, oli kysessä 1., 10. tai 35. vuosi taikka sitten Vaahteraliiga tai III-divisoona – me teemme aina parhaamme.”