Katsaus ECG:n harjoituskauteen

ECG:n harjoituskausi on kestänyt jo lähes kaksi ja puoli kuukautta. Tänä aikana joukkue on harjoitellut 2-3 kertaa viikossa joukkueharjoituksissa. Tämän lisäksi linjapelaajat on jaettu omaan voimaryhmään ja muu joukkue toiseen ryhmään voima ja kuntoharjoituksia varten.

Haastattelimme joukkueen päävalmentaja Samuel Orvomaata:

Missä vaiheessa joukkueen off season on tällä hetkellä?

Off season etenee suunnitelmamme mukaisesti. Ns. jefukouluvaihe, jossa opetetaan uusille ja kerrataan vanhoille ihan amerikkalaisen jalkapallon perusteita ja hiotaan yleisiä perustekniikoita, päättyi lokakuun loppupuolella ja siirryttiin pelipaikkakohtaiseen tekemiseen. Nyt olemme muutaman viikon ajan tehty ihan perustreeniä pelipaikkakohtaisesti ja osin sitten 1 vs. 1 pelipaikkaryhmittäin, esim. OL vastaan DL. Yhteistyömme 69ersien kanssa jatkuu myös ja se on näkynyt siinä, että treeneissä on nyt ollut myös ns. seiskaseiskaa, eli heittohyökkäystä on harjoiteltu ihan kokonaisuutenakin. Tässä vaiheessa tosin vielä meillä se on lähinnä tarjonnut pelillistä kevennystä totisempaan treeniin ja pelikirjan sisäänajoa on luvassa asteittain lähitulevaisuudessa.

Miltä joukkueen pelaajatilanne vaikuttaa? Onko suuria muutoksia havaittavissa viime kauden jälkeen?

Muutoksia on viime kauteen, voisi itse asiassa todeta yhden aikakauden päättyneen ECG:ssä. Nyt oli kasassa vahva nippu nuoria pelaajia jo heti kauden päättyessä, joten uusien pelaajien rekrytoimiselle ja tekemiselle ei ollut yhtä suuria paineita. Mukaan on tullut uusiakin pelaajia ja leimaavaa on ehkä atleettisuuden tason nousu, kovia urheilijoita on saatu paikkaamaan muutamia lopettamisia. Toisaalta muutama kova vahvistus on saatu paluumuuttajista ja töitä tehdään vielä esimerkiksi pelinrakentajatilanteen muuttamiseksi. Sanoin alkusyksystä, että Nikolle (Bredbacka) on saatava kilpailua ja siinä emme vielä ole onnistuneet. Toinen tavoite, jonka asetin, oli se, ettemme antaisi linjoissa tasoitusta ja siihen olemme pystyneet vastaamaan kahdella tavalla. Olemme saaneet muutamia isokokoisia pelaajia riveihimme ja lisäksi Ari Evwaraye lanseerasi linjamiehille uudenlaisen treenikonseptin, jonka tuloksia näemme jo nyt – voimaa, nopeutta ja asennetta on rutosti enemmän.

ECG on harjoitellut nyt joukkueena hieman yli kaksi kuukautta tällä harjoituskaudella. Onko joitain pelaajia noussut erityisesti esille tuona aikana?

IMGP6676
Timi Suovuo #87

Viime kesänä joukkueeseen liittyneen Timi Suovuon tekemisen into ja halu nostaa tasoa on ollut silmiinpistävää. Kokemattomana pelaajana toki omaksumisen tahti on nopeampi, mutta myös asennepuolella Timi on vahva ja hän on ottanut oman roolinsa joukkueen dynamiikassa. Vielä en halua nimetä muita erikseen, mutta on siellä kytemässä uusia ja uusvanhoja johtohahmoja.

 

Orvomaa jatkaa vielä viestillä kaikille jefun pelaajille sekä sen aloittamista harkitseville:

Haluamme luoda kilpailua jokaiselle pelipaikalle. Tällä hetkellä meillä on sitä parhaiten hyökkäyksen linjassa ja tukimiehissä, ehkä laitahyökkääjissäkin kiitettävästi. Yksikään pelipaikka ei ole jaettu, joten kaikille pelipaikoille haluamme lisää väkeä. QB:t, DT:t, FB:t, DB:t, jotka emmitte, tulkaa rohkeasti mukaan! Jättiläisiä tarvitaan aina!