Kansainvälistä kokemusta hyökkäyksessä – WR Roope Kolehmainen

 

Roope Kolehmainen kerro jenkkifutiksen aloittamisestasi?

– Aloitin vaihtarivuonna Yhdysvalloissa lukion joukkueessa. Oikeastaan ainoa kosketuspinta ennen tätä oli yksi valvottu Super Bowl. Oli aikalailla sukellus kylmään veteen, kun lyötiin suoraan kamat niskaan ainoina ohjeina, että “jos hyökkäät, blokkaa. Jos puolustat, taklaa. Ja jos saat pallon juokse niin perkeleesti”.

 

Olet pelannut Amsterdam Crusadersissa josta siirryit pelaamaan Suomen 2. divariin. Mitkä ovat suurimpia eroja maiden ja sarjojen välillä?

– Pelasin tosiaan Amsterdam Crusadersissa kolme kautta. Joukkue oli suhteellisen kova – varmaan tasoltaan Vaahteran keskikastia. ECG:ssä itseasiassa on enemmän yhteistä treeniä, kun meillä oli Hollannissa. Hollannin joukkue oli todella urheilullinen, mutta toisaalta pelaajilla ei välttämättä ollut yhtä hyvää lajiosaamista kuin mitä Suomesta löytyy.

 

Pääsit Crusadersin kanssa pelaamaan myös EFAF Cupissa, minkälaista oli pelata kovia eurooppalaisia joukkueita vastaan?

– Oli ihan makeeta päästä vieraspeleihin Lontooseen ja Pariisiin. Oli myös siistiä henkilökohtaisesti huomata pärjäävänsä tasapäisesti Euroopan tasolla ihan koviakin cornerbackeja vastaan. Ei päästy jatkoon kuitenkaan kumpanakaan vuonna.

 

Pohjois-Dakotassa lukion joukkueessa uransa aloittanut Kolehmainen on Suomessa ehtinyt edustaa myös Salo Scorpionsia sekä Sipoo Bulldogsia. Kolehmainen tuo yhdessä Ohto Nygrenin kanssa kovan luokan aseen Giantsin heittohyökkäykseen, aiheuttaen varmasti ensi kesänä päänvaivaa vastustajien takakentille. Monet kerrat Niko Bredbakcan kanssa treenien jälkeen kentälle jäätyään Kolehmainen on onnistunut luomaan erinomaisen kontaktin pelinrakentajansa kanssa.

 

Viime kaudella loukkaannuit Päijät-Häme Panthersia vastaan, olet kuitenkin tehnyt jo hienoa paluuta treenikentälle. Miten loukkaantumisesta toipuminen on edennyt?

– Mulla katkesi eturistiside, joka takennettiin elokuussa leikkauksella uusiksi. Kuntoutuminen on sujunut suht hyvin. Punttitulokset alkaa olla jo loukkaantumista edeltävällä tasolla. Vielä on paljon tekemistä ja uusionivelen tervehtyminen vie joka tapauksessa sen kuusi kuukautta leikkauksesta.

Vaikka viime kaudella kunnostauduitkin touchdownien teossa, ei kausi varmasti ollut toivotunlainen. Näetkö mitään selviä syitä miksi välillä tejokas heittohyökkäys eilähtenyt rullaamaan?

– Meillä oli melko monimutkainen heittohyökkäys, joka rullasi erinomaisesti, kun kaikki palaset oli kohdallaan. Heti kun meiltä puuttui laituri tai linjamies, oli hankala toteuttaa pelisuunnitelmaa halutusti. Pari loukkaantumista oli aika myrkkyä meidän pienelle jengille ja heijastui ongelmiin myös heittopelaamisessa.

Mitkä ovat henkilökohtaiset tavoitteesti ensi kaudelle?

– Pelata ensimmäinen kokonainen kausi kolmeen vuoteen. Tämän jälkeen voi alkaa miettimään touchdown-statistiikkaa.

Kuinka hyvin yhteispelisi pelinrakentaja Niko Bredbackan kanssa sujuu?

– Meillä on Nikon kanssa tosi hyvä kemia ja nähdään jutut aika samalla tavalla kentällä. Toivottavasti saadaan reijitetttyä puolustuksia ensi kaudella.

Vastaa