Tali 2010

Jenkkifutiskoulu ja jenkkifutisopisto

ECG:n tulosten valossa erittäin onnistuneen ensimmäisen “vuosikurssin” tavoin jenkkifutiskoulu on – ja pysyy – avoimena kaikille lajista kiinnostuneille. Uutena elementtinä tämän kauden talviharjoitteluun ECG tuo jenkkifutisopiston nimellä kulkevan harjoittelumuodon. Sekä jenkkifutiskoululle että -opistolle on haettu tavaramerkkisuojaa Patentti- ja Rekisterihallitukselta

“Olemme erittäin tyytyväisiä viimevuotisen jenkkifutiskoulun tuottamiin tuloksiin niin rekrytointi- kuin kilpasuoritusmielessä. Jenkkifutiskoulun konseptiin tullaan tekemään joitakin pieniä muutoksia, mutta pääpiirteittäin menetelmä pysyy samana. Samalla kuitenkin tiedostamme, että yhden tai useamman vuoden lajia harrastaneet tarvitsevat oman, yhtälailla ohjatun ja kurinalaisen ympäristön, jossa tehdään nimenomaan amerikkalaista jalkapalloa hyödyntäviä harjoittelukauden suorituksia”, toteaa ECG:n talvikauden valmennuksesta vastaava Ari Evwaraye.

Jenkkifutisopiston keskeinen painopiste on fysiikkaharjoittelussa. Sen tavoitteet rakentuvat amerikkalaisittain komponenttien “speed, agility, power & endurance” ympärille.

“Tämä on osa-alue, jossa niin suomalaisessa jenkkifutiksessa yleensä kuin meillä ECG:ssä on eniten kehitettävää ja vastaavasti eniten hyötyä saavutettavana. Monesti nuoret pelaajat jäävät kauden jälkeen oman onnensa nojaan. Heillä saattaa olla kova harjoittelumotivaatio, mutta valmennusjärjestelyt tarjoavat tähän valitettavan vähän oikeanlaista tukea. Nuoret pelaajat hukkaavat monta kehittymiskuukautta joko harjoittelemalla väärin tai olemalla harjoittelematta kokonaan”, Evwaraye jatkaa. “Koska uskomme urheiljan fysiikan keskeiseen tai jopa ratkaisevaan merkitykseen amerikkalaisessa jalkapallossa, tulee sen myös näkyä valmennusfilosofiassamme. Mottonamme on amerikkalaistyyppisesti ‘365 Football'”.

“Pääasia on, että haluaa treenata”, kiteyttää Evwaraye. “Harjoittelu on suunniteltu siten, että urheilijan lähtötason ei tarvitse olla vaikkapa puoliammattilaisen tasolla. Rasitus tulee kasvamaan progressiivisesti sitä  mukaa kun harjoittelijamme kehittyvät.”

Porvoo 2011
Porvoo 2011
Myllypuro 2010
Myllypuro 2010
Malminkartano 2010
Malminkartano 2010
Tali 2010
Tali 2010
Jenkkifutisopisto tulee jenkkifutiskoulun lailla olemaan kaikille vähintään 16-vuotiaille avoin harjoitteluympäristö – edellisen tai tulevan kauden joukkueesta riippumatta. Jenkkifutisopistoon osallistumisen edellytyksenä on kuitenkin vähintään yhden kauden pelikokemus amerikkalaisesta jalkapallosta.

Syyskuusta tammikuun loppuun kestävät jenkkifutiskoulu ja -opisto on jaksotettu siten, että rasitus ja harjoittelun painopiste vaihtuvat jaksosta toiseen. Molempiin sisältyy mm. lähtötason testaukset tietyissä mittarisuorituksissa. Kohti molempien ohjelmien loppua ohjelmat lähestyvät toisiaan.

Lisäksi marraskuun ja tammikuun välillä ECG tulee järjestämään pelipaikkaryhmäkohtaisia yhden päivän klinikoita, joihin voivat myös em. ohjelmien ulkopuoliset jenkkifutaajat osallistua. Näistä tullaan tiedottamaan erikseen myöhemmin.

“Klinikoiden tavoitteena on identifioida harjoittelijan yksilölliset kehityskohteet ja antaa valmiuksia omatoimiseen pelipaikkakohtaiseen harjoitteluun. Tämä mahdollistaa myös sellaisten valmentajien käytön, joilla ei ole mahdollisuutta sitoutua seurajoukkueiden päivittäisvalmennukseen – tämä resurssi jää helposti kokonaan hyödyntämättä. Odotamme kovia nimiä klinikoidemme valmennuskaartiin” sanoo Evwareaye.


ECG järjestää tiedotustilaisuuden kiinnostuneille harjoittelijoille sekä jenkkifutiskoulusta että -opistosta
maanantaina 5.9.2011 kello 19:00 osoitteessa Vanha Viertotie 20, Helsinki.
Harjoittelusta tai valmentamisesta kiinnostuneet saavat lisätietoja sähköpostiosoitteesta info@ecg.fi.


Myllypuro 2010
Myllypuro 2010
Porvoo 2011
Porvoo 2011
Malminkartano 2010
Malminkartano 2010

Vastaa