Jättiläisten päänahka Indiansille

East City Giants matkasi sunnuntaina 3.6. kohtaamaan Kouvola Indiansin, ennakkoon haasteellisessa tilanteessa. Giants oli edellisellä viikolla kokenut musertavan kirjaimellisen 100-0 -tappion paikalliskamppailussa Helsingin 69ersia vastaan ja nuoren joukkueen oli täytynyt päästä tästä yli nopeasti, kun vastaan asettui heti seuraavaksi I-divisioonassa aiempina vuosina hyvin menestynyt joukkue. Kevätflunssat ja loukkaantumiset olivat myös syöneet joukkueen kykyä valmistautua otteluun.

Ottelu alkoi selkein sävelin Indiansin heiluttaessa tahtipuikkoa. Positiivista Giantsin kannalta oli, että Indiansin juoksupeli ei juurikaan edennyt eikä toisaalta edellisessä ottelussa nähtyjä lukuisia pallonmenetyksiä juurikaan ollut vaan hyökkäys sai ensimmäisiä ja pystyi tämän jälkeen luopumaan pallosta lentopotkulla. Sitä vastoin Indiansin heittopeli oli erittäin tehokasta ja vaikka Giantsin puolustuksen linja ja aggressiivisesti heittoryntäykseen lähetetyt tukimiehetkin saivat hyvin painetta Indians-pelinrakentaja Gauthieria vastaan oli lopputulos loppujen lopuksi 48-0. Päävalmentaja Evwaraye jaksoi edelleen nähdä tuloksessa positiivisia asioita.

– Meillä ei ollut pahoja pallonmenetyksiä ja kykenimme etenemään. Fyysisesti ottelu ei ollut läheskään yhtä vaativa kuin edellinen ja hävisimme heittopelissä ihan perinteisesti: paine ei muodostunut säännöllisesti riittävän nopeasti peittämiskykymme kannalta. Indiansin vaihdettua peliin suomalaisen pelinrakentajan saimme kuitenkin Kouvolan hyökkäyksen ihan eri tavalla kuriin. Tämä on rohkaisevaa ja puhuu sen puolesta, että suomalaisten pelaajien runkomme on oikealla sarjatasolla ja pystyy tulevaisuudessa ihan varmasti suoriutumaan voitokkaasti I-divisioonassa.

Joukkueella oli yksi paha loukkaantuminen kokeneen takakenttäpelaaja-pelinrakentaja Jarkko Niemisen polven sivusiteiden revähdettyä.

– Jarkon menetys on meille iso juttu. Hän on ollut aloittava takakenttäpelaajamme ja ollut myös tärkeä osa hyökkäystämme laitahyökkääjänä ja pelinrakentajana, toteaa Evwaraye.

Giantsin kausi jatkuu vieraspelillä Porissa. Evwaraye odottaa jälleen mielenkiintoista kohtaamista:

– Bears on monella tavoin ihailtava joukkue. He pelaavat yksinkertaista peruspeliä, joka tuottaa tulosta mies miestä vastaan -kamppailujen voittamisella. Tämä on jälleen meille hyvää oppia.

Vastaa