II-divisoonan joukkueet julkistettu – Bears ja Ghosthunters mukana

East City Giant jatkaa ensi kaudella II-divisioonassa, kuten joukkue on aiemminkin jo ilmoittanut. Joukkueelle tarjottiin paikkaa nousta I-divisioonaan, mutta joukkue kieltäytyi tästä. Se ei tarkoita ettei tämä olisi seuran tavoitteena, vaan joukkueen valmennuksen johto sekä seuran johto näkevät, että vielä ei ollut aika nousulle.

ECG:n tavoite vuonna 2016 on voittaa Rautamalja. Tämän saavuttaakseen joukkueen on nostettava edellisestä kaudesta tasoaan ja kovaa työtä Jättiläisten leirissä onkin tehty tulevaa kautta varten jo yli kahden kuukauden ajan.

II-divisoonassa tulevat ensi kaudella Jättiläisten kanssa pelaamaan viime kaudelta tutut Mikkeli Bouncers, Hanko Sun City ja Raisio Oakmen. Tämän lisäksi sarjaan nousee viime kauden III-divisoonan finalistit Pori Bears ja Nokia Ghosthunters.

Päävalmentaja Orvomaa kommentoi tulevia vastustajia seuraavasti:

“Mielenkiintoinen sarja tulossa – kaksi joukkuetta lisää viime kauteen nähden. Mikkelissä ja Hangossa on satsattu valmennukseen ja on mielenkiintoista nähdä mitä muutoksia Ape Kokkonen tuo Hankoon ja Suhonen Esa Mikkeliin.

Pelaajatilannehan elää vuodesta toiseen melkoisesti – jatkuuko Hangon noste ja saako Mikkeli vahvistuksia? Tiukkoja vääntöjä kumpaakin vastaan pelattiin viime kesänä ja mikään ei viittaa siihen, että ensi kesänä olisi toisin.

Raision osalta tiedämme, että yksi valmentajista on siis siirtynyt muualle. Muuten on hiljaista. Toivon, että sinne on saatu nostetta aikaiseksi, jotta haastavat kaikki joukkueet viime kautta kovemmin.

Porista on kuulunut ainakin muutosten tuulen puhalluksen ja Nokian vuoristorata nousi nyt kolmoseen. Viimeksi näin joukkueet viimeisellä kaudellani pelaajana, joten ihan ajankohtaista tietoa ei ole. Kuvaavaa on se, että kaikki kolme joukkuetta pelasi silloin 1. divisioonassa…”

Viime kaudella ECG voitti Bouncersin kahdesti, mutta hävisi myös Sun Citylle kahdesti. Se kertoo viime kaudella näiden kolmen joukkueen olleen tasainen ryhmä joukkueita ja on selvää, että talven ja kevään työ joukkueissa ratkaisee näiden kolmikon parhaan tittelin ensi kaudella. Oakmenin ECG on voittanut kahden edellisen kauden aikana 4 kertaa, joten voi ainakin sanoa että tällä hetkellä ECG lähtee ennakkoon vahvempana joukkueena Raisiolaisia vastaan.

Bears ja Ghosthunters ovat nousijajoukkueita, mutta saattavat saada kasaan kovat joukkueet ensi kaudelle. Bears ja Ghosthunters pelasivat ECG:n kanssa 268650_398868493507437_202354070_nI-divisioonassa 2012, ja tällöin kummatkin joukkueet olivat Jättiläisiä vahvempia. Kummatkin joukkueet ovat kuitenkin joutuneet aloittamaan urakkansa III-divisoonasta, kun heiltä on jäänyt kausia väliin pelaajapulan takia. Viime kaudella Bears voitti kaikki ottelunsa hurjalla +230 maalierolla. Ghosthunter taas voitti kaikki muut ottelunsa, paitsi Bearsia vastaan pelaamansa.
Vasta kauden tullen selviää, mutta näitä kahta joukkuetta voi pitää mustina hevosina, joilla on mahdollisuudet nousta taistelemaan sarjan kärkisijoista.

Sarjan otteluohjelmat tullaan julkaisemaan vuoden lopussa tai viimeistään tammikuussa, jolloin tiedetään milloin mustakeltaisten Jättiläisten kotipelit pelataan. Olethan sinä paikalla kannustamassa Jättiläiset voittoon?!