Helsingin paikalliskamppailu – ECG vs. Wolverines

Itä-Helsingin jättiläiset jatkavat vierasottelukiertuettaan sunnuntain Kuopion matkan jälkeen kohtaamalla perjantai-iltana Brahen kentällä Kalliossa Helsinki Wolverinesin. Ottelu on toinen runkosarjan kahdesta Helsingin paikalliskamppailusta, joten lähtökohdat ottelulle ovat kiinnostavat.
Wolverines on perinteinen helsinkiläisseura, joka pelasi vielä kaudella 2014 Vaahteraliigaa, mutta pudottautui kaudelle 2015 hakemaan lisää vauhtia divisioonasta. Kehitystyö on tuottanut tulosta, sillä edellisellä kaudella joukkue eteni divisioonan loppuotteluun Spagettimaljaan asti, mutta joutui tuolloin nöyrtymään Hämeenlinna Huskiesille. Tällä kaudella ahmat ovat voittaneet kaikki tähänastiset ottelunsa hyvin selkeillä piste-eroilla.
Joukkueen pisteiden tehtailusta ovat olleet vastuussa erityisesti maajoukkueen pelinrakentaja Janne Lehtinen, joka on jakanut heittopainotteisessa hyökkäyksessä palloa useille eri laitahyökkääjille sekä maajoukkuekeskushyökkääjä Andre Dahlman. Hyökkäystä koordinoi useita Vaahteraliigamestaruuksia voittanut Robert Johnson, jonka moni olisi odottanut ennen kauden alkua näkevänsä vielä kentällä hartiasuojat päällä johtamassa hyökkäystä. Näiden lisäksi Wolverinesilta löytyy penkiltä runsaasti leveyttä, onhan joukkueella miesten sarjoissa kolme eri joukkuetta, joiden pelaajat pystyvät pelaamaan ristiin eri sarjoissa.
ECG:llä on seuraavaksi vastassa hyvin samanlainen hyökkäys kuin Kuopio Steelersillä, joka tulee varmasti tarkoittamaan töitä sekä puolustuksen etulinjan pelaajille että takamiehille. Vastaavasti ECG:n hyökkäyksen tulee olla valmis haastamaan Wolverinesin puolustus, jossa yhdysvaltalainen takamies Antonio Harris on jakanut runsaasti kovia taklauksia. ECG:n nuori joukkue on osoittanut alkukauden aikana kehittymistä ja taisteluhenkeä. Erityisesti laitahyökkääjien ryhmä on tälle uudistunut tälle kaudelle ja viime kauden laitahyökkääjistä ainoastaan Aleksi Hakonen  ja Janne Helenius ovat mukana myös tällä kaudella.  Heittohyökkäystä on myös laajennettu kauden aikana ja saakin nähdä iskeekö ECG Wolvoja kohtaan jollain uudella tavalla verrattuna kauden aiempiin otteluihin.
Keskikesän yöttömässä yössä perjantain ottelussa tuskin tulee tarvetta valaista kenttää amerikkalaisesta viihteestä tutuilla ’Friday Night Lightseilla’, mutta vauhtia ja vaarallisen näköisiä tilanteita on takuuvarmasti luvassa. Paikalliskamppailussa vierasotteluun on myös ECG:n faneilla lyhyt matka saapua paikalle kannustamaan Idän Jättiläiset voittoon!
Haastattelimme ECG:n laitahyökkääjien valmentajaa Roope Kolehmaista:
Miten heittopeli on kehittynyt alkukaudesta?
Suurimmat muutokset näkyvät mielestäni siinä, että pikkuhiljaa laitahyökkääjämme ovat sisäistäneet paremmin ja paremmin pelikirjan ja sen ydinajatuksen. Tämä näkyy toivottavasti parempana suoritusvarmuutena kentällä. Olemme pyrkineet laajentamaan heittohyökkäyksen variaatiota tuomalla uusia yhdistelmiä pelikirjaan.
Miten liikkuva pelinrakentaja kuten Harris vaikuttaa heittopeleihin?
Harrisin liikkuvuus vaikuttaa kahdella tasolla. Vastustaja ensinnäkin joutuu sitomaan pelaajia ottamaan hänen juoksu-uhkansa pois, ja tämä on pois heittopuolustuksesta. Toiseksi, hän pystyy ostamaan itselleen aikaa nopeudellaan, jolloin usein joku laitureistamme on lopulta auki.
Minkälainen laitahyökkääjäryhmä ECG:llä on tällä hetkellä?
ECG:llä on varsin nuori WR-ryhmä tälle kaudelle. Viime vuoden laitureista vain Aleksi Hakonen on mukana tämän vuoden tiimissä. Ryhmässä on kuitenkin hyvin syvyyttä, atleettisuutta ja erilaisia pelaajaprofiileja, mikä tekee ryhmästämme vaarallisen.
Onko laitahyökkääjien valmistautumisessa seuraavaan matsiin jotain erityistä? 
 
Tulevaan matsiin valmistaudutaan kuten muihinkin. Tiedosssa on, että vastaan asettuu varsin pienikokoinen mutta kokenut heittopuolustus, jonka sieluna toimii Antonio Harris. Aliarvioimatta vastustajaa minulla on täysi luotto, että pystymme rullaamaan heittämällä hyökkäystämme eteenpäin. Edellisessä ottelussa teimme paljon mentaalipuolen virheitä, ja kun ne korjataan on heittohyökkäyksemme vaarallinen myös tulevassa ottelussa.