HC Evwaraye käy läpi tulevaa try-out päivää

East City Giantsin kausi päättyi 30.8. ja joukkue on levännyt ennen pian alkavaa off season kautta varten. Joukkueen taustaryhmä on kuitenkin  jatkanut välittömästi kauden päätyttyä työtä seuraavan kauden ja sitä edeltävän off seasonin eteen. Tulevana tiistaina 30.9. joukkue järjestää kokeilupäivän, jonne ovat tervetulleita niin lajille täysin uudet pelaajat kuin lajia jo aiemmin pelanneet, Giantsissa pelaamaan kiinnostuneet pelaajat. Keskustelimme päävalmentaja Ari Evwarayen kanssa joukkueen tulevista kuvioista.

 

ECG:n try out päivä on tulevana tiistaina 30.9. Ari Evwaraye voisitko kertoa mistä 
tässä kokeilupäivässä on kyse ja mikä sen tarkoitus on?
“Tryout” on lajin emämaasta, Yhdysvalloista lähtöisin oleva perinne. Siellä, erityisesti high ariecgschool -tasolla eri urheilulajeista kiinnostuneet nuoret tulevat valmentajien eteen näyttämään kykyjään ja potentiaaliaan. Usein tilanne on niin, että joukkueisiin pääsemisestä on kova kilpailu ja kyseessä aidosti on kokeilumahdollisuus. Siellä kukin kuitenkin kokeilee enemmänkin onneaan ja taitojaan eikä niinkään sitä, olisiko tämä laji minulle – sen päätöksen osallistujat ovat tehneet jo monesti useamman vuoden aiemmin.

Suomessa ja nyt 30.9. tilanne on onneksi enemmänkin kaksisuuntainen. Lajista kiinnostuneet pääsevät turvallisessa ja organisoidussa ympäristössä kokeilemaan, mitä amerikkalainen jalkapallo pitää sisällään, mitä ominaisuuksia siinä vaaditaan ja kaikkein tärkeimpänä, onko laji juuri minulle. Tietysti me valmentajat samalla tarkkailemme kokeilijoiden ominaisuuksia, asennetta ja valmiuksia, eli olisiko heistä tulevaisuuden Jättiläisiksi.

Mitä mielestäsi vaaditaan menestymiseen aloittavalta amerikkalaisen 
jalkapallon pelaajalta, joka ei ole ennen lajia pelannut?

Tähän asti keneltäkään ei ovea ole suljettu ja ehkä tärkein ominaisuus kaikista onkin tahto harjoitella ja tehdä töitä. Aika nopeasti näkee urheilijasta, miten paljon hänellä tuota tahtoa on. Se on ominaisuus, joka erityisesti amerikkalaisessa jalkapallossa korostuu, kun kaikki suoritukset kentällä vaativat taidon ja fysiikan lisäksi aimo annoksen juuri tahtoa ja sisua. Koko, tämänhetkinen fyysinen kunto tai aiempi urheilutausta ovat melkeinpä toissijaisia tässä mielessä. Tärkeitä juttuja, ehdottomasti, mutta “paalupaikalla” on se kuuluisa sisu.
Näetkö että uuden pelaajan on hyvä aloittaa pelaaminen juuri ECG:ssa?
ECG on viimeisen neljän kauden aikana tullut Suomen jenkkifutiskentillä tunnetuksi aloittelijaystävällisenä joukkueena. Olemme pelanneet eri divisioonatasoilla, mikä on tarkoittanut, että ensimmäistä kauttaan pelaavat ovat aina päässeet pelaamaan heti paljon. Lisäksi meillä on Suomen ja erityisesti alempien sarjojen mittakaavaan nähden erittäin iso valmennustiimi. Teemme yhteistyötä yliopistosarjassa pelaavan NDU Black Knightsin sekä Vaahteraliigassa pelaavan Helsinki 69ersin kanssa, mikä laajentaa kentällä olevaa valmentajarinkiä entisestään. Eli tässä ympäristössä uuden pelaajan on hyvä kehittyä. Se on meille ollut tärkeää jo pitkään. Niin paljon kyllä saa oppia, informaatiota ja treeniä kuin on itse valmis vastaanottamaan!

Milloin joukkue tulee aloittamaan valmistautumisen seuraavaan kauteen?

Tulevaan kauteen valmistautuminen on monella tavalla alkanut jo edellisen kauden viimeisen pillinvihellyksen soidessa, mutta pelaajille näkyvällä tavalla eli treenien muodossa valmistautuminen alkaa juuri Tryout-päivästä. Vanhoille pelaajille tilaisuus on samalla uuden treenikauden ensimmäiset treenit ja treenit jatkuvat sekä uusille että vanhoille heti pari päivää tryoutin jälkeen!

ECG:n try out tapahtuma Facebookissa