alt

Haastattelussa Samuel Orvomaa

Hyökkäyksen linjassa uransa tehnyt Orvomaa takoi menestystä jo juniorivuosinaan East City Giantsissa. Hän voitti ECG:ssä kultaa 1999 B- junioreissa ja vuonna 2001 A- junioreiden riveissä. Menestys jatkui myös miesten sarjoissa Orvomaan ollessa voittamassa GS Demonsin kanssa Spagettimaljoja, sekä Roostersin riveistä häneltä löytyy useampikin mitali Vaahteraliigasta.

 

Samuel Orvomaa, mikä sai sinut aikoinaan jenkkifutiksen pariin?

Vanhin veljeni on aikoinaan pelannut MAJSissa ja Munkka Coltseissa, laji on siis kiinnostanut aina. Pelasin lippupalloa puolikkaan kauden joskus 90-luvun puolessavälissä, mutta kontakti kiehtoi ja jäin odottamaan, että saa pelata kamat päällä, silloin vasta 18-vuotiaana. Lopullinen niitti oli puolivahinkoinen kohtaaminen Timo “Charlie” Lempiäisen kanssa häissä, josta sitten löysin itseni ECG:n treeneissä. Iskeminen tuntui alusta asti luontevalta.

Mitkä ovat hienoimpia muistojasi jenkkifutiksen parissa?

Vaahteramaljat ja tappioton A-junnumestaruus -01. Lisäksi Demoneissa oli sitä jotain, parhaimmillaan liigan keskikastin tasoinen joukkue divarissa – tasonmittausottelussa Wolvoja käkättimeen puolihupijengillä oli hienoa. Lisäksi olen saanut pelata todellisten legendojen vieressä: “Rändi” Seppä, Pekka Tuomi, Mika Eloranta, “Tappis” Alanen jne..

Ketkä sinua valmentaneet valmentajat ovat jääneet mieleesi omalta pelaajauraltasi?

Ensimmäisenä mainittava “Misi” Niemelä ECG-junnuista. X:t ja O:t -mies ja omistautuminen tehtäväänsä. Duo Heikkinen – Wikström ehdottomasti asiantuntemuksineen.

Mikä sai sinut aloittamaan valmentamisen?

Opettaminenhan on ammattini, kai sitä luontaisesti on imeytynyt opettamaan alusta alkaen sitä pientä osaamista, jota itsellä on.

 

Samuel Orvomaan pitkä ja menestyksekäs pelaajaura päättyi vuonna 2012 ECG:n riveissä. Nyt Samuelilla on iso rooli edessään tarkoituksenaan luoda hyökkäys, joka pystyy murtamaan vastustajien puolustukset paremmin kuin viime kaudella. Samuel kokee hyökkäyksen koordinaattorin tehtävän erittäin mielenkiintoisena tilaisuutena jatkaa valmennusuraansa. ECG:n päävalmentajan, Ari Evwarayen kanssa keskusteltuaan hän oli nopeasti päässyt samalle sivulle valmennukseen liittyvissä asioissa.

 

Mitä asioita aiot painottaa hyökkäyksellesi?

Tiedä mitä teet ja miksi. Ehkä jopa ennen kaikkea, että miksi.

Pystytkö vihjaisemaan hieman sitä minkälainen hyökkäys ECG.:llä nähdään vuonna 2014?

Erilainen. Lopullinen pelaajakokoonpano vaikuttaa pelikirjaan tietysti jonkin verran, mutta systeemi on selvillä. Jens “Air Raid” Holmströmin hyökkäystä ei ehkä kuitenkaan, mikä tuskin kenellekään tulee yllätyksenä. Mieluitenhan jostain materialisoituisi seitsemän 130-150 kiloista atleettia linjaan, mutta heidän saapumistaan odotellessamme on skeemoilla kompensoitava. And that’s all I have to say about that.

Vastaa