Giantsin runkosarjan viimeinen ottelu Kotkassa 10.8.

East City Giants matkaa viimeiseen runkosarjan otteluunsa Kotkaan kohtaamaan tulokasjoukkue Kotka Eaglesin. Jättiläiset ovat Eaglesin kohdanneet jo kertaalleen tämän kauden aikana ja silloin tuloksena oli Jättiläisten 28-6 voitto.

ECG menee otteluun täysin paineitta. ECG on varmistanut jo runkosarjan voiton, joten ottelun lopputuloksella ei ole merkitystä runkosarjan loppusijoituksia ajatellen. “Kotkat” taas ovat menettäneet mahdollisuutensa playoff paikkaan. Ottelu tulee kuitenkin olemaan ECG:lle hyvä kenraaliharjoitus Tinamaljaa varten.

Huomattavaa on että East City Giants on ainoa joukkue tällä hetkellä, jolla on mahdollisuus vielä pelata tappioton kausi, kun otetaan huomioon kaikki miesten 11vs11 jenkkifutista pelaavat sarjat. ECG siis varmasti haluaa jatkaa 7 ottelun voittoputkea. Vaahteraliigassa kärkipaikkoja pitävät Turku Trojans, Seinäjoki Crocodiles ja Helsinki Roosters ovat kaikki pelanneet ristiinsä toistensa kanssa ja kaikilla löytyy tappiosarakkeesta yksi hävitty ottelu. Ykkösdivisioonaan noussut Wasa Royals hävisi Rami Liljan johtamalle Hyvinkää Falconsille niukasti 14-15. Tappio on Wasa Royalsin historian ensimmäinen. Wasa Royalsia on alusta asti johtanut joukkueen päävalmentaja Seppo Evwaraye, joka on Giantsin päävalmentajann Ari Evwarayen veli. II-divisioonassa taas sarjan kärkipaikkoja pitäviltä Kuopio Steelersiltä sekä Hämeenlinna Huskiesilta löytyvät myös yhdet tappiot tältä kaudelta. Sarjan avauskierroksella Steelers hävisi Hangossa Sun Citylle, kun taas Huskies kärsi ainoan tappionsa juurikin Steelersia vastaan. Joukkueet kohtaavat toisensa vielä sarjan viimeisellä kierroksella. Jättiläisillä on siis mahdollista tehdä hieno saavutus tällä kaudella ja olla, ainakin teoreettisessa mielessä, suveerenein joukkue omassa sarjassaan Suomessa.

Kotka Eaglesilta löytyy tulokasjoukkueelle hienosti kaksi voittoa tältä kaudelta. Joukkueessa johtoa ovat alusta asti pitäneet Kouvola Indiansista tulleet pelaajat kuten Patrik Thesleff, Jukka Lautamatti sekä Ville Ampuja.

Gridironin muutaman viikon takaisessa artikkelissa Thesleff mainitsee joukkueen kehityksestä:

“- Joukkue on toiminut kokonaisuutena hienosti. Alkukaudesta meillä oli hyökkäyksen kanssa pieniä ongelmia, mutta ensimmäistä kauttaan pelaava pelinrakentajamme on kehittynyt kauden aikana paljon.”

Panokseton ottelu ja tuleva väliviikko on Jättiläisille hyvä tilaisuus lepuuttaa toipuvia pelaajiaan, sekä myös kokeilla uusia asioita tulevia tärkeitä pelejä varten.

Ottelu pelataan Puistolan stadionilla klo. 13.00 alkaen. Tule paikalle!

Eagles - ECG