Giantsin kevät etenee kohti kautta

 

East City Giantsin II-divisioonan kauteen valmistautuva joukkue piti mini-camp -tyyppisen harjoituksen Espoon A-Link Areenalla lauantaina 23.3. Paikalla oli vajaa kaksikymmenpäinen joukko Jättejä ja päivän teema oli yksiselitteisesti pelijärjestelmän opiskelu ja testaaminen käytännössä.

– Olemme läpi talven keskittyneet yksilötekniikkaan aivan kuten edellisinäkin vuosinakin ja nyt oli korkea aika järjestää ensimmäinen selkeästi pelinomainen harjoitustilaisuus, kertoo toiseen kauteensa Giantsin päävalmentajana valmistautuva Ari Evwaraye.

– Saimme varsin paljon aikaiseksi, mutta matkaakin on reilusti. Taktisesti tulemme olemaan hyvin samanlainen Giants kuin mitä edellisinä kausinakin on nähty. Hyökkäyksemme on kypsynyt ja muovautunut uuden ykköspelinrakentajan käteen sopivaksi, mutta ei ole mikään valtionsalaisuus, että alueblokkaaminen juoksupelissä ja koko kenttää levittävä heittohyökkäys ovat edelleen ne asiat, joilla yritämme vastustajaan vaikuttaa. Hyökkäyksemme on nuori, nopea ja varsin varmakätinen, ja odotan erityisesti hyvin treenanneilta laitahyökkääjiltämme hyviä suorituksia II-divisioonatasolla kesällä.

Evwarayen aisapari valmennusjohdossa, hyökkäyksen koordinaattori Stefan “Eti” Karkulahti, on yhdessä pelinrakentaja Niko Bredbackan kanssa vienyt hyökkäystä määrätietoisesti eteenpäin. Puolustuksessa identiteettiä rakennetaan jatkuvasti uusien pelaajien kehittymisen vauhdin mukaan.

– Puolustuksen valmentaminen on erilaista kuin hyökkäyksen. Kunhan perusasiat kuten puolustajien vastuut eri tilanteissa ovat selvät, niin muut taktiset asiat ovat mielestäni hieman toissijaisia. Paljon tärkeämpää on asenne, reaktio- ja liikenopeus ja joukkueena taklaaminen. Puolustuksessa kentällä ilmeneviä ongelmia on vielä vaikeampi korjata kesken kauden kuin hyökkäyksessä.

Kesällä kentälle astelee enemmän kaksi vuotta sitten uudelleen taipaleensa aloittaneen näköinen Giants-joukkue kuin viime kaudella I-divisioonassa murskatappioita kärsinyt kokoonpano. Suuri osa joukkueesta on uusia harrastajia, mutta joukkoon mahtuu myös sekä nuoria “veteraaneja”, joiden lajikokemus koostuu kahdesta varsin erilaisesta kesästä Giantsin matkassa, että muissa joukkueissa kannuksensa hankkineita pelimiehiä.

Evwaraye on hiljattain uudelleennimetyn Wasa Royalsin (ent. Vikings) valmentajana toimivan Seppo-veljensä tavoin pitänyt itsensä kiireisenä myös valmentamalla yliopistosarjan joukkuetta. Maanpuolustuskorkeakoulun Black Knights on voittanut kaikki ottelunsa runkosarjassa ja tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, miten uusista joukkueista koostuvan lohkon priimus menestyy huhtikuussa opiskelijoiden SM-kisoissa, joissa joillakin joukkueilla on muutaman vuoden etumatka. Tuleva kesä näyttää myös, kuinka moni kadetti “valmistuu” yhdellätoista pelaajalla pelattaviin sarjoihin.

– Mitään napanuoraa ECG:n ja Black Knightsin välillä ei ole vaan ne ovat ihan omat juttunsa.

Evwaraye ei kuitenkaan kiellä sitä, että Black Knightsin pelaajilla on mahdollisuus jatkaa kesän sarjoissa esimerkiksi keltamustassa paidassa.

– Lyhyen kokemukseni perusteella korkeakoulusarjassa vaikuttaisi olevan suuret tasoerot erityisesti joukkueiden sisällä. Hyviä urheilijoita ja lupaavia jenkkifutareita olen kuitenkin nähnyt kaikissa joukkueissa, enkä ollenkaan vähiten omassa joukkueessa, hymähtää Evwaraye.

Giantsin viime vuosia voimakkaasti leimannut yhteistyö muiden seurojen kanssa näkyy tänä vuonna jälleen farmisopimuksena Porvoon Butchersin kanssa. Seitsemättä Vaahteramaljaansa 2000-luvulla jahtaavaa Butchersia luotsaa tänä vuonna entinen maajoukkuelinjamies Pertti Lautala. Farmiyhteistyön tärkeimmäksi asiaksi on kesän mahdollisten pelaajasiirtojen sijaan jo talvella noussut valmennus- ja harjoitteluyhteistyö. Yhteistyö syvenee loppukeväästä, kun joukkueet alkavat harjoitella yhdessä vähintään kerran viikossa. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, millaiseen kehitykseen aktiivinen harjoittelu kovemmalla sarjatasolla pelaavan joukkueen kanssa Giantsin johdattaa.

Giants-leirin kulisseissa on siis kuhinaa ja kausi on selkeästi kosketeltavan lähellä.

ECG toivottaa kaikille hyvää pääsiäistä!

Vastaa