alt

Giantsin katseet taas tulevaisuudessa

Joukkue kuitenkin taisteli pitkään ja vahvasti muiden mukana pelien aikana, mutta usein vastustajien rutiini, kokemus ja kestävyys veivät niskalenkillä Giantsin maihin. Kautta kuvaavaa on, että viimeisessä pelissään Giants oli vielä kolmannella neljänneksellä johdossa oman lohkonsa voittanutta Hanko Sun Cityä vastaan. Loppujen lopuksi Sun City kuitenkin voitti. Kauden päätteeksi ECG:ssä katsotaan kuitenkin positiivisin mielin kohti tulevaisuutta.

Joukkue valmistautuu kauteen 2014 ja uuteen III-divisioonatasoon täysin palkein. Kauden 2013 II-divisioonan haljetessa kahteen eri sarjatasoon ei kyse ole varsinaisesta putoamisesta alemmalle tasolle vaan vastaan asettuu pääasiassa joukkueita, jotka ovat tuttuja jo edelliseltä kaudelta. Joukkueen syysharjoittelu on ollut käynnissä jo syyskuun alusta. Vielä aiempia vuosiakin enemmän harjoittelun pääpaino on lähes yksinomaan pelaajien urheilullisten ominaisuuksien kehittämisessä. “Strength, Speed, Agility and Endurance – voima, nopeus, liikkuvuus ja kestävyys” on mantra, jonka kuulee valmentajien suusta lähes joka treenissä. Loka-marraskuussa alkaa alkusyksyn tulosten ulosmittaaminen, kun harjoittelu painottuu enemmän tekniseen ja taktiseen kehittymiseen – fyysisiä ominaisuuksia unohtamatta. Giantsin pelaajarinki on slim but mean – joukkue on yhdessä päättänyt katkaista 16 ottelua kestäneen tappioputken ja mukana olevat pelaajat ja toimihenkilöt tietävät, että se vaatii kovasti töitä. Joukkue etsii edelleen aktiivisesti kovaa työtä ja haasteita pelkäämättömiä pelaajia riveihinsä ja tuleva sarjataso on uusille pelaajille hyvä paikka aloittaa jenkkifutisura. Giantsin perustyöksi muodostunut uusien jenkkifutarien kasvattaminen siis jatkuu edelleen. Itähelsinkiläisten mielestä on kuitenkin aika, että työn tuloksista pääsee vihdoin nauttimaan ECG.

Giantsin valmennusryhmä on hieman muuttunut aiemmista vuosista ja onkin sopiva sekoitus uutta ja vanhaa. Joukkueen johtajana ja samalla siis valmennusryhmän esimiehenä aloittaa pelaajauransa kauteen 2013 päättänyt Henri Kurki, jolla on selkeä visio lähitulevaisuudesta:

– Tavoitteena on luoda avoin, yhteistyökykyinen ja positiivinen tekemisen meiningin kulttuuri.  Seura toimii pelaajien ehdoilla. Pelaajat ovat ja luovat East City Giantsin. Aloitus vuonna 2011 oli räväkkä, mutta nyt on jälleen käyty liian lähellä kuilun reunaa. Tie ylöspäin tulee olemaan pitkä, mutta etenemme määrätietoisilla ja rauhallisilla askelilla kohti varmempaa toimintaa ja parempia tuloksia. Tällä kertaa emme lähde tavoittelemaan vain muutaman pelin voittamista vaan nyt tavoitteemme on edustuksen osalta voittaa 3-divisioona.

Päävalmentajana jatkaa viimeiset kaksi kautta tehtävää hoitanut Ari Evwaraye. Uudeksi hyökkäyksen koordinaattoriksi on valittu Giantsissa oman pelaajauransa aloittanut ja päättänyt, Vaahteraliigassa monta vuotta hyvällä menestyksellä pelannut Samuel Orvomaa. Puolustuksesta vastaa menneellä kaudella takakenttää valmentanut Olli Kujala ja voima- sekä linjavalmennuksesta koko ECG:n “uuden tulemisen” ajan mukana ollut Mika Varis. Valmennusryhmä on jo nyt leveämpi kuin kahdella edellisellä kaudella ja se täydentyy vielä syksyn aikana joillakin pelipaikkavalmentajilla.

Strategisella tasolla Giants vankistaa asemiaan pääkaupunkiseudun ja Suomen jenkkifutiskartalla ei vain jatkamalla vaan syventämällä yhteistyötään korkeakoulusarjassa pelaavan Maanpuolustuskorkeakoulun Black Knights -joukkueen kanssa. Aiemmin valmentajavaihtoon perustunut yhteistyö jatkuu siten, että joukkueet harjoittelevat talvikaudella 2013-2014 yhdessä viikoittain, mikä takuulla lisää molempien joukkueiden iskukykyä kevään ja kesän kilpailukausina. Edellisen kauden yhteistyön pohjalta Giantsia edusti kesällä II-divisioonassa neljä Black Knights -taustaista pelaajaa ja Itä-Helsingissä toivotaan määrän olevan vuonna 2014 vieläkin suurempi. Urheilulliset ja kontaktia pelkäämättömät kadetit ovat varmasti haluttuja pelaajanalkuja mihin tahansa joukkueeseen.

Asiantunteva Gridironin media lausui edellisen kauden päätteeksi: “Ensi kaudelle joukkueen iskukyky todennäköisesti vain kasvaa.” Tähän Giants-leirissä uskotaan täysin.

Haluatko olla osa nälkäistä ja urheilullisuutta korostavaa nuorta jenkkifutisjoukkuetta, eli

“Think you got what it takes?!”

Vastaa