Giantsille tappio avausottelussa

Sipoo vahvempi “Itä-Helsingin herruuskamppailussa” lukemin 20-10

East City Giants kohtasi kauden avauksessaan viime kauden kilpakumppaninsa Sipoo Bulldogsin. Ottelu alkoi jättien kannalta vahvasti, kun pelinrakentaja Pete Salovallan heitto löysi Janne Hiitolan ja sitä kautta maalialueen heti ensimmäisellä neljänneksellä. Bulldogs kuitenkin tasoitti ennen puoliaikaa 7-7 -tilanteeseen.

Ottelun keskivaiheilla nähtiin asemasota, kun molempien joukkueiden puolustus piti pintansa. Bulldogsin juoksuhyökkäys oli varsin aseeton Giantsin puolustusta vastaan, mutta aina oikealla hetkellä saadut kiinniotot pitivät hyökkäysvuoroja hengissä. Giantsin juoksuhyökkäys toimi ajoittain hyvin, mutta epätasaisesti. Heittohyökkäys ja etenkin lyhyet heitot löysivät kuitenkin usein vastaanottajan. Kiinniottojen kanssa ahkeroi laitahyökkääjien kapteeni Sinh Thu, jolle kertyi komeat 120 kiinniottojaardia 12 kiinniotolla.

Giantsin hyvät etenemiset katkesivat harmittavan usein vastustajan kenttäpuoliskolla tapahtuneisiin pallonmenetyksiin, joita kertyi yhteensä 5 kappaletta, mikäli mukaan lasketaan yksi epäonnistunut lentopotku. Sipoolla oli  koko ottelussa ainoastaan yksi pallonmenetys, joka tuli pallon rähmäyksestä juoksuyrityksellä.

Kolmannen neljänneksen alussa Giants sai tehtyä potkumaalin ja johti ottelua 10-7. Kolmannella neljänneksellä nähtiin kuitenkin ensimmäinen pallonmenetysten ohella ottelun ratkaisevaksi tekijäksi muodostuneista Sipoon pelinrakentajan Reed Gottulan TD-juoksuista. Naula jättien arkkuun sinetöitiin neljännellä neljänneksellä, kun Gottula juoksi vielä toisen maalin.

– Tämä oli vaikea ottelu meille, totesi päävalmentaja Evwaraye. Se oli täysin voitettavissa, mutta tiukoissa paikoissa teimme virheitä. Näihin ei tasaisissa otteluissa ole varaa. Meidän täytyy edelleen saada tasaisuutta juoksupeliimme, jotta pystymme turvautumaan siihen enemmän. Meillä on kuitenkin uusi juoksuhyökkäysjärjestelmä, jonka oppimiseen käytännössä menee aikaa ja tällä hetkellä meillä on kaksi aloittavaa hyökkäyksen linjamiestä sairastuvalla. Näiden korvaaja selvisivät urakastaan hyvin, mutta on selvää, että harjoittelemattomuus näkyi vielä. En ole huolissani kauden jatkosta – me olemme täällä kasvamassa ja tässä ottelussa tapahtui paljon kasvattavia asioita. Mm. puolustuksemme pelasi hyvin ja kurinalaisesti ja meidät kaatoi vastustajan isot pelit eikä niinkään jatkuvat epäonnistumiset. Tästä on hyvä jatkaa, summaa hieman pettyny Evwaraye.

Vastaa