WR Jari-Pekka Tuomi (#16) teki ottelun ainoan maalin II neljänneksellä.

Giantsille tahtovoitto Bulldogsista

Kummankin joukkeen puolustukset olivat hyvässä vireessä. Vaikka hyökkäyksekin saivat onnistumisia, ei kumpikaan joukkue saanut montaa ehjää, pitkää hyökkäysvuoroa aikaan. Aina jossain kohtaa puolutukset onnistuivat rikkomaan pelin ja ahdistamaan hyökkäykset vaikeaan asemaan – tosin muutaman kerran aivan kalkkiviivoilla.

Eräs silmiinpistävä yksityiskohta oli, ettei Giants edes yrittänyt palauttaa Bulldogsin lentopotkuja. Syy lienee se, että ECG:n sivurajalta löytyi vain parikymmentä peliasuista miestä; ilmeisesti varsinaista palauttajaa ei ollut paikalla. Bulldogs oli saanut jalkeille 28 pelimiestä joten sillä oli etulyöntiasema pelin loppua kohti mentäessä. Jo ensimmäisen puoliajan loppupuolella väsymys alkoikin näkyä Giants-miehistössä. Pelaajat hakeutuivat oma-aloitteisesti kentältä vaihtoon, josta kuitekin löytyi aina kentälle tulijoita vaikka osa joutui takuulla melko oudoillekin pelipaikoille. Hatunnostonarvoinen taistelu erittäin vajaamiehisteltä Giantsilta.

Muutenkin vajaalla operoineen ECG:n epäonneksi “vakituinen” keskushyökkääjä Asseri Kasari loukkaantui taiston tiimellyksessä, eikä tätä kirjoitettaessa ole tiedossa onko mies pelikunnossa seuraavassa ottelussa. Kasari kannettiin paareilla kentältä erittäin kovan (täysin puhtaan) taklauksen jälkeen, mutta mies vaikutti suhteellisen hyväkuntoiselta – toiveet pikaisesta paluusta eivät ole mahdottomia. Kasarin loukkaantumisen jälkeen palloa kantoi Teemu Holopainen, joka ei toki ole aivan kokematon tässä puuhassa. Holopainen paikkasi tutulla Power Back -tyylillään Kasarin poissaolon mukavasti.

Ottelun ratkaissen maalin teki Giantsin laitahyökkääjä Jari-Pekka Tuomi ottelun II neljänneksellä. Pete Salovallan heitto tavoitti Tuomen, joka oli päässyt noin jaardin verran irti Bulldogs-puolustuksesta. Tällä kertaa tuo jaardin marginaali riitti; tarkasti ajoitettu heitto osui tähän väliin ja Tuomi karkasi sivurajaa pitkin päätyyn asti.

Bulldogsin hyökkäys ei pystynyt aivan kauden parhaaseensa ja se jäi tällä kertaa kokonaan ilman pistesuoritusta. Täysin tehoton Bulldogs-hyökkäys ei ollut, sillä Sipoolaiset pelastivat pallon ainakin kerran (tai kahdesti?) maaliin, mutta äärimmäisen epäonnekkaasti näillä yrityksillä hyökkäys oli myös syyllistynyt sääntörikkeeseen eikä maaleja luonnollisesti hyväksytty.

Vaikka rangaistusjaardit menivät suhteellisen tasan joukkueiden välillä – ECG:lle taisi tulla aavistuksen enemmän jaardeja – osuivat Bulldogsin ottamat rangaistukset pahempiin tilanteisiin. Tuomarinelikko selviytyi ottelusta kunnialla, vaikka yksi selvästi virheellinen tulkintakin ryhmälle sattui. Rangaistuksia jouduttiin jakamaan arviolta 100 jaardia kummallekin joukkueelle vaikka peli olikin aivan siistiä tiukasta taistelusta huolimatta.

Ottelun ratkaisun avain oli urhea taistelu väsymystä ja sitkeästi pelannutta Bulldogsia vastaan etenkin puolustuksessa. Toinen merkittävä seikka oli ECG:n onnistuminen maalinteossa ottelun ensimmäisellä puolikkaalla, ennen kuin pahin väsymys ehti iskeä. Jos maalia ei olisi tullut II neljänneksellä, se olisi varmasti jäänyt tekemättä sillä loppua kohden Sipoolaiset tukkivat yhä vakuuttavammin ECG:n hyökkäysyritykset. Onneksi yksi maali riitti tällä kertaa voittoon. Kolmas avain oli onnistuminen – ja Sipoolaisten epäonni – juuri niillä ratkaisevilla downeilla.

Vähämaalinen peli ei katsojan kannalta parasta herkkua ollut, muttei tätä tylsäksi voi mitenkään haukkua. Bulldogs taisteli kiitettävästi, mutta ratkaisupaikoissa sen kohtaloksi koituivat rangaistukset, muutamat omat virheet ja sopivasti kriittisillä hetkillä onnistunut ECG-puolustus. Bulldogsin puolustuskin toimi mainiosti sekä heittoja että juoksuja vastaan – etenkin pelin viimeisen neljänneksen aikana ECG:llä oli todellisia vaikeuksia pitää yrityssarjojaan hengissä. Tällä kertaa viivytystaistelu onnistui ja palkintona oli makea voitto. Mikä parasta: Giantsien henkinen kantti alkaa olla melkoisen vahva, eikä joukkue todellakaan aivan pienistä takaiskuista lannistu.

Joukkueet taistelivat kirjaimellisesti jokaisesta jaardista. Bulldogsin Marcus Siiskonen (#94) syöksyy, Giantsin Teemu Holopainen (#52) estää.
Joukkueet taistelivat kirjaimellisesti jokaisesta jaardista. Bulldogsin Marcus Siiskonen (#94) syöksyy, Giantsin Teemu Holopainen (#52) estää.
Kumpikin puolustus pelasi tiukasti ja onnistui rikkomaan vastustajan peliä. Bulldogsin Samuel Brusila (#29) pilaa J-P Tuomen (#16) kiinniottoyrityksen.
Kumpikin puolustus pelasi tiukasti ja onnistui rikkomaan vastustajan peliä. Bulldogsin Samuel Brusila (#29) pilaa J-P Tuomen (#16) kiinniottoyrityksen.
Giants saalisti muutaman pallonriiston enemmän kuin Bulldogs. Henri Palander (#43) taklaa ja Jarno Sievänen (#17) syöksyy palloon.
Giants saalisti muutaman pallonriiston enemmän kuin Bulldogs. Henri Palander (#43) taklaa ja Jarno Sievänen (#17) syöksyy palloon.

Tappion myötä Bulldogs jäi runkosarjan kakkoseksi Pori Bearsin viedessä ykköstilan. Molemmat joukkueet ansaitsivat kuitenkin suoran paikan välierissä ja näillä on myös kotietu välieräotteluissa. Vastustaja välieräotteluun Bearsia vastaan haetaan otteluparista ECG – Vikings ja Bulldogsin vieraaksi matkustaa Falcons – Pirates -mittelön voittaja.

II Divisioonan kuuden parhaan järjestys on seuraava:

1. Pori Bears
2. Sipoo Bulldogs
3. Hyvinkään Falcons
4. Helsinki East City Giants
5. Vaasa Vikings
6. Jyväskylä Pirates

 


Puolivälierä East City Giants – Vaasa Vikings su 7.8. kello 15:00 Velodromilla, Mäkelänkatu 70, 00520 Helsinki
Ilmainen sisäänpääsy – tule huutamaan ECG voittoon!


I neljännes

II neljännes
6-0 ECG TD Tuomi (heitto Salovalta)
7-0 ECG XP Kasari

III neljännes

IV neljännes


Kuvia ottelusta Giantsin Facebook-sivuilla
Kts. otteluohjelma
Kts. sarjataulukko

Vastaa