Joel Seppelin pelasi pirteästi, vaikka pari virhettäkin sattui. Taklauksen kohteena RB Asseri Kasari (#19)

Giants taisteli tiensä puolivälieriin

Satakunta katsojaa todisti ECG:n kauden viidettä voittoa. Ensimmäsen neljänneksen aikana peli aaltoili puolelta toiselle. Molempien joukkueiden hyökkäys- ja puolustuslinjojen välillä käytiin armontonta painia ja tasainen vääntö jatkui läpi koko ottelun. Ennakoidun mukaisesti Wolverines hyökkäsi vahvimmin maata pitkin ja Giants vastaavasti ilmateitse – kumpikin omilla vahvuuksillaan pelaten. Kumpikaan ei hylännyt sitä toistakaan vaihtoehtoa, vaan pelivalinnat olivat molemmilla melko tasapainoisia.

Joukkeet eivät saaneet kunnon otetta toisistaan ja hyökkäysvuorot vaihtuivat suhteellisen tiuhaan puolusten hoitaessa tehtäviään kuten pitää. ECG sai ensimmäisenä isompaa vaihdetta silmään ja pääsi myös ensin pisteiden makuun. Palloa tuotiin sekä juosten että heittäen 10 jaardin päähän kotijoukkueen maalista, josta RB Asseri Kasari rynni pallon maalialueelle. Lisäpistepotku meni kuitenkin pipariksi, joten numerot kirjattiin Giantsin hyväksi 0-6.

Toisellakin neljänneksellä peli eteni tasaisissa merkeissä. Wolverinesinkin hyökkäys sai onnistumisia pidempinä sarjoina ja pääsi pitkällä heittopelillä aivan Giants-maalin tuntumaan – tilanteessa ECG-puolustus oli lähellä syötönkatkoakin omalla viiden jaardin linjalla. Vahvasti pelannut Ari Päivärinta tasoitti pelin juoksemalla pallon maaliin, eikä Panu Suurnäkki erehtynyt lisäpistepotkussa. Lisää pistesuorituksia ei nähty joten tauolle mentiin Wolverinesin johtaessa 6-7.

Asseri Kasari oli erittäin lähellä onnistua 43-jaardin potkussaan. Pallo osui rimaan ja pomppasi siitä ulos.
Asseri Kasari oli erittäin lähellä onnistua 43-jaardin potkussaan. Pallo osui rimaan ja pomppasi siitä ulos.

Kolmannella neljänneksellä ECG:n Asseri Kasari oli erittäin lähellä onnistua 43 jaardin potkumaaliyrityksessään, joka osui kuitenkin poikkipuuhun ja pomppasi siitä takaisin kentälle. Giants siirtyi uudelleen johtoon, kun laitahyökkääjä Tommi Känsälän harhautukset purivat ja hän karkasi Wolverinesin miesvartionnista. Salovallan heitto oli hyvin ajoitettu, ja Känsälä jatkoi vapaata laitaa pitkin viimeiset jaardit maaliin. Tilanteen ollessa 7-12 katsoi ECG:n valmennus aivan oikein parhaimmaksi yrittää kahta pistettä pelaamalla. Hommahan toimi, Salovalta toimitti nopealla heitolla pallon Karim Mokaddemille ja ECG:n johto kasvoi seitsemään pisteeseen.

Taistelu jatkui yhä tasavahvana. ECG:n puolustus pelasi selvästi paremmin kuin Hankoa vastaan ja ottelun edetessä Wolverines turvautui enemmän myös heittopeliin. Vaikka maaleja ei runsaasti nähty, tapahtumia oli sopivasti katsojien iloksi. Oli kovia iskuja, upeita juoksuja, nättejä koppeja, rähmäyksiä ja komeita puntteja palautuksineen. Wolverines juoksi paikoittain erittäin pitkiä siivuja – heittämälläkin päästiin etenemään, muttei riittävän tasaisesti. Viimeisen maalin ECG pohjusti hyvällä puntilla, joka painoi Wolverinesin syvälle omaan kenttäpäätyyn.

Erinäisten yritysten ja rangaistusten jälkeen Wolverines-hyökkäys oli 4. ja 10 -tilanteessa edelleen vain noin kymmenen jaardin päässä omasta maalista. Puntissa aloitussyöttö epäonnistui, eikä potkaisijan paikalla ollut Suurnäkki saanut sitä haltuunsa vaan pallo jäi pyörimään jaardin-parin päähän maaliviivasta. Suurnäkki kerkesi nappaamaan pallon haltuunsa, mutta sai samalla hetkellä kimppuunsa Giantsin Kai Kuuselan. Kuusela taklasi Suurnäkin maalialueelle, mutta PT Kivimaa oli tilanteen tasalla ja pallo spotattiin oikein noin puolen jaardin päähän maalista, joka oli “juoksun” päättymispiste. Seuranneella yrityksellä pelinrakentaja Salovalta syöksyi keskeltä maaliin, tällä kertaa Kasari onnistui potkussa joten Giants siirtyi kahden maalin johtoon 7-21.

Kai Kuusela (#77) säkittää Panu Suurnäkin. Seuranneesta tilanteesta Giants teki kolmannen touchdowninsa.
Kai Kuusela (#77) säkittää Panu Suurnäkin. Seuranneesta tilanteesta Giants teki kolmannen touchdowninsa.
Wolverines ei hellittänyt, mutta Giantskaan ei taipunut. Peliajan huvetessa Wolverines joutui turvautumaan heittopeliin, mutta se ei tuonut toivottua tulosta. Aivan lopussa Henrik Tarkkio pääsi katkaisemaan epäonnistuneen heiton, joten kavennus ja mahdollisuus onside-potkuun kuivuivat kokoon. Giansilla oli tämän jälkeen helppo työ kuluttaa peliaika loppuun.

Lopulta ECG ansaitsi voiton, sillä ratkaisuhetkillä se oli aavistuksen terävämpi ja sen tuloksena myös onnistui hitusen paremmin. Myös ECG:n heittopeli oli Wolverinesia laadukkaampaa. Wolverinesille hatunnosto  useamman pelaajan käyttämisestä QB:n paikalla – josko niitä suomalaisia pelinrakentajia sinne Vaahteraliigaan saataisiin joskus vielä lisää. Tällä osastolla parhaiten onnistui Marcus Andersson. Wolverinesin miehistöstä jäi mieleen hyvin pelannut puolustuksen linja, takakentällä ja palauttajana urakoinut Joel Seppelin esiintyi myös pirteästi, vaikka yksi-kaksi virhettä hänellekin sattui. Hyökkäyksen pelaajista mainittakoon keskushyökkäjät Eerik Nissilä, Nikke Puskala ja Ari Päivärinta. Wolverines onnistui ajoittain raivaamaan sopivasti juoksutilaa, jonka nämä herrat käyttivät tehokkaasti hyväkseen.

Potkupeleissä ECG vei voiton: se ei menettänyt näissä palloa kertaakaan (?) vaikka läheltä piti pari kertaa. Kummallekin joukkueelle jäi toki parantamisen varaa erikoistilanteiden pelaamisessa: Giantsilla epäonnistui lisäpisteyritys ja potkumaaliyritys. Wolverinesille kalliiksi tuli etenkin rähmäys lentopotkutilanteessa oman maalin tuntumassa, jonka seurauksena Giants pääsi kahden maalin karkumatkalle pelin viimeisellä neljänneksellä. Kummankin joukkueen potkaisijat onnistuivat jälleen hyvin.

Giantsin laitahyökkääjä Tommi Känsälä oli usein Salovallan heittojen ykköskohde, ja tämä akseli toimi totuttuun tapaan. Yhtä selvänä kakkostargettina oli toisen laidan Janne Hiitola, joka pelasi myös mainiosti. Giantsin puolustuksen boxi ei ollut aivan yhtä vahva kuin vastustajan, mutta liikkui aavistuksen paremmin ja toimi useimmiten hienosti yhteen: täyttöä ja apua oli tarjolla kiitettävän nopeasti. Myös takakenttä hoiti tehtävänsä, ja täytti myös juoksuja vastaan – muutaman kerran todella ripeästi. Ainostaan keskeltä juoksutilaa aukesi välillä liian helposti, ja tämä olikin Wolverinesin paras ase jolla se sai useita kymmenien jaardien siivuja – pari kertaa läpijuoksukin oli lähellä. Molempien joukkueiden puolustukset onnistuivat kuitenkin useimmiten tehtävissään hyvin, etenkin ulkojuoksujen rajoittaminen onnistui molemmilta hienosti.

Ari Päivärinta (#7) tuulettaa. Päivärinta juoksi vahvasti ja viimeisteli Wolverinesin ainoan maalin
Ari Päivärinta (#7) tuulettaa. Päivärinta juoksi vahvasti ja viimeisteli Wolverinesin ainoan maalin
Tommi Känsälä (#18) pelasi jälleen mainiosti ja viimeisteli Giantsin voittomaalin
Tommi Känsälä (#18) pelasi jälleen mainiosti ja viimeisteli Giantsin voittomaalin
Wolverinsin juoksu oli joukkueen paras ase. Nikke Puskala (#44) yrittää kiertää Giants-puolustusta.
Wolverinsin juoksu oli joukkueen paras ase. Nikke Puskala (#44) yrittää kiertää Giants-puolustusta.

Jossiteltavaksi jää, olisiko Wolverinesin pitänyt luottaa jopa enemmän vahvaan juoksupeliinsä, etenkin keskikaistalla. Heittopeli ei ollut riittävän tehokasta, ja tämä oli selvin ero joukkueiden välillä Giantisin hyväksi. Giantsin puolustus sai aikaan myös useamman turnoverin kuin Wolverines. Maalin tehtyään Wolverines ei saanut tarvittavaa boostia – jäikö johtomaalin seurauksena hyvänolontunne hetken liian kauaksi aikaa päälle?

Voitto Wolverinesista nosti ECG:n lohkokakkoseksi ohi Wolverinesin, jonka kausi päättyi tähän otteluun. Vaikka osa runkosarjan peleistä on vielä pelaamatta, ovat kuusi jatkoon menevää joukkuetta selvillä. Runkosarjan päätyttyä pelejä jatkavat lohkovoittajat Sipoo Bulldogs, Pori Bears, Hyvinkää Falcons ja lohkokakkoset Jyväskylä Pirates, East City Giants sekä Vaasa Vikings. Viimeisen kierroksen otteluissa on kuitenkin panosta, sillä runkosarjan voitto, sekä yksi kotietu ensimmäiselle kierrokselle on ratkaisematta. Puolivälierien ottelupareissa on myös erilaisia vaihtoehtoja riippuen viimeisistä peleistä. Lue lisää sarjatilanteesta SAJL:n sivuilta

 


East City Giants – Sipoo Bulldogs 30.7. kello 17:00
Velodromi, Mäkelänkatu 70, 00520 Helsinki


I neljännes
0-6 ECG TD Kasari

II neljännes
6-6 WOL TD Päivärinta
7-6 WOL XP Suurnäkki

III neljännes
7-12 ECG TD Känsälä (heitto Salovalta)
7-14 ECG XP Mokaddem (heitto Salovalta)

IV neljännes
7-20 ECG TD Salovalta
7-21 ECG XP Kasari


Kuvia ottelusta Giantsin Facebook-sivuilla
Kts. otteluohjelma
Kts. sarjataulukko

Vastaa