Tommi Känsälä (#18) on karannut Sun Cityn puolustukselta

Giants karkasi voittoon 46-12

Sekä Giants että Sun City olivat lähtökohdiltaan samassa; kumpikin aloitti jenkkifudistoiminnan uudelleen viime syksynä ja molemmilla oli yhden voiton tuloksena kaksi sarjapistettä. Niinpä ennakkoastelmat otteluun olivat herkulliset. Myös sää suosi, pilvipoutainen keli ja noin 16 astetta lämpöä tarjosivat mainiot puitteet, kun paikalle saapuneet noin 100 katsojaa saivat todistaa ECG:n 46-12 voittoa.

Alkukaudesta hieman yskinyt Giantsin hyökkäyspeli toimi lauantaina kiitettävästi. Pelisuunnitelma oli selvästi viritetty heittopainotteiseksi, ja tämä tuottikin paljon onnistumisia. Vieläkin ajoituksissa oli parantamisen varaa, mutta kaiken kaikkiaan ECG tarjoili katsojille tukuttain hienoja suorituksia, kun pelinrakentaja Pete Salovalta toimitti palloa vastaanottajilleen. Silmiinpistävän rauhallisesti hyökkäystä johtanut Salovalta heitti ottelussa kuusi touchdownia, ja juoksi lisäksi yhden maalin itse. Giantsin juoksupelikin toimi, ja pallonkantajan paikalla vieraili useampikin kaveri.

DB Olli Kujala (#49) pysäyttää vahvasti pelanneen RB Matias Söderblomin (#24)
DB Olli Kujala (#49) pysäyttää vahvasti pelanneen RB Matias Söderblomin (#24)

 

Kiinniottajana kunnostautui etenkin ottelun alkupuolella kokenut Tommi Känsälä, joka laitahyökkääjän velvollisuuksien lisäksi palautti potkuja komeasti. Känsälä aloitti pisteiden tehtailun viimeistelemällä Giantsin ensimäisen maalin. Lisäpisteyrityksessä Giants ei onnistunut, sillä Sun Cityn puolustajat pääsivät potkuyrityksen blokkaamaan. Ensimmäisellä neljänneksellä Giants siirtyi kahden maalin johtoon, kun Salovalta syöksyi itse pallon maallin noin jaardin päästä. Tällä kertaa ECG päätti yrittää kahta lisäpistettä, ja keskushyökkääjä Asseri Kasari onnistuikin viemään pallon maaliin asti.

Toisella neljänneksellä Salovalta syötti Känsälän jälleen laidasta karkuun, ja tällä kertaa Janne Hiitolan lisäpistepotkukin onnistui joten 21-0 kotijoukkuelle. Taistelu jatkui tuimana, ja Sun Citykin pääsi myös pisteiden makuun kun pelinrakentajan paikalle vaihdettu Joakim Lindholm kiersi Giants-puolustuksen ja vei pallon päätyyn asti. Lisäpistepotkun Giants pilasi, ja lähellä oli ettei Giants päässyt blokattua potkua poimimaan – tilaa olisi palautusjuoksulle ollut mukavasti.

Phung Nguyen (#85) pääsi käyttämään nopeuttaan ja viimeisteli ECG:n neljännen maalin.
Phung Nguyen (#85) pääsi käyttämään nopeuttaan ja viimeisteli ECG:n neljännen maalin.
Giants ei takaiskusta välittänyt, vaan jatkoi 4WR:n heittopainotteisella hyökkäyksellä. Kopit jakautuivat lopulta tasaisesti – Phung Nguyen väläytti pariin kertaan nopeuttaan ja karkasi lopulta heittopelissä koko kentän läpi ja kasvatti Giantsin johdon lukemiin 27-6, myös Hiitolan potkuryritys onnistui. Puoliajalle mentiin Giantsin tukevassa 28-6 johdossa.

Tapahtumia ottelussa riitti, ja parhaimmillaan pallo vaihtoi omistajaa kolmella peräkkäisellä downilla. Pallonriistoissa ECG onnistui Sun Cityä paremmin, ja saalisti useiden syötönkatkojen lisäksi useampia fumbleja haltuunsa. Tämä luonnollisesti avitti Giantsin karkuteille ottelun ensimmäisellä puoliskolla.

Seuraavaksi maalin makuun pääsi Jari-Pekka Tuomi, jonka Salovalta syötti laidasta läpi ottelun 3. neljänneksellä ja peli alkoi olla ratkennut. Kolmannella neljänneksellä molempien joukkeiden puolustukset esittivät parastaan, eikä enempiä pistesuorituksia nähty. Heti viimeisen neljänneksen aluksi ECG:n johtoa lisäsi laitahyökkääjä Janne Hiitola, joka teki myös vielä seuraavankin TD:n ja kasvatti numeroita entisestään lukemiin 46-6.

Juoksupeliä Giants ei toki kokonaan hylännyt, ja pallonkantajan paikalla nähty kolmikko Asseri KasariJouni NieminenTeemu Holopainen teki hyvää työtä. Kasarin otteista paistoi vieläkin kokemuksen puute, mutta mies paransi jälleen edellisestä ottelusta. Keskushyökkääjistä olivat tästä ottelusta sivussa kaikki muut paitsi Kasari, joten pallonkantajan paikalle haettiin apuja puolustuksesta. Normaalisti tukimiehen hommia hoitava Nieminen juoksi erittäin vahvasti, varsinkin keskeltä linjan läpi juosuissa peleissä homma toimi hienosti. Nieminen kantoi pallon kerran maaliinkin asti, mutta tämä erittäin komea yli 50 jaardin juoksu mitätöityi, kun Giantsille tuomittiin tilanteessa rangaistus kiinnipitämisestä.

Ottelun loppupuolella myöskin LB:n paikkaa normaalisti pelaava Teemu Holopainen otettiin keskushyökkääjäksi, ja herättikin katsomossa ansaittua huomioita murtaessaan useampia taklauksia. Holopainen pelasi mainiosti myös puolustuksessa: riisti palloja, onnistui blitzeissä ja jakoi painavia taklauksia. Keskushyökkääjistä etenkin Kasari toimi ajoittain myös Salovallan heittojen vastaanottajana. Hyökkäyksen linjassa ilahdutti muutamat erittäin hienosti onnistuneet blokit, joissa linja todella liikkui ja keskushyökkääjille raivattiin tilaa syvällä Hangon puolustuksen keskellä. Varsinkin Nieminen osasi nämä blokit käyttää hyväkseen.

Selvässä tappioasemassakaan Sun City ei lopettanut pelaamista. Aivan ottelun loppumetreillä Hankolaiset onnistuivat kaunistelemaan numeroiksi 46-12, kun vahvan hyökkäysdriven päätteeksi QB Joakim Lindholm toimitti pallon aivan maalialueen oikeaan kulmaan laitahyökkääjä Casper Stenströmille. Aloituspotkun jälkeen Giants pystyi käyttämään kellon loppuun ottamalla polven maahan, joten 46-12 jäi myös ottelun lopputulokseksi.

Tällä kertaa onnistumisia tuli todella laajalla rintamalla. Hyökkäyksen linjan työskentely heittoblokeissa oli mainiota, ja Sun Cityn puolustajat eivät pääseet kovin montaa kertaa Salovaltaa hätyyttelemään. Giantsin takakentällä kokeneet Mikko Sammal ja Jarkko Nieminen tekivät hienoa työtä puolustaessaan Sun Cityn heittoyrityksiä, ja CB Olli Kujala täytti vahvasti juoksupelejä vastaan. ECG:n kokenut kaarti täytti jälleen paikkansa vajaamiehisenä esiintyneen joukkueen aukkoja paikatessaan.

ECG:n Ari Evwaraye oli ottelun jälkeen syystäkin tyytyväinen: “Hieno voitto meille. Tärkeintä oli kuitenkin saada monille pelaajille niitä kaivattuja onnistumisia. Uusille miehille kirjattiin nyt maalieja, säkkejä, syötönkatkoja – ja tukuttain muitakin hyviä suorituksia. Pelaajamme pystyivät vastaamaan raskaan treeniviikon ja vajaamiehityksen aiheuttamiin haasteisiin, ja ensimmäisellä puoliskolla saavutetun johdon turvin sivurajalla pystyi nyt hymyilemäänkin.”

Janne Hiitola (#91) viimeisteli kaksi maalia Salovallan heitoista
Janne Hiitola (#91) viimeisteli kaksi maalia Salovallan heitoista
QB Joakim Lindholm (#17) pelasi pirteästi: itse juostu TD ja nätti heitto Casper Stenströmille maalialueen kulmaan
QB Joakim Lindholm (#17) pelasi pirteästi: itse juostu TD ja nätti heitto Casper Stenströmille maalialueen kulmaan
DB Olli Kujala (#49) ja LB Teemu Holopainen (#52) pysäyttävät Sun Cityn juoksun
DB Olli Kujala (#49) ja LB Teemu Holopainen (#52) pysäyttävät Sun Cityn juoksun

 

Mukavaa oli fudista katsella aurinkoisessa kelissä, ja hienoa oli nähdä että vastuuta jaettiin uusille pelaajille tasaisesti. Samoin kuin ECG:llä myös Sun Cityllä pallonkantajana toimi ainakin kolme eri kaveria. Näistä etenkin Matias Söderblomin työskentely miellytti katsomossa istuneiden ex-jättien silmää, ja myös Tom Lastunen onnistui hyvin. Puolustuksesta etenkin Kim Easton erottui edukseen, mies pelasi erittäin räväkästi eikä pieni koko ollut este kun iskuja jaettiin. Myös Sun Cityn QB Joakin Lindholm liikkui mainiosti, ja heittojakin meni perille asti. Ryhdikkässti pelinrakentajan paikalle esiintyi myös Sun Cityn Sebastian Berndtsson.


I neljännes
06-00 Giants TD Känsälä (heitto Salovalta)
12-00 Giants TD Salovalta (juoksu)
14-00 Giants XP Kasari (juoksu)

II neljännes
20-00 Giants TD Känsälä (heitto Salovalta)
21-00 Giants XP Hiitola (potku)
21-06 Sun City TD Lindholm (juoksu)
27-06 Giants TD Nguyen (heitto Salovalta)
28-06 Giants XP Hiitola (potku)

III neljännes
34-06 Giants TD J-P Tuomi (heitto Salovalta)

IV neljännes
40-06 Giants TD Hiitola (heitto Salovalta)
46-06 Giants TD Hiitola (heitto Salovalta)
46-12 Sun City TD Stenström (heitto Lindholm)


Seuraava kotiottelu: ECG – Tallinn Torm su 3.7. kello 15:30 @Velodromi, Helsinki


Otteluohjelma
Sarjataulukko

Vastaa