Giants jatkaa vakuuttavasti – Panthers kumoon 6-34

ECG:n voittoputki sai jatkoa sunnuntaina Lahdessa, kun Jättiläiset kaatoivat Pantterit selvästi 6-34. ECG on tällä kaudella voittanut kaikki pelaamansa 5 otteluaan.

ECG:lle tämä oli kauden toinen revanssi joukkueesta, jolle viime kaudella joukkue hävisi. Kehitystä on siis Giantsissa selvästi tapahtunut. Viime vuonna ottelu Lahdessa oli tappion lisäksi ikävä myös muulla tavoin Jättiläisille. Tuolloin joukkue menetti loistavan laitahyökkääjän, Roope Kolehmaisen loukkaannuttua ottelussa. Loukkaantuminen mahdollisesti lopetti Kolehmaisen jenkkifutisuran. Kolehmainen on kuitenkin pysynyt hienosti ECG:n mukana ja ollut iso apu joukkueelle kentän ulkopuolella.

Helsinkiläiset saivat loistavan alun ottelulle, kun heti ensimmäisellä downilla keskushyökkääjä Jaakko Saksa karkasi lahtelaisten puolustukselta 6 pisteen arvoisesti. Saksa pelasi jälleen erinomaisen pelin ja saikin ottelun arvokkaimman pelaajan palkinnon. Hienoa on kuitenkin että ECG pystyy jakamaan vastuuta keskushyökkääjän paikalla ja tekemään aina hyvää tulosta. Ottelussa Saksan lisäksi keskushyökkääjänä pelasivat Sami Martikainen, Max Grönvall sekä Alex Harju. Kaikki nämä pelaajat esiintyivät myös puolustuksen puolella ottelussa, ja Saksa olikin ainoa pelaaja heistä joka ei kuulunut puolustuksen aloittaviin pelaajiin.

Käytännössä ottelun ensimmäinen hyökkäysvuoro antoi pelille suunnan. Giants-hyökkäys pystyi läpi ottelun etenemään pallon kanssa jo totutun tehokkaasti ja tasaisen varmasti.

ECG:n puolustuksen päästäessä vain yhden maalin, eivät Pantterit ottelussa pystyneet Jättiläisiä tosissaan haastamaan. ECG:n puolustus pelasi varman pelin tehden myös useita isoja pelejä Panthersin hyökkäystä vastaan.  Muutamia ohitaklauksia ja virheellisiä lukuja puolustuksessa kylläkin nähtiin ja nämä pienet lähinnä ajatustason virheet kun Mustakeltaiset korjaavat, on Jätti-puolustus varmasti jälleen iskussa ensi lauantaina Lohjalla.
Vasta 18-vuotias Eeli Kaasinen esitti jälleen loistavia otteita puolustuksen linjassa. Myös keskimmäinen tukimies Aleksi Sallinen jatkoi vahvaa kauttaan hienolla pelillä.

Puhuimme hyökkäyksen koordinaattori Samuel Orvomaan kanssa joukkueen esityksestä:

Miltä ECG:n suoritus kokonaisuudessaan vaikutti?

“ECG pelasi odotetusti. Muutamien pelaajien poissaolo näkyi ehkä pienenä
epävarmuutena hyökkäyksen linjassa ja puolustuksessa,  mutta vieraammilla
pelipaikoilla pelaavat paikkasivat ansioituneesti.”

Miltä pelinrakentaja Bredbackan pelaaminen näytti?

“Nikon roolia ei voi korostaa liikaa. Vaikka Panthersia vastaan juoksimmekin
80% downeista, on vastustajan aina kunnioitettava heittoa. Pari kertaa
Panthers yritti ladata boksia ja Niko rankaisi välittömästi. Tuon kaliberin
pelinrakentajia ei muissa joukkueissa näy.”

ECG:n hyökkäys perustuu palloa ja kelloa hallitsevaan pelitapaan jolla
hyökkäys on pystynyt tasaisen tehokkaasti etenemään läpi kauden, mutta
tällä pelityylillä joukkueen tekemät pisteet jäävät kuitenkin suhteellisen
vähäisiksi. Pystyisikö joukkueen hyökkäys tarvittaessa muuttamaan
pelityyliään?
“Kuten mainitsinkin, meillä on sarjan paras QB. Nyt autamme puolustusta
antamalla heille lepoa, mutta tarvittaessa onnistuu heittosirkuskin ja
nopeiden pisteiden takominen. Minä en usko vastustajan nöyryttämiseen,
nykyiset pisteet riittävät ja kenellekään ei varmasti ole jäänyt
epäselväksi kumpi joukkue on ollut parempi.”

C Lehtinen
Seuraavaksi ECG tulee kohtaamaan jo avauskierroksella kohtaamansa Lohja Lionsin. Avauskierroksella Jättiläiset ottivat Lohjasta 30-0 voiton, mutta tämän jälkeen kummassakin joukkueessa on ehtinyt tapahtua paljon. ECG:lle jokainen ottelu on todella tärkeä mahdollisen suoran finaali paikan saavuttamiseksi joten joukkue lähtee varmasti kovalla asenteella otteluun.