Maanantaina on taisteltava jokaisesta jaardista. Wolverinesin Pekka Matikainen ja Teemu Hirvonen pysäyttävät yhteistuumin Giantsin Pete Salovallan.

Ennakko: Wolverines II – ECG

ECG:n kausi on sujunut mukavasti. Ilman sen kummempia tavoitteita sarjaan lähtenyt tulokasjoukkue on saalistanut neljä voittoa, kuten myös paikallisvastustaja Wolverines. Giants on päihittänyt sekä Tallinn Tormin että Hanko Sun Cityn kummatkin kahdesti. Wolverines on kuitannut neljä pistettä Tormilta, kaksi Sun Cityltä ja kaksi Giantsilta. Kesäkuun alkupäivinä pelatun keskinäisen kohtaamisen vei nimiinsä Wolverines luvuin 6-10 (0-3) tiukan väännön jälkeen.

Alkukaudesta Giants-hyökkäystä vaivasi tehottomuus. Kolmessa ensimmäisessä ottelussa ECG teki yhteensä vain 20 pistettä, joista 6 tuli hyökkäyskilpailussa Tallinnaa vastaan. Viimeisissä kolmessa ottelussa ECG on latonut taululle 153 pistettä, toki sarjataulukossa alimpina olevia joukkueita vastaan.

Etenkin heittopelit ovat tuoneet tulosta, kun neljän laitahyökkääjän pelisysteemissä palaset ovat alkaneet loksahdella kohdilleen. Juoksua ECG ei toki ole hylännyt, toimiva heittopeli on nimenomaan avannut tilaa myös paremmalle juoksupelille. Näin kokonaisuus on nyt selvästi alkukautta vahvempi paketti.

Puolustus oli hyvässä iskussa heti kauden alkaessa. Tormia vastaan omiin meni yksi TD, Wolverinesia vastaan samoin yksi TD ja lisäksi yksi potkumaali. Bulldogsiakin vastaan tulos oli siedettävä “kolme omiin”. Pelirohkeus on hyvällä tasolla, pelaajat uskaltavat yrittää parastaan virheitä pelkäämättä. Liike on hyvää, ja usein taklaustilanteissa on nähty puolisen tusinaa Giants-puolustajaa pallonkantajaa ahdistamassa. Viimeisessä ottelussa Hankoa vastaan puolustus ei ollut terävimmillään, ja maanantain ottelussa Giantsin täytyy esittää parempaa mikäli se aikoo taistella tosissaan voitosta.

Kokonaisuudessaan ECG:n peli on kehittynyt yhden kesän aikana melkoisesti. Tämä on luonnollista; useiden pelaajien pelikokemus on noussut ensin nollasta yhteen otteluun ja sen jälkeen vielä tuplaantunut kahdesti…

Tiukat ottelut ratkeavat usein potkupeleissä. Giantsin Joni Michelssonin potkuissa on ruutia.
Tiukat ottelut ratkeavat usein potkupeleissä. Giantsin Joni Michelssonin potkuissa on ruutia.
Wolverines on taistellut vahvasti läpi kauden. Kaikki sen pelit ovat päättyneet korkeintaan kahden maalin erolla suuntaan jos toiseen – lukuunottamatta heinäkuun alussa pelattua Bulldogs-ottelua jossa Wolverines oli selvästi alakynnessä. Kaiken huippuna on vaivaisen yhden pisteen tappio Sun Citylle, jonka johdosta Wolverinesin paikka puolivälierissä on nyt vaarassa.

Edellisen Giants-ottelun perusteella Wolverines luottaa eniten vahvaan juoksupeliinsä, mutta heittopelikin onnistuu nähdyn perusteella mukavasti. Melko varmaa on, että kumpikaan joukkue ei ensimmäisessä kohtaamisessa esittänyt kauden parastaan. Onkin erittäin mielenkiintoista nähdä, kumman peli on nyt paremmalla mallilla ja onko voimasuhteissa tapahtunut mitään muutosta.

Mikäli Giants onnistuu kellistämään Wolverinesin, se nousee lohkon kakkoseksi ja varmistaa paikkansa puolivälieriin ts. sarjan kuuden parhaan joukkoon. Vaikka Giants ei määritellyt mitään tulostavoitetta kauteen lähdettäessä, voidaan todeta menestyksen olleen vähintään tyydyttävä, kävi maanantain ottelussa miten tahansa.

Giantsin hyvää  menestystä on siivittänyt sopiva määrä kokeneita, oikeantyyppisiä pelaajia. Vaikka joukkueen runko koostuu täysin aloittelijoista, ei vanhojen kettujen antamaa tukea voi missään nimessä vähätellä. Kauden edetessä vastuu pelin tekemisestä on siirtynyt jatkuvasti enemmän uusille pelimiehille, kun vastuunkantajia on pikkuhiljaa noussut esiin. Tämä trendi kertoo tavoitteiden saavuttamisesta – pelaajien kehitystyö on tuottanut tulosta.

Maanantain ottelussa Giantsin kannalta tärkein seikka on rosterin syvyys. Edellisessä kohtaamisessa molemmat joukkueet operoivat yli 25 miehen rosterilla, mutta viimeisessä ottelussa Sun Cityä vastaan Giantsin sivurajalla oli harvakseltaan vaihtomiehiä. Giantsin hyökkäyspeli on perustunut kauden jälkimmäisellä puolella vahvaan heittouhkaan ja tämän toteuttaminen myös Woverinesia vastaan on yksi avainkohdista. Puolustuksessa ECG:n täytyy ensin keskittyä pysäyttämään Wolverinesin juoksupeli. Giantsin parantunut fyysisyys ja pelinlukunopeus auttanee joukkuetta ja kasvaneen kokemuksen myötä sitä suorastaan vaaditaan. Hankoa vastaan joukkue ei ollut terävimmillään, nyt otteluun valmistautumisen täytyy onnistua nappiin.

Hanko-ottelussa Giantsin rivit olivat turhan harvat. Saadaanko parhaat voimat viimein liikkeelle?
Hanko-ottelussa Giantsin rivit olivat turhan harvat. Saadaanko parhaat voimat viimein liikkeelle?
Giantsin tulee ensin pysäyttää Wolverinesin vahva juoksupeli. Wolverinesin Kimmo Hytönen (#35) murtautuu linjan läpi.
Giantsin tulee ensin pysäyttää Wolverinesin vahva juoksupeli. Wolverinesin Kimmo Hytönen (#35) murtautuu linjan läpi.

 

Yhteen kesään on mahtunut isoja askelia oikeaan suuntaan, ja jälleen edessä on entistä suurempi haaste. Mikäli kautta halutaan venyttää syksyyn, on edessä “pakkovoiton” saalistus Wolverinesista. Tule maanantaina Velodromille katsomaan, löytyykö Giants-moottorista vielä se suurempi vaihde, jolla paikka jatkopeleissä ansaitaan.

 


Wolveries II – East City Giants ma 25.7. kello 18:00, Velodromi


Vastaa