Sun City haastaa Giantsin lauantaina

Ennakko: Sun City – ECG

Jokkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Giants repi Sun Cityn puolustusta tehokkaalla heittohyökkäyksellä. Giants-valmennuksessa tämä oli selvästi tietoinen valinta, ja II divisioonassa harvemmin nähty neljän laitahyökkääjän muodostelma loi itsessään melkoisen haasteen aivan uusista tulokkaista koostuvan Sun Cityn puolustukselle. Pelinrakentaja Petteri Salovallan johdolla Giantsin heittohyökkäys tuottikin peräti kuusi touchdownia. Aivan varmasti Sun City on keskittynyt ottelua edeltävällä viikolla heittopuolustuksen harjoitteluun, koska vain heittopuolustuksen tiivistyminen voi auttaa Sun Cityn voittoon.

Sun City onnistui viime launtaina nappaamaan makean voiton lohkokakkosesta, Helsinki Wolverines II-joukkueesta. Giantsille osui lepovuoro viime viikonlopuksi, joten joukkue on päässyt keskittymään akkujen lataamiseen. Tauko saattaa tehdä henkisesti erittäin hyvääkin, mutta kaikki kenttävuorot syönyt Helsinki Cup ei todellakaan antanut parhaita mahdollisuuksia valmistautua viikonlopun otteluun.

Jälleen kerran myös poissaolevien määrä on huolestuttava, ja kutistanee ECG:n miehistön lähelle pariakymmentä pelaajaa. Mielenkiintoista on myös nähdä, millaisilla teeseillä Giants-valmennus tällä kertaa lähtee Hankoa kaatamaan: lähdetäänkö edelleen heittopeli edellä, vaihdetaanko juoksuvoittoisempaan taktiikkaan, vai onko luvassa jotain aivan uutta?

Hankon voitto Wolverinesista tarkoittaa sitä, että ECG:llä on mahdollisuus nousta lohkossa jopa toiselle sijalle, joka takaisi pääsyn jatkopeleihin. Sun Cityn tilanne on tukalampi, sillä jatkoon päästäkseen sen täytyisi voittaa ECG:n lisäksi myös Tallinn Torm ja tähän asti tappiotta pelannut Sipoo Bulldogs.

Giants toki lähtee otteluun ennakkosuosikkina ensimmäisen ottelun perusteella, mutta se tulos kannattaa melkein pyyhkiä muistista. Vaikka ensimmäisen ottelun piste-ero oli selvä, Sun City on varmasti paremmin valmistautunut tähän otteluun. Wolverines-voiton antamaa henkistä boostia ei kannata väheksyä, eikä Sun City lopettanut missään vaiheessa pelaamista ECG:täkään vastaan vaikka ottelu oli jo ratkennut – sen todistaa 4. neljänneksen viimehetkien maali. Lisäksi Sun Cityllä on tällä kertaa kotietu puolellaan, ja Giantsin rosterin syvyys on aavistuksenomainen kysymysmerkki.

Löytysikö ECG:n voiton avain tällä kertaa sittenkin puolustuksesta? Sun Cityn edellisessä ottelussa tekemä 7 pistettä ei todista hyökkäyksen olevan kovimmassa mahdollisessa iskussa – siitä huolimatta että vastassa oli erittäin kokenut Wolverines. Sarjatilanteen muuttuminen saattaa innostaa Giants-pelaajia entistä kovempaan ryskeeseen, mutta osalle se saattaa tuoda tarpeettomia paineita.

Vasta juuri ennen kauden alkua pelaamisen aloittanut RB Asseri Kasari (#19) on parantanut ottelu ottelulta.
Vasta juuri ennen kauden alkua pelaamisen aloittanut RB Asseri Kasari (#19) on parantanut ottelu ottelulta.
LB Niko Karhu (#55) pelaa suurella sydämmellä, ja esiintyi vahvasti edellisessä kohtaamisessa.
LB Niko Karhu (#55) pelaa suurella sydämmellä, ja esiintyi vahvasti edellisessä kohtaamisessa.
Molempien joukkuiden potkutyöskentely oli 1. ottelussa mallikasta. Kuvassa ECG:n potkaisija Joni Michelsson (#50)
Molempien joukkuiden potkutyöskentely oli 1. ottelussa mallikasta. Kuvassa ECG:n potkaisija Joni Michelsson (#50)

Molemmat joukkueet esittivät viimeisissä pelaamissaan otteluissa selvästi aiempaa kovempaa peliä. Fyysisyys voi nousta jopa yhdeksi ottelun avainteemaksi. Lopulta ECG:n pelaajien tahtotila ratkaisee: kausi on lähes raskaimmillaan puolivälissä – onko edellisen viikon lepovuorosta ollut enemmän hyötyä vai haittaa? Ennakoasetelmat ovat siis mielenkiintoiset, joten kaikki mukaan seuraamaan ottelua ja kannustamaan musta-keltaiset voittoon!


Sun City – East City Giants lauantaina 16.07. kello 15:00
Rukki Arena, Urheilukatu 2, 01900 Hanko (kartta)


Otteluohjelma
Sarjataulukko

Vastaa