Ennakko: Oakmen – East City Giants

ECG kohtaa kauden toisessa ottelussaan Raisio Oakmenin 15.6. sunnuntaina.

Oakmen on ehtinyt ottelusiirtojen takia pelaamaan yhden ottelun Giantsia enemmän. Kahdessa pelaamassaan ottelussa Oakmen on voittanut kummallakin kertaa tulokasjoukkue Kotka Eaglesin. Ensimmäisen ottelun Oakmen voitti kotikentällään 19-2 ja toisen ottelun Kotkassa luvuin 6-14. ECG on voittanut ainoan pelaamansa ottelun Lohja Lionsia vastaan 30-0.

Kummatkin joukkueet lähtevät siis otteluun voitot allaan. Oakmenin voi olettaa tulevan erittäin motivoituneena otteluun, he varmasti janoavat voittoputkensa jatkumista ja Jättiläisten päänahkaa.

Oakmen on tehnyt yhteistyötä Vaahteraliigassa pelaavan Turku Trojansin kanssa ja saakin nähdä onko tämä yhteistyö tuottanut myös pelaajistoa Raisioon. Viime pelissään Oakmen teki kummatkin maalinsa heittämällä, Trojans kasvatti Teemu Thorströmin heitoilla. Oletuksena voidaan kuitenkin pitää, että Oakmenin peli perustuu juoksuhyökkäykseen, mutta Oakmen on selvästi jo todistanut että heidän heittouhkaansakaan ei voi väheksyä.

ECG voitti ensimmäisen ottelunsa selvästi, mutta joukkue tulee nyt kohtaamaan todennäköisesti astetta vahvemman joukkueen. ECG:n täytyykin pystyä vielä parantamaan peliään Oakmen otteluun. ECG saattaa saada muutaman jalkaparin lisää, joita ei Lionsia vastaan kentällä nähty.

Päävalmentaja Evwarayen saatesanat voitetun Lions ottelun jälkeen olivat selkeät: ”Valmistautuminen sunnuntain otteluun on jo alkanut eikä siihen nyt ole muuta kuin perinteiset lääkkeet; jatketaan oman tekemisen parantamista, opiskellaan vastustaja ja pyritään iskemään heikkoihin kohtiin.”

Kumpikin joukkue taistelee tällä kaudella play-off paikasta ja tämä ottelu onkin todella tärkeä tässä taistossa. Kummatkin joukkueet ovat pelanneet tähän asti ottelunsa tulokasjoukkueita vastaan, ja tämä ottelu tuleekin antamaan lisää näkökulmaa III-divisoonan voimasuhteisiin. ECG DL

 

Raisio Oakmen – East City Giants, 15.6, klo.1600, Kerttulan kenttä