Tormin tilillä on neljä tappiota

Ennakko: Giants – Tallin Torm

Toukuussa Giants vieraili Tormin luona, ja tällöin kaksi sarjapistettä oliva työn ja tuskan takana. Lopulta kokeneet pelaajat ratkaisivat ottelun, ja Giants sai uuden tulemisensa aluksi komean voiton ja kaksi arvokasta sarjapistettä.

Tuon pelin jälkeen Giants on hävinnyt niukasti Wolverinesille (6-10) ja selvemmin Bulldogsille (20-0). Ennen juhannustaukoa ECG päihitti vielä toisen tulokasjoukkueen Hanko Sun Cityn selvin numeroin 46-12. Näin ECG:llä on kasassa neljä sarjapistettä, joka oikeuttaa lohkon kolmanteen sijaan kun puolet otteluista on pelattu.

Torm ei ole onnistunut voittamaan vielä yhtään ottelua, huolimatta mainiosta taistelusta sekä kotikentällä että vieraissa – matkapeleissä erittäin kapea rosteri on kuormittanut miehistöä rajusti. Kaikki Tormin tappiot ovat tulleet alle 21 pisteen marginaalilla, eli mikään heittopussi Torm ei ole ollut.

Sunnuntain ottelussa avainasemaan nousee molempien joukkueiden pelaajatilanne. Huomionarvoista on myös se, että kaikki joukkueet ovat nyt pelanneet kerran toisiaan vastaan, jolloin otteluiden luonne aavistuksen muuttuu. Joukkuiden pelitapa ja vahvuudet sekä mahdolliset heikkoidet ovat ainakin jossain määrin tiedossa. Ainakin Torm on tehnyt myös aktiivista scouting-työtä, esimerkiksi ECG-Wolverines -ottelussa Tallinnalaiset olivat katsomossa tekemässä muistiinpanoja, samoin kuin ECG:n ja Sun Cityn kohtaamisessa.

Vladislav Zotov (#51) on ollut loukkaantuneena, mutta palannee kokoonpanoon sunnuntaina
Vladislav Zotov (#51) on ollut loukkaantuneena, mutta palannee kokoonpanoon sunnuntaina
WR Tommi Känsälä (#18) teki ECG:n kauden avausmaalin juuri Tallinna Tormia vastaan toukokuussa
WR Tommi Känsälä (#18) teki ECG:n kauden avausmaalin juuri Tallinna Tormia vastaan toukokuussa

 

Tormin RB Vladislav Zotov oli edellisessä kohtaamisessa joukkueensa parhaimmistoa, mutta loukkasi olkapäänsä ja joutui useammaksi viikoksi sivuun kokoonpanosta. Ei ole täysin varmaa, pystyykö Zotov pelaamaan sunnuntaina. Mikäli mies kokoonpanoon saadaan, on tämä “Toompean Täryjyrä” erinomainen lisä Tallinnan muutenkin fyysiseen kalustoon.

Giants on myös kärsinyt miesvajausta, etenkin viimeisessä ottelussa Hankoa vastaan rosteri vaikutti kapealta. Kokoonpanossa olleet täyttivät kuitekin poissaolot hienosti, onnistujia ja uusia vastuunkantajia löytyi laajalta rintamalta. Näillä näkymin pelaajatilanne on paranemassa, vaikkakin osa kokoonpanoon palaavista ei ole pystynyt juurikaan harjoittelemaan juhannustauon aikana. Nähtäväksi jää, ovatko ukot vielä ruosteessa ja löytyykö mahdollisesti kateissa oleva tuntuma ottelun vanhetessa. Torm tulee otteluun erittäin kovaa ja fyysisellä pelillä, joten hereillä pitää olla ensi minuutista alkaen.

Ensimmäisen kierroksen perusteella joukkueiden selvin ero on heittohyökkäyksessä. Sun Cityä vastaan ECG pyrki etenemään heittopeleillä ja tulosta myös syntyi – pelinrakentaja Petteri Salovalta heitti ottelussa kuusi touchdownia. Tormin hyökkäys puolestaan perustuu lähes täysin juoksupeliin, heittoyritysten ollessa hyvin satunnaisia ja niiden onnistumisprosenttikin on ollut heikko. Siinä missä Giants-puolustus yrittää pysäyttää Tallinnan vahvan juoksun, tulee Tormin puolustus hikoilemaan peittäessään ECG:n laitahyökkääjiä.

 


ECG – Torm sunnuntaina 3.7. kello 15:30 Velodromilla – ilmainen sisäänpääsy – Tervetuloa kannustamaan!


Vastaa