Ennakko: ECG – Lohja Lions

East City Giants aloittaa kautensa 7.6. Helsingin Velodromilla tulokasjoukkue Lohja Lionsia vastaan. Lohja Lions on toki ennenkin ollut Suomen jefukartalla, Lions tekee nimittäin paluun kentille 8 vietetyn välivuoden jälkeen.

Tuleekin olemaan mielenkiintoista nähdä minkälaisen joukkueen Lohja saa jalkeille. Se tiedetään että heillä on asiansa tunteva valmennus sekä kokeneita isokokoisia pelimiehiä. Lions on pelannut myös harjoitusottelun ainakin Porvoo Legendsia vastaan pre-seasonilla. On myös oletus, että Lions tulee melko kapealla rosterilla lauantaiseen otteluun, mutta tästä varmuus saadaan vasta pelipäivänä.

Uudistunut ECG:n joukkue on nuori ja osittain hyvin valmistautunut. Päävalmentaja Evwaraye onkin todennut: “Olemme harjoitelleet pitkäjänteisesti ihan syksystä lähtien.”, mainiten myös “Emme ole mm. kadettipelaajiemme opiskeluista ja pelaajamateriaalin rajallisuudesta johtuen päässeet harjoittelemaan riittävästi joukkuekoossa.”

ECG tulee saamaan noin parikymmentä pelaajaa kauden aloitukseen jalkeille. Muutaman pelaajan poisjäänti luo haasteen Giantsille ja lauantaina nähdään miten tämä joukkue tulee haasteeseen vastaamaan.

ECG:n joukkueenjohtaja Henri Kurki on asettanut joukkueen tavoitteeksi voittaa III-divisioona ja sen uusi pokaali Tinamalja. ECG tulee kuitenkin kohtaamaan kaksi joukkuetta joille se viime vuonna hävisi, Päijät-Häme Panthersin sekä Mikkeli Bouncersin. Melko pian tullaan näkemään, missä leirissä ollaan kehitytty eniten viime kaudesta. Voi varmastikin olettaa ECG:n kehittyneen joukkueena sekä organisaationa viime vuodesta.

ECG:n hyökkäys on uusiutunut viime kaudesta hyökkäyksen koordinaattorin vaihduttua. Todella pitkän linjan ECG-henkilö Stefan “Eti” Karkulahti vaihtui Samuel Orvomaahan, joka hänkin on pelannut jo junioreissa ECG:ssä. Orvomaa on aloittanut työnsä aivan perusteista, ja melko aikaisessa vaiheessa lähtenyt ajamaan sisään pelikirjaansa. Giants tähtääkin “palloa kontrolloivaan hyökkäykseen”.

Puolustuksen puolella nähdään myös uusi koordinaattori. Olli Kujala on ottanut tehtävän vastaan päävalmentaja Evwarayelta, joka hoiti sekä päävalmentajan että puolustuksen koordinaattorin tehtäviä viime kaudella. Muutenkin kapeassa puolustuksessa nähdään jokunen harmittava poisjäänti. Kovaa talvikaudella töitä tehnyt tulokaspelaaja Eeli Kaasinen ei pääse täyttämään paikkaansa puolustuksen linjan endinä ja kulmapuolustaja Toni Tidenberg on myös sivussa joukkueesta kauden aloituksessa.

Summasummarum, pelissä vastataan moniin avoimiin kysymyksiin, joita aina kauden avauksissa on ennen kuin joukkueita on tositoimissa nähty.

Sään salliessa ottelussa tullaan näkemään myös Euroopan huippuluokan cheerleader esitys, kun Golden Spirit cheerleading tulee esiintymään otteluun. ECG on myös muilla tavoin uudistanut ottelutapahtumaansa.

Otteluun on ilmainen sisäänpääsy, tule paikalle katsomaan jenkkifutista ja ECG:n otteita!!

lohjaecgr3

East City Giants – Lohja Lions, Velodromi, 7.6. klo 16.00.

https://www.facebook.com/events/234541690080632/