Ennakko: ECG – Kotka Eagles

East City Giantsin kausi jatkuu 28.6. lauantaina, kun Helsingin Velodromille saapuu Kotka Eagles. Giantsille tämä on 35-vuotisjuhlakausi, kun taas Kotka Eagles on tulokasjoukkue tämän vuoden suomijenkkifutiksessa. Kotkassa ei suinkaan kuitenkaan pelata ensimmäistä kertaa amerikkalaista jalkapalloa, menneinä vuosina South East Eagles edusti Kotkalaista jenkkifutista.

ECG:n kausi on alkanut hienosti. Joukkue on voittanut kummatkin kauden kaksi ensimmäistä peliään. 1. kierroksella kaatui toinen tulokasjoukkue Lohja Lions ja 2. kierroksella Raisiossa Oakmen. Kotka Eaglesin kausi ei ole alkanut tuloksellisesti yhtä hyvin. Kotkalaiset ovat hävinneet kolme ensimmäistä peliään (Kotka pelannut yhden pelin Giantsia enemmän). Tulokasjoukkueelle kuitenkin on upeaa jo onnistumisten saaminen ja pelaajien kehittyminen jokaisessa ottelussa. Kotkalta löytyy myös kokemusta joukkueesta. Joukkueessa nimittäin pelaa useita entisiä Kouvola Indiansin edustusjoukkueen pelaajia. Kokemusta Eagles ryhmässä edustavat mm. nimet Thesleff, Lautamatti ja Ampuja.Tulokasjoukkueilla on myös tapana parantaa peliään roimasti kauden aikana, joten Giantsin täytyy lähteä otteluun valmiina tekemään täysi taistelu kentälle tärkeistä pisteistä.

Giantsin puolustus on päästänyt tähän mennessä ainoastaan yhden touchdownin, kun Raisio Oakmenin hyökkäys onnistui kertaalleen murtamaan muuten vahvasti pelanneen Giants Dpuolustuksen. ECG tulee myös saamaan otteluun puolustuksen melko kokonaisuudessaan paikalle, joten täyden päivätyön saa Kotkan joukkue tehdä murtaakseen ECG-puolustuksen.

Giants hyökkäys on toiminut hyvin kahdessa ensimmäisessä pelissä. Tästä kertovat 7 tehtyä touchdownia, joista osa on tullut heittäen ja osa juosten. Kuitenkin on osa-alueita joissa ECG haluaa parantaa hyökkäystään. Kun Giants hyökkäys kohtaa lauantaina Patrik Thesleffin johtaman Eagles puolustuksen on aika hyökkäyksen saada palaset loksahtamaan kohdalleen. ECG:n hyökkäys saattaa mm. pelaajien terveystilanteen takia kärsiä hieman normaalista kokoonpanosta. Lauantaina selviää minkälaisen ryhmityksen Itä-Helsingin Jättiläiset saavat jalkeille.

No, onko niitä näkynyt? Kotkan poikii ilman siipii…

East City Giants – Kotka Eagles, Helsingin Velodromi, lauantaina 28.6, klo. 15.00

                                     TULE PAIKALLE!!