Heiton lisäksi myös juoksuhyökkäyksen täytyy toimia. Asseri Kasari (#19) kantaa.

Ennakko: ECG – Bulldogs 30.7.

 

Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Bulldogsin voittoon 20-0 (8-0). Molemmat hyökkäykset olivat tuolloin hyvässä vireessä – tosin ECG:n hyökkäys oli erittäin tehoton. Hyvistä driveista huolimatta palloa ei koskaan saatu maaliin, paitsi omaan maaliin. Puoliajalle mentäessä Sipoo johti tiukkaa kamppailua maalilla ja safetyllä. Koirat saivan ottelun kolmennen neljänneksen alussa nopean maalin ja viimeisen neljänneksen lopulla Koirat kaunistelivat vielä loppunumerot 20-0. Ottelun tehokkain oli Bulldogsin Aaro Koponen joka juoksi kaksi touchdownia. Bulldogsien hyökkäyksessä myös Ville Roitto, Roope Metsä sekä pelinrakentaja Veikko Lautala ovat onnistuneet pisteiden teossa säännöllisesti.

Tuon 11.6. pelatun ottelun jälkeen ECG:n hyökkäystehokkuus on parantunut melkoisesti. Kauden edetessä ja kokemuksen karttuessa joukkue on myös tehnyt selvästi vähemmän virheitä. Parantuneen hyökkäyspelin lisäksi tämä on suurin tekijä joukkueen hyvässä menestyksessä kauden loppupuolen ottelussa. Niin sanottuja “aloittelijan virheitäkin” sattuu toki silloin tällöin vieläkin.

Giants-hyökkäysen tunnusomaisia piirteitä ovat heittopelin suosiminen ja jatkuva neljän laitahyökkääjän muodostelman käyttäminen. Joukkue taitaa olla II-divisioonassa ainoa, joka käyttää tätä pääasiallisena hyökkäymuotonaan. Puolustuspeli on toiminut myös, erityisen ilahduttavaa on koko joukkueen osallistuminen juoksun täyttämiseen. Useamman miehen gang-tackle on enemmän sääntö kuin poikkeus. Puolustuksessa Giants on luottanut 4-3 -ryhmitykseen.

Bulldogs jatkaa lohkon kärjessä ilman tappioita. Se kohtasi edellisviikonloppuna Hanko Sun Cityn joka sai Bulldogsilta melkoisen kylvetyksen: tulostaululla komeili ottelun päättyessä peräti 74-0. Sen lisäksi että Bulldogs on tehnyt eniten pisteitä, se on myös päästänyt vähiten: seitsemässä pelaamassaan ottelussa vain 41 pistettä. Sekä hyökkäys että puolustus siis toimivat, ja Bulldogs on paikkansa kärjessä ansainnut.

Bulldogsille lauantain ottelulla saattaa olla jopa suurempi merkitys kuin ECG:lle. Ensimmäsen tappion kolahtaminen juuri ennen jatkopeleja saattaisi iskeä pienen särön voitosta voittoon taivaltaneen joukkueen itseluottamukseen. Giantsia suosii sekä kokemuksen että edellisen ottelun tuloksen perustella sille lankeava altavastaajan rooli. Myös kotikenttäetu on tällä kertaa ECG:n puolella, vaikka Velodromi onkin suurelle osalle Bulldogsin pelaajia jo erittäin tuttu paikka.

Giants-puolustuksessa nähdään usein usean pelaajan joukkotakalaus. Halu mennä tilanteisiin lupaa hyvää jatkossa.
Giants-puolustuksessa nähdään usein usean pelaajan joukkotakalaus. Halu mennä tilanteisiin lupaa hyvää jatkossa.
Heittopeli on ollut ECG:n ykkösase. Pystyykö hyökkäyksen linja raivaamaan tilaa juoksulle Sipoota vastaan?
Heittopeli on ollut ECG:n ykkösase. Pystyykö hyökkäyksen linja raivaamaan tilaa juoksulle Sipoota vastaan?
Giants onnistui pelaamaan omalla tasollaan Wolverinesia vastaan. Ansaittu revanssi tasaisen esityksen jälkeen lupaa hyvää myös tulevaan otteluun. Odotettavissa on – jälleen kerran – tasainen vääntö voitosta. Giantsia ajaa revanssin saaminen kärkijoukkueesta ja kotietu puolivälieriin, Bulldogsin pontimina toimivat tappio-sarakkeen pitäminen puhtaana ja arvokas runkosarjan voitto.

 


East City Giants – Sipoo Bulldogs la 30.7. kello 17:00, Velodromi – ilmainen sisäänpääsy – tule kannustamaan ECG voittoon!


Vastaa