ECG:n vieraaksi saapuu Steelers lauantain huippuottelussa!

ECG:llä on maanantain voitokkaan Indians-ottelun jälkeen vain lyhyt palautumisaika ennen seuraavaa ottelua, kun Kuopio Steelers saapuu ECG:n vieraaksi Velodromille lauantaina 5.8. klo 16.00. Vaikka molemmat joukkueet ovat jo varmistaneet paikkansa I-divisioonan välierissä, ECG:llä on vielä panoksena runkosarjan kahdessa viimeisessä ottelussa mahdollisuus saavuttaa välieräottelun kotietu. Edellisen, Kuopiossa pelatun ottelun Steelers vei omiin nimiinsä lukemin 51-26. Tuolloin ECG:n kohtaloksi koituivat lukuisat pallonmenetykset hyökkäyksessä, sekä puolustuksessa Steelersin päästäminen lukuisiin isoihin peleihin.

Steelers on pelannut vahvan kauden ja hävinnyt ainoastaan kerran Helsinki Wolverinesille kauden avausottelussaan. Joukkue onnistui kuitenkin kuittaamaan tämän voittamalla vastaavasti Wolverinesin selvänumeroisesti Kuopiossa pelatussa ottelussa. Amerikkalaispelinrakentaja Seth Petersin ympärille rakennettu, nopeisiin kontrolloituihin heittoihin perustuva Steelersin hyökkäys on tällä kaudella ollut äärimmäisen tehokas, ja se on takonut taululle ottelua kohden keskimäärin lähes 50 pistettä. Hyökkäyksen tehokkuus ei ole perustunut pelkästään yhden pelaajan onnistumisiin, vaan palloa on jaettu useille niin heitto- kuin juoksupeleissä. Kuopiolaisten hyökkäyksen leveydestä kertoo jotain se, että heittopeleissä peräti 8 eri pelaajaa on saanut heiton kiinni touchdownin arvoisesti. Juoksupeleissä suurimman vastuun ovat kantaneet Charles Wort sekä kokenut Mikko Aspinen. Vastaavasti puolustuksessa Steelersin tekee vaaralliseksi takamies Justin Bell, joka on ottanut kauden aikana jo 4 syötönkatkoa ja palauttanut näistä 2 maalialueelle asti.

ECG ei ole lepäillyt joukkueiden edellisen kohtaamisen jälkeen vaan on löytänyt kauden edetessä jatkuvasti parempaa pelivirettä ja itseluottamusta. Pelinrakentaja / päävalmentaja Jabari Harris kertoo että verrattuna edelliseen Steelers -otteluun ECG saa lauantaina kentälle terveemmän ja laajemman kokoonpanon, johon on myös liittynyt joitain uusia vahvistuksia niin laitahyökkääjän, takapuolustajan kuin keskushyökkääjänkin pelipaikoille. Puolustuksen valmentaja Andre Xavier mainitsee muutoksina edelliseen otteluun pelaavaan kokoonpanoon liittyneet takapuolustajat Joel Honkosen ja Eric Irvinin, jonka lisäksi ECG:n puolustajien ryhmityksiä ja pelipaikkoja on kauden aikana hieman muutettu pelaajille sopivammiksi. Esimerkkinä tästä Xavier mainitsee Joni Auralan kehittyneen huimasti siirryttyään tukimiehen paikalle. Lisäksi Xavier mainitsee puolustuksen keskittyneen valmistautumisessaan erityisesti eliminoimaan omat ajatusvirheet ja niistä seuraavat vastustajan isot läpimurtopelit.

Sekä Harris että Xavier odottavat lauantain ottelusta hienoa tapahtumaa, joka tulee kulkemaan kuin nyrkkeilyottelu, jossa joukkueiden hyökkäykset heittelevät iskuja puolustusten torjuessa vastustajiensa aikeet mahdollisimman tehokkaasti. Lisäksi tämä on joukkueen faneille tämän kauden toiseksi viimeinen mahdollisuus nähdä ECG varmasti kotikentällään, joten tämänkin vuoksi kannattaa saapua lauantaina paikalle! Lisäetuna lauantain otteluun saapuville ECG tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn samalla ottelulipulla myös runkosarjan viimeiseen, Wolverinesia vastaan pelattavaan kotiotteluun, joka pelataan lauantaina 12.7.

ECG iskee Steelersia vastaan lauantain ottelussa. Tule kannustamaan Jättiläiset voittoon!