ECG:n U 15 ikäluokka pelasi hyvän kauden pienellä pelaajamäärällä

East City Giantsin U 15 ikäluokan joukkue piti kauden päättäjäiset viime perjantaina. Jälkikäteen katseltuna voi sanoa että joukkueen kausi oli hyvin haastava mutta opettavainen. Joukkue lähti talvikauden harjoituksiin vain

Keskushyökkääjä Ron
Keskushyökkääjä Ron

muutamalla pelaajalla. Pikkuhiljaa pelaajamäärä kasvoi, mutta kauden pelit joukkue pelasi maksimissaan kymmenellä pelaajalla. Näistä pelaajista osa oli myös alaikäisiä sarjaan, tosin mahtui joukkoon yksi yli-ikäinenkin, pelinrakentajana pelannut ja joukkueen Vuoden Jättiläiseksi nimetty Atte.

Puolustuksen linjamies Jussi
Puolustuksen linjamies Jussi

Joukkueen pelaajien kehitys oli todella suurta talvikauden ja kesän pelien aikana. Joukkoon mahtui useita tulokaspelaajia, jotka pääsivät hienosti lajiin sisään. Joukkue aloitti kauden hienolla voitolla Kouvola Indiansista luvuin 48 – 26 (21-13). Voittoja kuudesta ottelusta kertyi 2. Suuri haaste kokemattomalle joukkueelle oli puolustuspelaaminen. Taklaukset avoimella kentällä ja kokeneempien sekä isompien pallonkantajien pysäyttäminen olivat koko kauden ajan pääasiassa vaikeata.
Kausi sisälsi kuitenkin myös paljon onnistumisia. Pelinrakentaja Atte ja keskushyökkääjä Ron olivat koko kauden kova ase ECG:n hyökkäyksellä. Puolustuksen puolella etenkin linjamies Jussi ja U 13 ikäisistä apuna ollut takamies Juuso pelasivat kovaa ja tekivät erinomaisia pysäytyksiä puolustuksessa.
Oli myös erittäin hienoa nähdä tulokaspelaajien kehitystä ja sinnikkyyttä! Näillä pelaajilla on vielä hieno tulevaisuus jenkkifutareina edessä jos kehitys jatkuu samanlaisena.

Ensi kaudelle tästä joukkueesta osa pelaajista nousee ensi kaudeksi U 17 ikäluokan ECG:n joukkueeseen ja osa pelaajista jatkaa ikänsä puolesta U 15 ikäisissä. U15 ikäluokkaan tulee myös reilusti tämän vuoden U 13 ikäisiä pelaajia, joten lähtökohtaisesti siinä ikäluokassa pelaajamäärä vaikuttaa ennakkoon hyvältä.
Kummatkin joukkueet kuitenkin hakevat lisää pelaajia, joten mukaan vain kaikki lajista kiinnostuneet nuoret!!

Päättäjäisissä joukkue kävi yhdessä syömässä, palkittiin ansioituneita pelaajia ja pelasi lippupalloa Velodromilla.

Vasemmalta: Vuoden hyökkääjä Ron, Vuoden Jättiläinen Atte, Vuoden kehittynein Miro, Vuoden puolustaja Jussi ja Vuoden harjoittelija Aaro.
Vasemmalta: Vuoden hyökkääjä Ron, Vuoden Jättiläinen Atte, Vuoden kehittynein Miro, Vuoden puolustaja Jussi ja Vuoden harjoittelija Aaro.