ECG:n runkosarja puolessa välissä

East City Giantsilla on neljä ottelua takanaan ja neljä edessä. Joukkue on kohdannut kaikki joukkueet runkosarjassa kerran ja ensi viikolla alkaa Jättiläisten osalta kauden toinen kierros. Voittoja on kertynyt kaksi – kummatkin kotikentällä Helsingin Velodromilla Jyväskylä Jaguaareja sekä Kouvola Indiansia vastaan. Tappiot tulivat vieraskentillä Kuopiossa Steelersia vastaan ja Brahen kentällä Helsingissä paikallisvastus Wolverinesia vastaan.

Ennen kauden alkua voitiinkin odottaa että Wolverines ja Steelers olisivat erittäin hyviä ja haastavia vastuksia Jäteille. Wolverines oli viime vuonna Spagettimaljassa ja Steelers viime vuonna suomalaisella pelaajistolla välierissä asti 1. divisioonassa. Etenkin Steelers on vahvistunut selvästi viime vuodesta. ECG taas pelasi tasaisen kauden II-divisoonassa viime vuonna, joten ennakkoon joukkueen iskukykyä oli vaikea arvioida.

ECG kuitenkin vastasi tähän heti ensimmäisessä kauden ottelussaan kohdatessaan Jyväskylän Jaguaarit ja Jerrel Jonesin, joka on viime vuosina ollut lähes pysäyttämätön I-divisoonassa. ECG voitti tiukan ottelun Jaguaareja vastaan ja jatkoi voittoputkea ottamalla seuraavalla viikolla hieman selvemmän voiton Kouvola Indiansista.

Steelersia vastaan ECG pysyi hyvin ensimmäisen puoliajan mukana, ottelun pysyessä aivan tasaisena ja ECG:n ollessa johdossakin ottelussa kahteen kertaan. Toisen puoliajan pallonmenetykset johtivat lopulta Steelersin voittoon ottelussa. Kauden neljännessä ottelussa Wolverines näytti olleensa selkeästi valmiimpi joukkue ja vei voiton selvin lukemin.

ECG on siis kolmantena runkosarjan puolivälissä. Kysyimme päävalmentaja Jabari Harrisilta onko hän tyytyväinen joukkueen sijoitukseen tässä vaiheessa kautta:

“Overall I’m proud of the way we have competed. We have put ourself in position to play in the playoffs whitch is good. However, I am never satisfied. We can be much better and we will be. “

Jättiläiset ovat siis takaa-ajo asemassa kahteen joukkueeseen verrattuna. Kuopio Steelersiin ja Helsinki Wolverinesiin. Erinoimaiseksi voi nähdä sen, että ECG:n joukkueella on paljon kehittymisen varaa kauden aikana. Joukkueen pelaajamateriaali on jopa hyvinkin kokematon tälle tasolle, joten kehittyminen on nopeaa ja isoja askeleita eteenpäin otetaan jokaisessa ottelussa ja harjoituksessa. Viime kaudelta ECG menetti 2 tärkeää takakentän pelaajaa, Jani Lindholmin sekä Tommi Huoposen. Tämä on väkisinkin näkynyt ECG:n otteissa alkukaudesta, mutta onkin mahdollista että ECG:n takakenttä kokeekin vielä muutosta… ECG:n puolustuksen sekä koko I-divisoonan taklaustilaston kärkenä häärii kokenut Suomessa pitkään pelannut Xavier Andre, joka takamiehen paikalta on ympäri kenttää pysäyttämässä vastustajan hyökkääjiä.

 

Hyökkäyksen puolella maininta täytyy ehdottomasti antaa joukkueen pelinrakentaja Jabari Harrisille, jota vastustajien on ollut erittäin vaikea pysäyttää. Oikeastaan Wolverines on ainoa joukkue joka on pääasiassa pystynyt pysättämään Harrisin omat jouksut. Harris johtaa pelinrakentajan paikalta koko divisioonan juoksutilastoa 466 jaardillaan. Laitahyökkääjistä etenkin Ottopekka Leskinen, Niko Bredbacka sekä Aleksi Hakonen ovat pelanneet erinomaisen alkukauden. Laitahyökkääjien onnistuessa aukeaa ECG:n juoksupelille väyliä ja tätä tasapainoa ECG ehdottomasti tarvitsee loppukaudesta voittaakseen viimeiset tiukat ottelut.

Seuraavaksi ECG kohtaa Jyväskylän Jaguaarit poikkeuksellisesti Pieksämäellä pelattavassa ottelussa. Ottelu pelataan Big Wheels tapahtuman yhteydessä 22.7. Poikkeuksellisen mielenkiintoisen ottelusta tekee se, että Jaguaarien pelinrakentajan tilanne on avoin. Jerrel Jones jätti Jaguaarit saatuaan työtarjouksen Yhdysvalloista ja tänään 15.7. Jaguaarien pelinrakentajana Kouvola Indiansia vastaan pelasi keskushyökkääjä Isaak Marshall. Nähtäväksi jää saako Jaguaarit hankittua uuden pelinrakentajan ennen siirtoikkunan umpeutumista 18.7.

Loppukauden aikana ECG pelaa pudotuspelipaikasta, mutta myös kotiedusta niihin. Vielä on kautta ja pelejä paljon jäljellä, mutta Steelersin ja Wolverinesin haastamiseen keskitytään täydellä tarmolla Jättiläisten leirissä.

Harris arvioi loppukaudesta seuraavanlaista:

“We want to polish up on offense and  defense. There are still 4 ball games to play before even considering playoffs. I want to continue to work and see us play mistake free East City Giants football! That’s the focus right now.” 

 

Pysy mukana ECG:n kauden huipentuessa!

ECG:n kauden loput kotiottelut:

5.8. klo. 16:00  East City Giants – Kuopio Steelers

12.8. klo. 16:00  East City Giants – Helsinki Wolverines